11-06-08

Adventure Race slovenie 2008

Volgende week vertrekken we met  Malheur Ultrasport Team naar Slovenie. We zullen met 2 teams meedoen aan een adventure race in Slovenië. Het is een 50 urige non-stop wedstrijd.
Team 1 bestaan uit Wim, Nico, Jacqueline en Roel. Team 2 uit Cristopher, Ton, Martine en Francis. De categorie waarin wij meedoen is de explorer. Hierbij moet je team uit 4 personen bestaan met minimaal 1 vrouw. Er is ook een categorie rover, de afstand is daar 160 km over dezelfde 50 uur maar deze race doe je met 2 personen.
De afstand die we moeten overbruggen is 270 km in een prachtig natuurgebied, de Šaleška valley, Kamniško-Savinjske Alps en Gorenjska region.
Er zijn tot nu toe 14 teams voor Explorer ingeschreven en 18 teams voor Rover. Hier kun je op video zien wat ons zo ongeveer te wachten staat.
Het zal voor mij een unieke ervaring worden en ik heb ook geen idee hoe ik het ga doen. Ik ben op zich goed getraind alhoewel wat meer lang duurwerk, zwemmen en kayakken prettiger was geweest maar dat lukte simpelweg niet in Urzugan. Aan de andere kant denk ik dat je er voor je gevoel nooit klaar voor bent. Je moet het gewoon gaan doen en ervaren. Wat vooral een belangrijke kwestie zal zijn is je mentale kracht. We zijn met z`n 4en in het team en met z`n 4en ben je veel sterker dan alleen.
De disciplines die we moeten doen zijn de volgende;
Trekking; 60 km
Mountainbiken; 164 km
Caving; 500 meter (iets in grotten doen)
Zwemmen; 1 km
Kayakken; 15 km
Canyoning; 1 km (door de loop van een rivier een canyon volgen, door middel van een combinatie van wandelen, klimmen, springen, zwemmen en abseilen.)
Skaten; 15 km
Klimmen; 30 meter
Abseilen; 30 meter
Speciale oriëntatie; 5 km

Dinsdag avond vertrekken we met 2 campers. Woensdag is de aankomst en introductie van de disciplines. Donderdag is materiaal check en meetings.
Vrijdag is het om half 6 de gearboxen inleveren, om 6 uur vertrek naar de start om vervolgens om 10 uur van start te gaan voor mijn eerste echte adventure race.
Zondag in de loop van de morgen zullen wij finishen en een welverdiende koude Malheur drinken! En nu maar hopen dat het weer een beetje meewerkt.

martine

12:22 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.