25-07-08

BK Adventure Race

150px-Jersey_belgianflag
In samenspraak met de NARB (Nederlandse Adventure Race Bond) werd beslist om de Malheur Raid XL aan te stellen als Nederlands Kampioenschap 2009.   Dus leek het logisch om er dan ook maar een BK van te maken gezien we toch naast de vele Noorderburen ook heel wat Belgen aan de start hebben. Uiteraard wordt de Master's Race  (30 u) genomen voor zowel het BK als het NK, want als je een nationaal kampioenschap AR organiseert, moet  het minstens AR-waardig zijn, m.a.w. het  overbruggen van de nacht hoort  daar bij !

Het zou de eerste keer zijn dat er een BK AR zou worden georganiseerd.   Maar in aanloop van volgend jaar heeft de NARB  i.s.m. X-free (toevallig de zelfde gepassioneerde persoon die de geschiedenis zal ingaan als hij die alle Vlamingen, Walen en Nederlanders ooit op één AR wedstrijd kreeg ) onlangs  de mooie beslissing genomen om het NK 2008 ook maar als BK 2008 aan te duiden.  Zeker omdat het NK in de Ardennen zal doorgaan en de organisatie verschillende Waalse teams verwacht.  En met dit bericht nu ook hopleijk nog heel wat Vlaamse  teams.

De Nike ACG Adventure Challenge (NAAC) op 1 en 2 november wordt het NK-BK.  Deze  24 uren wedstrijd voor teams van 2 personen is zeker  niet aan zijn proefstuk toe en heeft  al voldoende bewezen dat het  een prachtige en goed georganiseerde wedstrijd is....en zeker nu het dit jaar zal doorgaan in de Ardennen belooft  dit een uitdagende strijd te worden.  

Met het Malheur team zullen wij zeker meestrijden voor de "nationale titel".  Het is in elk geval een goede test een maand voordat we naar Portugal vertrekken maar of de topteams tijdens de XPD  onder  indruk zullen zijn van onze driekleur op onze  mouwen is een andere vraag...in elk geval zo'n  titel is altijd leuk en baat het  niet, het schaadt niet.

12:18 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.