16-05-08

How to become a succesful adventure racer

buybook2gifvk7
Martine zit momenteel nog steeds ergens diep in de woestijn en om haar "mentaal" voor te bereiden op haar eerste meerdaagse adventure race binnenkort in Slovenië heb ik haar een leuk boek opgestuurd : Guide to Adventure Racing, how to become a succesful racer and adventure athlete.  
Op haar weblog heeft ze er een stukje over neergepend :"Het boek heb ik in 2 dagen verslonden en ik heb helemaal zin in mijn eerste 3 daagse race met het Malheur Ultrasport Team. Die gaat overigens plaats vinden in de derde week van juni in Slovenie. Nu ben ik totaal nieuw in de sport en heb ik nog een hoop te leren. Eigenlijk heb ik alles nog te leren. Daarom is dit boek erg leuk om te lezen.
Er staat over ieder onderwerp een hoofdstuk beschreven, hardlopen, mountainbiken, kajakken, bergklimmen en andere sporten die soms in een AR voorkomen.
Zo komen alle sport onderdelen aan de orde. Handige tips en tricks in al zijn facetten.
Maar ook hoe je bijvoorbeeld met het eten om moet gaan tijdens een race. Wat is nu handig om te eten? Hoe deel je je slaap periode in als je die neemt.  Trainings tips en sportattributen die je wel en niet nodig hebt. En nog veel meer handige tips en wetenswaardigheden over adventure racen.
Zeker voor de beginnende racer als ik een erg leuk en handig boek om te lezen.
De schrijver is Ian Adamson, een icoon in het adventure racen. Hij heeft alles gedaan en gewonnen waaronder 3 keer Eco Challenge winnaar. In het boek schrijft hij ook regelmatig over zijn adventure races. "  (Martine)

10:51 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.