08-09-08

7x7x7 Coastal Trail Series, een moooie uitdaging

De Zuid West kust van Engeland heeft een van de meest spectaculaire kustlijnen van de wereld, waarvan veel beloopbaar is door paden en trails.
De South West Coast Path is daarom een van de meest belopen trails in de wereld en de langste Engelse Nationale Trail. Van Minehead in Somerset naar Poole Harbour in Dorset is meer als 1000 km. Daar moeten we wat mee heeft de organisatie van Endurancelife gedacht.
De afgelopen jaren heeft men al trail marathons, mtb oriëntatie wedstrijden, multi sport triathlons en adventure races georganiseerd maar dit jaar heeft men een nieuw evenement toegevoegd.
Dit jaar heeft men de Endurancelife Coastal Trail Series 7x7x7 toegevoegd. Een uniek trail evenement dat over 7 maanden gaat en waarin je iedere maand een marathon loopt op zeven verschillende locaties. 7x7x7 dus.
Het begint in November en loopt tot mei 2009. Het beloven 7 waanzinnige locaties te worden langs de ruige kustlijn van Zuid West Engeland en Wales.
Alle routes gaan door Areas of Outstanding Natural Beauty (AONB's) National Parks, Sites of Special Scientific Interest (SSSI's) en National Heritage parks.
Na de site te hebben bekeken ontstond al snel het idee om de 7x7x7 te gaan doen. Na wat heen en weer gemail is het rond en gaan ik proberen om vanaf november iedere maand een weekend naar Engeland te rijden (is overigens een uurtje of 7/8 rijden.) Zomaar een mooie nieuwe uitdaging voor 2009 die op mijn pad komt.
Tijdens de marathon is er ook altijd een 10 km en een halve marathon. Het totale lopersveld zal niet meer als 500 per keer zijn, alle 3 de afstanden samen. De reden is simpelweg om het l

andschap niet te veel onder druk te zetten. De 7x7x7 kan ook op alle afstanden gelopen worden.
Wat ook leuk is, is dat altijd de dag na de marathon er een mountainbike oriëntatie is van 3 of 5 uur. Een leuke manier om mijn oriëntatie vermogen wat te ontwikkelen.
Overigens ook een ideaal trainingsweekend voor het Malheur ultrasport team!

Martine

00:18 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.