25-03-08

Voorstelling Malheur Ultrasport Team; Roel

Copy of roel2
Onder milde dwang van Wim toch ook maar even mezelf voorstellen, zeker. Ik ben het tweede fotootje (net onder Ton, zo hoort het ook), en ik ben sinds een jaar of 5 bezig met Adventure Racen. Eigenlijk per toeval ben ik daarin terecht gekomen, nadat ik zonder enige specifieke voorbereiding had deelgenomen aan de preselecties voor de Landrover G4 Challenge 2003. Groot was mijn verbazing toen ik na een weekend lopen, fietsen, kayakken,... als tweede eindigde, en een weekje mocht gaan "spelen met dure oranje autootjes" in Eastnor Castle, het hobbygebied van van de Landrover Experience. Meer dan de helft van de deelnemers uit de 18 verschillende landen had een achtergrond in Adventure Racen, en de rest is geschiedenis...

Voorheen had ik ook wel op redelijk hoog niveau atletiek gedaan (tienkamp) en aan oriëntatielopen. Vooral kaartlezen fascineert me mateloos, en ik geef dan ook niet graag de kaart uit handen tijdens races. Erg hard kunnen rennen of fietsen is natuurlijk erg cool, maar als je de verkeerde kant op rent, win je er ook niks mee.

De eerste 2-3 jaar heb ik vooral solo-races gedaan, omdat het niet makkelijk was om een teammaatje te vinden. Puur op geluk heb ik dan in 2006 Ton ontmoet, omdat we allebei op zoek waren naar een teammaat voor de Raid XL, en toen we meteen tweede werden en mekaar niet de strot hadden overgebeten, wist ik dat ik een topmaatje gevonden had. En het werd pas helemaal fantastisch toen Wim vroeg of ik geen zin had om bij het Malheur Ultrasport Team te komen. Aangezien ik me in de toekomst liever wil toeleggen op de langere races waarvoor je met z'n vieren moet zijn, was dat natuurlijk een gedroomde mogelijkheid. Ondertussen heb ik al races meegedaan in België, Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Slovenië en Croatië, en ik hoop toch nog een paar landen aan m'n lijstje toe te voegen.

Omdat Ton en ik verleden jaar de Malheur Raid XL 2007 gewonnen hebben, sta ik dit jaar mee aan de kant van de organisatie. En zoals ik al eerder blogde, als "parcoursbouwer" beleef je ook menige slapeloze nacht. Maar het belooft groots te worden, echt waar.

In de toekomst wil ik me vooral bezig houden met meerdaagse races, en staat dit jaar zeker en vast Slovenië op het programma. In het najaar wordt het allemaal een beetje meer puzzelen, omdat dan het grootste avontuur van allemaal begint. Ik wordt namelijk in Oktober voor de eerste keer papa. Benieuwd wat dat allemaal gaat geven !!!  

Groetjes,

Roel

10:10 Gepost door Belgium Adventure Race Team in De Teamleden | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Amai Roel! Gaat het niet goed met de bevolkingsgroei in België als ze zelfs jou toestaan om je voort te planten? ;-p Gefeliciteerd kerel, een nieuwe uitdaging, maar wel een héél mooie... Ook sterkte voor je vrouw, dat zal ze wel kunnen gebruiken :-)

Gepost door: Harm | 26-03-08

De commentaren zijn gesloten.