07-04-08

Voeten (2)

In een vorig bericht schreef ik hoe je blaren kunt vermijden tijdens eens wedstrijd. Maar nog belangrijker is om je voeten op voorhand te verzorgen.  Een dikke maand op voorhand  doe ik eerst alle mogelijke eelt van mijn voeten, want eelt duidt uiteraard op wrijvingspunten. Dit doe ik aan de hand van een eeltmesje en een schuursteen.

Vanaf dan wrijf ik mijn voeten dagelijks in  om mijn huid  gladder en stugger te maken.  Je kan kamferspiritus gebuiken of  een vettig zalfje zoals uiercrème of karitéboter.  Laatste 2  hebben eveneens het kenmerk dat ze vocht tegenhouden.  En het  inwrijven hiervan met  je handen zorgt er eveneens voor dat ook je handen worden verzorgd gezien blaren op de handen tijdens het kayakken ook  geregeld voorkomen.   Zelf ben ik een grote voorstander van karitéboter...na een maand  waren mijn voeten net een gladde maar stugge lap leer...en heb ik zonder enige blaren de Terra Incognita in Kroatië succesvol beëindigd...en zij die deze race kennen weten dat deze race één van de meest uitdagende races is voor jou voeten....zie filmpje 

 De karitié boter (liefst zo geconcentreerd mogelijk)  wrijf ik ’s avonds op mijn voeten en ‘s morgens wrijf ik mijn voeten in met citroensap om deze  overdag  zo veel mogelijk te laten uitdrogen.  De dagen voor de wedstrijd vermijd ik zeep en warm water omdat  deze de huid verzachten.     Een ander alternatief zijn de  voetverzorgingsprodukten van Akileine waaronder NOK  om wrijving te voorkomen.  Dit zalfje bestaat hoofdzakelijk ook uit karitéboter en enkele zuren.  Zelf gebruik ik dit produkt  voor  de  kortere wedstrijden, waarbij ik mijn voeten een half uurtje op voorhand  inwrijf en eveneens ook voor  mijn lies en tepels  (lopen, vooral bij  regenweer) en mijn achterste tijdens het fietsen.

00:15 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Medisch | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

de voorbereiding is gestart Hé Wimpie,

(Hopelijk) wijzer door de TI-ervaring ben ik zondag begonnen met de voorbereiding van mijn voeten op Slovenië. Na heel wat eelt weggerapst te hebben (ja, ja dat groeit ook gewoon weer aan) heb ik mijn voeten ingesmeerd met uiercreme (wel zo dat niemand mij hiermee bezig kon zien). Poewé, wat een heerlijk glad en soepel huidje is het nu al.

Gepost door: Ton | 23-04-08

Deze tip heeft mij vorig jaar in 2010 volledig verrast. Een betere test kon niet. Zijn de rotsen in Kroatië pijnlijk scherp, in Zweden liepen we uren achter elkaar door drassige ondergrond en regende het 60% van de tijd.

Normaal gesproken kan ik dan al na 24 uur geen stap meer doen zonder dat ik kijk als Arnold Schwarzenegger met kiespijn. Maar nu waren het niet de voeten die me nekte! (wel de onderkoeling en gebroken rib maar daar smeer ik de volgende keer ook boter op haha).

Dank dank voor het delen van deze kennis!

Gepost door: Winfried Bats | 31-01-11

Het is lang geleden dat deze post is gedaan maar het is wel leen leuke goede tip!

Gepost door: Pedicure Rotterdam | 03-05-15

De commentaren zijn gesloten.