01-08-08

Trail Ubaye Salomon

trail_ubaye_salomon_2008Na mijn 2 weken rust na Slovenië geraak ik nog steeds  niet in de  perfecte "trainings drive"  en blijf eerder steken in de "rust-drive".  Enerzijds geen erg want zo heb ik wat extra tijd voor mijn gezin kunnen maken   en eindelijk ook eens tijd gemaakt om wat  in de tuin te werken.   Maar anderzijds wordt het wel stilaan tijd om gericht te beginnen trainen want exact binnen 3 maanden sta ik aan de start van het BK en een maand later moeten we in topvorm zijn voor de XPD Portugal (5 daagse WK serie wedstrijd).   Dus heb ik me maar  ingeschreven voor een trailrun in Frankrijk.  Dan komt de boost wel automatisch ! 
Oospronkelijk gingen we op reis naar Oostenrijk, maar het weer blijkt daar zo slecht te zijn dat we gisteren hebben besloten om deze avond richting Frankrijk te gaan, specifiek naar "Les Hautes Alpes" waar het belooft 2 weken mooi weer te worden (en waar het  eten tenminste pakken beter zal zijn...)  Ik  herinnerde me dat er daar jaarlijks ergens in augustus een super mooie trail wordt georganiseerd die deel uit maakt van het salomon Trail Circuit...en inderdaad.   Op 10 augustus start ik aan de Trail Ubaye Salomon,  een trailrun over 44 km en 2.400 hoogte meters, gespreid over 2 beklimmingen van elk ongeveer 12 km.  Onder andere de Pra de Loup, een klassieker in de Tour de France.  Uiteraard wordt deze niet via de asfalt beklommen maar via verschillende off-road single tracks.    Ik heb absoluut nog niet voldoende trainingskilometers in de benen, dus het wordt een karakter loopje aan een heel rustig tempo.   Maar ik reken er op dat  het mooie landschap en de sfeer het  lijden voldoende zullen verzachten.

Wim

09:36 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Barcelonette dus!! Cool, daar heb ik heel wat maanden doorgebracht voor mijn studie. Als je nog tijd overhebt voor een fraaie fietstocht ga dan voor de Col du Parpaillon, 30 km klimmen, waarvan de laatste 10 km onverhard en continue 10% of meer. Dan moet je op de heenweg ook de Col de Pontis nog even meepikken, dan heb je zeker genoeg hoogte(kilo)meters gemaakt. Of een rondje Bonette - Col de La Moutiere... of Allos, Champs, Cayolle... Veel teveel mooie mogelijkheden daar! Geniet ervan!!

Gepost door: Harm | 01-08-08

Veel plezier wim, geniet ervan!!

Gepost door: martine | 03-08-08

De commentaren zijn gesloten.