14-06-08

Ik zag 2 beren.....

Onderlaatst las ik in het blad Trail Magazine een artikel over 2 lopers die aangevallen waren door een beer. Ik zal jullie de details besparen maar ze hebben het beide overleefd.
Nu bladerde ik wat in een reisboekje over Slovenie en tot mijn schrik las ik onder het kopje `Goed om te weten` het volgende;
Sinds 1992 valt de beer in Slovenie onder natuurbescherming en kan hij zich bijna overal in het land vrijelijk bewegen. Zelfs in het onherbergzame gebergte van het Noorden zijn inmiddels zoveel beschermende beren, dat enkele boeren, van wie al menig schaap aan de beren ten prooi viel, er schoon genoeg van hebben. Het liefst zouden zij weer de jacht op de beren maken en een einde maken aan de vreedzame coexistentie van mens en beer.
Ok, beren vallen schapen aan, schapen hebben veel haar. Wie heeft er het meeste haar in het Malheur team? Snel komen de mannen in mijn hoofd voorbij. Nog sneller trek ik de conclusie dat die allemaal geen of haast geen haar hebben, gewild of ongewild.
Jacqueline en ik hebben het meeste haar. Oeps, ik ben al 11 weken niet naar de kapper geweest. Het is er nog niet van gekomen na terugkomst uit Urzugan. Ik zal dus met recht het `zwarte schaap`zijn tijdens de race.
Maar wij gaan met 2 teams starten in Slovenie waarbij de dames dus het meeste haar hebben. Mocht u ter ore komen dat er 2 teams binnen zijn gekomen zonder de dame dan weet u bij deze hoe dat is gekomen. Ik ga maandag nog even de kapper bellen.....
En oh ja, mocht je nu denken dat een beer niet down-hill kan rennen dan heb je het mis. Dat kan die sneller dan alle hardlopers.
Meer tips and tricks over beren op je pad tijdens een race kun je hier lezen.
Een gewaarschuwd mens  telt voor 2.
Martine

19:29 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Other | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Jacqueline heeft haar beenharen al afgeschoren ;0)

Gepost door: Ton | 15-06-08

Correctie. Natuurlijk niet afgeschoren, maar ... kaalgeschoren.

Gepost door: Ton | 15-06-08

O_______o
Hij bedoelt xD .

Gepost door: Daphne | 15-06-08

Aan Francis, Christophe en mezelf zullen ze niet veel vlees hebben, beren vallen elkaar onderling niet aan dus ook onze twee vrouwelijke troetelberen zullen vrijwaard worden...dus Roel en Ton blijven nog over, maar die lopen zonder enig probleem die beren los...dus sorry concurrentie ! En aan de beren, een Grieks of Frans maaltijd is nog altijd beter dan de Nederlandse of Belgische keuken.

Gepost door: Wim | 15-06-08

Heren en dames,

veel plezier in Slovenië, niet teveel beren op de weg zien!

Ennuh, beren zijn lief :-) als je maar genoeg stinkt heb je er geen last van, had ik tenminste niet in Canada...

Succes!!

Gepost door: Harm | 16-06-08

De commentaren zijn gesloten.