28-04-08

Southern Hills

105 Eergisteren hebben mijn vrouw en ik meegedaan aan de Southern Hills in de "Nederlandse Ardennen", een 9 uur race met ongeveer 62 km mountainbiken, 10 km kayakken en 17 km lopen, gespreid over 11 etappes en 43 cp's.   De wedstrijd was perfect georganiseerd, de omgeving was prachtig, het weer was schitterend en onze  prestatie was veel beter dan verwacht. 
Voor mijn vrouw was het vooral om de gezelligheid te doen en ook om nog eens na al die jaren een adventure race mee te doen.  Met een uurtje spinnen, 10 km lopen en een uurtje volleybal per week was haar doel de race uitdoen. Ik - strijder die ik ben - had mijn doel iets hoger gelegd, nl. minstens nog één team achter  ons laten ...maar wat bleek, al van na de eerste etappe lieten we heel wat  mannenteams en gemengde teams achter ons en dit konden we zelfs zo houden tot bij de aankomst toen bleek dat we als 2de gemengde team eindigden en zelfs  nog heel wat mannenteams na ons zagen toekomen.
Uiteraard is dit grotendeels dankzij het doorzettingsvermogen van mijn vrouw. Maar het is opnieuw duidelijk dat AR niet alleen snelhied is !  Heel wat teams die na ons binnenkwamen zijn waarschijnlijk fysisch sterker en sneller dan mijn vrouw...maar maakten waarschijnlijk foute route  keuzes, vergaten punten te gaan zoeken, liepen of fietsten geregeld eens verkeerd, stonden soms minuten lang naar de kaart te staren, verloren nutteloze tijd aan de wisselpunten, waren niet op elkaar ingespeeld, kenden de kleine kneepjes van het  vak niet,....  ik ga hier deze kleine kneepjes nu niet allemaal prijs geven maar  je wisselpunten voorbereiden,  taakverdelingen maken, je route op voorhand uitzetten, blijven lopen of fietsen terwijl je kaart leest, synergie, oriëntatiefouten onmiddelijk  herkennen en vooral erkennen, ... kunnen vele minuten verschil maken, en ja zelfs op 9 uur races zijn  minuten belangrijk !  Want het derde gemengde teams was misschien maar 5 minuten achter ons.

Ik denk dat er  vorig weekend wel een 10tal gemengde of vrouwenteams waren en  de Malheur Raid XL telt reeds 15 gemengde teams...en ik ben ervan overtuigd dat  veel van deze teams verschillende mannenteams uit de top 10 zullen houden !  

Maar het allerbelangrijkste was natuurlijk weer die gezellige AR-familie sfeer, de onderlinge sportiviteit,... (maar akkoord, ik moet toegeven, een poidum plaats is toch ook wel altijd plezant en een leuke erkinning).

Proficiat voor mijn vrouw, de organisatie, alle andere teams en de weergoden.

Wim 

 

09:37 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.