08-06-08

12 uurs training

Na een kort nachtje van 3 uur slaap stonden we zaterdagmorgen klaar voor een dagje training met 3 Malheur teamleden, Nico, Wim en ik. Als gast was Ingrid aangesloten voor een mooie training.
Het plan was om eerst te gaan zwemmen in een natuurgebied bij Geraardsbergen. Na een klein uurtje rijden stonden we om 5.30 klaar om gedrieën het water in te glippen. Zo onopvallend mogelijk want je mag in België namelijk niet zwemmen in open water.
Ik dacht nog, zo vaart zal het niet lopen. Want er loopt nooit op zaterdagmorgen om half 6 een boswachter rond. Bovendien dachten wij nog dat Ingrid de boel in de gaten zou houden maar die lag lekker te slapen in de auto. En daar ging het mis, want na 15 minuten zwemmen werden we geroepen door de boswachter.
Of we toestemming hadden en van wie dan wel, want wisten we wel dat het verboden was om daar te zwemmen. De jongens vertelde dat ze onofficieel toestemming hadden van een andere boswachter. Dat deze boswachter daar niets van wist vond hij vreemd. Hij ging het nog natrekken en liet ons achter in het water. Na ongeveer 1 km zwemmen glipten wij er weer uit om de skates aan te binden. Terwijl de vogels ontwaakte maakte wij een tourtje van 45 minuten. Mijn nieuwe skates rolde een aanzienlijk stuk makkelijker en ondanks dat het glad was van de regen gaat het Wim en Nico ook steeds beter af op de skates. Wie weet staan er 2 Belgische schaaters op!
Hierna hebben we ons weer omgekleed om deel te gaan nemen aan een mountainbike tocht van 130 km. Helaas was het weer niet echt aangenaam. Het heeft heel de dag gemiezerd. De regen van de dagen ervoor zorgde ervoor dat veel delen van het parcours een blubberzooi was waar soms haast niet door te komen was. Het kostte ons daarom meer tijd dan gedacht en daarom hebben we de 130 km ingeruild voor de 100 km.
De tour was perfect georganiseerd, met 4 verzorgingsposten volop fruit en koeken. De weg bewijzering was onmisbaar en dat alles voor 10 euro.
Toen we weer aankwamen na 100 km waren we alle 4 onherkenbaar van de blubber. Niet alleen de fietsen moesten afgespoten worden maar ook wij.
Al met al was het een gezellige en effectieve trainingsdag die werd afgesloten met traditionele Vlaamse Frieten. Nog een weekje trainen en dan moeten we klaar zijn voor  Slovenië.

Martine 

21:20 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Training | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.