03-06-08

Een bijzonder aandenken

Toenail_necklace_labeled

We hebben allemaal onze afwijkingen en gewoontes als sporter. We bewaren onze trofeeën die we verdiend hebben met een wedstrijd en koesteren ze op onze eigen manier.
Zo bewaar ik mijn medailles op de toilet, daar hangen ze aan de muur en kan ik ze dagelijks bewonderen mocht ik daar behoefte aan hebben. De laatste of de meest bijzondere medaille hangt altijd in de huiskamer tot er weer een nieuwe komt en de andere naar de toilet verhuisd.
Maar er zijn mensen die hun hardloop attributen wel op een hele bijzondere manier bewaren. Met adventure racen, berglopen of ultralopen verlies je nog wel eens een nagel.
Ene Jan Ryerse, een Amerikaanse ultraloper koestert zijn verloren nagels. Dat gaat zo ver dat hij er een sieraad van heeft gemaakt. Hij heeft al veel ultra`s op zijn naam staan en dat blijkt ook wel uit zijn verloren teennagels. Zo verloor hij tijdens de Bathwater ultraloop in 2002 10 nagels. Hij heeft er ondertussen zoveel dat hij er een halsketting van heeft gemaakt. Ook de 10 van 2002 zijn in de ketting verwerkt. En collegiaal als hij is heeft hij er ook een paar nagels van andere lopers in verwerkt. Zo zit er oa een teen nagel van zijn dochter in, zij verloor deze tijdens haar eerste marathon. Maar eerlijk is eerlijk, de meeste zijn van hem. Je moet er maar opkomen!
Als je op de foto klikt verschijnt de ketting vergroot.
Maar ik kwam ook nog een foto tegen van iemand die een `Nike schoen` heeft gemaakt van zijn eigen huid en vlees. Dat kun je hier zien.
Wij van team Malheur zijn allemaal druk bezig onze voeten preventief te verzorgen. Als we met 8 man/vrouw sterk aan de wedstrijd in Slovenie gaan beginnen verwacht ik niet dat er nagels gaan sneuvelen. Mocht dat wel het geval zijn dan kunnen we een sieraden winkeltje beginnen.

Martine

21:22 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Other | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.