06-05-08

Ignorance is bliss

"Ignorance is bliss", vertaalt in het Nederlands als "onwetendheid is een zegen", en in het Kempisch katholiek als "zalig de armen van geest, want hun behoort het Rijk Gods".

Ignorance is bliss, dus. En dat geldt zeker voor mezelf, omdat ik geen flauw idee heb wat me volgend weekend te wachten staat achter de schermen van de Malheur Raid XL. Uren kaarten bestuderen op zoek naar de mooiste en meest uitdagende paadjes (dank uw wel VTM voor de Pfaffs op zondagavond, mijn wekelijkse uurtje stafkaart-studie), afwegen of de ene etappe niet te zwaar is, en de andere niet te makkelijk... En dan heb ik het nog niet over de 100.000 kleine administratieve dingetjes, die Wim allemaal voor zijn rekening neemt. Hoeveel uren hij ermee bezig geweest is... nooit gedacht dat een wedstrijd zoveel voorbereiding vroeg. Respect!!

Ignorance is bliss, alweer. Ook omdat ik niet weet hoe de teams gaan reageren op de routes tussen CP X en CP X+1, of tussen CP Y en CP Y+1. De routes zitten in mijn hoofd, maar denken de teams zoals ik, of zoeken ze een andere weg. En is al het bovenstaande werk dan tevergeefs geweest? Korter? Sneller? Mooier? Ik denk het niet alvast.

Ignorance is bliss, zeker weten. Vooral voor de deelnemers, die zich zaterdag in een avontuur zullen storten, hopelijk met grote A... Misschien lezen ze deze blog ook (op zoek naar sprokkeltjes informatie), want ik heb nog één grote tip voor hun... GENIET af en toe van de omgeving, kijk nu en dan eens op van je kaart en sta versteld van de schoonheid die ons kikkerlandje te bieden heeft.

Ignorance is bliss, ofte zalig zijn de armen van geest, want hun behoort het Rijk Gods. Hopelijk zijn de armen (of AR-men, let op de woordspeling) na volgend weekend een beetje rijker van geest. Zolang ze er maar rekening mee houden dat om het Rijk Gods te bereiken, je meestal eerst door de poorten van de Hel moet.  

Wij zijn er (bijna) klaar voor... u ook?

Roel

12:24 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad ja, onwetendheid is een zege... Na een x-aantal Raid XL's (hoeveel eigenlijk, wordt dit mijn 5e al?) is de spanning op voorhand er nog steeds... Nooit meer die onbevangenheid van de eerste keer een 24-uurs. In ruil daarvoor de ervaring die in eerdere edities is opgedaan, weten dat het pijn gaat doen, weten dat jullie de grootste ellende in de wijde omtrek hebben opgespoord om ons mee te martelen... Soms weet ik niet zeker of dat soort ervaringen een voordeel zijn, niet voor de goede nachtrust in elk geval :-)

Gepost door: Harm | 06-05-08

XL 2009 Tja, wat zal ik zeggen. Ik zit met een griephoofd binnen tijdens mooi weer vanuit huis deze mooie tekst te lezen terwijl ik aan de start had moeten staan. Ik blijf dus onwetend, helaas, ik ga me volgende week voorbereiden op de editie 2009.

V.w.b. een inhoudelijke reactie: als ik alle pijn, frustraties, vermoeidheid, irritaties had geweten van iedere race van te voren dan stond ik vast niet aan de start van die race. Als ik van te voren wist hoe blij ik me uiteindelijk weer naderhand zou voelen, zou dat het dan winnen van de minder prettige gevoelens? Ik ben liever onwetend, als je alles weet wat is dan nog het leven waard?

Gepost door: Winfried Bats | 10-05-08

De commentaren zijn gesloten.