16-03-08

Trainen rond Dinant

Een weekend trainen met het Malheur team is voor mij altijd weer een verassing. Het is lopen van A naar B alleen weet je nooit hoe je van A naar B komt.
Zo gingen we vrijdagavond rond half 11 op pad voor een trailrun van 1.5 uur. Genieten is dat, in het donker in de Ardennen omringd door de geluiden van de natuur. Het was behoorlijk nat door de regenval van de afgelopen week. Dat was goed te merken toen we bij de oversteek van de Lesse stonden. Die stond erg hoog, nu is dit niet echt een belemmering voor de meeste teamleden van het team maar de stroming was erg hard. Alhoewel Ton al in het water stond besloten we om toch maar niet de oversteek te maken. Dan maar een andere route. Volgens Wim konden we langs het spoor lopen. Dat klopte, dus naar boven en rennen naast de spoorlijn. Na een paar km kwamen we echter uit bij een treintunnel.
Tsja, er liep een smal pad van 1 steen breed naast het spoor. Het was dus te lopen. Wat als er nu een trein aan zou komen? Nee, zei Wim, er gaan hier geen treinen s`nachts. Dus in een `treintje` rende we achter elkaar de tunnel in. Ik liep achteraan en merkte dat het tempo steeds hoger werd. Blijkbaar waren we er toch niet helemaal gerust op. Uiteindelijk was de tunnel ook een stuk langer dan de 500 meter die op voorhand ingeschat was. Zoals gezegd gingen er geen treinen s`nachts en hoefde we ons niet tegen de muur te drukken met gevaar voor eigen leven. Tot we na 1.5 uur lopen in de camper achter een Malheur biertje zaten. Zeker 4 keer hebben we een trein voorbij horen gaan.......
Om 7 uur stonden we weer naast ons bed voor een MTB tocht. We hebben een deel van het parcours genomen wat die middag voor de X-free wedstrijd op het programma stond. Na 30 km mtb-en en een koolhydraten intake was het tijd voor de duathlon. Goed georganiseerd en een leuk rondje van 6 km. Dat betekende 1 ronde hardlopen, 4 ronden fietsen en dan weer 1 ronde hardlopen. Het was grappig om te zien dat iedereen schoon was en de fietsen gepoetst werden tot het laatst. Wij daarentegen zaten onder de modder inclusief de fietsen.
Vanaf de start ging iedereen er als een speer vandoor. Het eindigde in wat pech voor Roel en mij, beiden een crash wat ons bijna een bad in de Lesse opleverde. Bij Roel na het 2de rondje fietsen en bij mij tijdens het 3de rondje.
Zo kon ik wel de strijd tussen de Malheur teamleden volgen.
Wim en Ton kwamen bijna tegelijkertijd aan met de fiets en begonnen met de ronde hardlopen. Roel ging mee met de mannen om ze wat extra te prikkelen. Daarachter zat Nico. Ondertussen was er een heftige strijd tussen Jacqueline en de andere vrouwelijke deelneemster. Met het laatste fietsrondje zat ze vlak achter J en met het lopen begon ze net wat eerder. Maar ze was erg sterk met het lopen en sloeg daar een gat en werd J wel mooi tweede.
Ondertussen had Wim een gat geslagen met lopen en kwam hij als eerste binnen, daarna Roel, Ton en tenslotte Nico. Christophe, die wel in de ochtend mee had gefietst maar terug komt van een blessure stond aan de kant moedigde aan en nam kledingstukken van ons aan want het was behoorlijk warm. Al met al en mooie wedstrijd. Zeker een aanbeveling om eens aan deel te nemen het komend jaar. X-free organiseert erg leuke en goed verzorgde evenementen gedurende het hele jaar.
Na de prijsuitreiking gingen nog 4 man van het team op pad voor een `loopje` van 42 km. Kortom, het was weer een mooi en gezellig trainingsweekend. Maar dat er s`nachts geen treinen rijden gelooft niemand meer.


Martine

21:48 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Training | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Heftig Mooi verslag van een verre van alledaags weekend. Ik ga jullie belevenissen volgen! Pas wel op met (blessure)eieren op je ledematen, het is dan wel bijna Pasen maar je hebt er weinig lol van :)

Gepost door: John | 18-03-08

De commentaren zijn gesloten.