22-09-08

Buggenhout bosloop

Bubos%2072Beukenbestand0111%20GVG
Als inwoner van Buggenhout moest ik toch eindelijk eens deelnemen aan de jaarlijkse bosloop.  Voorbije edities was ik telkens aan het afzien tijdens de Terra Incognita in Kroatië.  Dit 177 ha grote bos, op nauwelijks 100 m. van mijn voordeur,  is dan ook de "place to be" voor allerlei lopers in de wijde  omgeving.  Zeker gezien er naast de  vele single tracks verschillende loopcircuits zijn over de grotere boswegen waarbij de afstand om de 100 m. wordt aangeduid,  dus ideaal voor intervaltrainingen. Naast de kidsrun  kon je er voorbije zondag starten voor een wedstrijd over 5 of 10 km.  Ik wou mezelf eens testen op de 10 km.   Trouw volg ik al enkele maanden het trainingsschema van Rob Veer, waar  vooral - en zeker met Portugal op het  programma -  LSD trainingen de hoofdbrok vormen.  Dus tijd om eens te zien hoe het met mijn snelheid zit na al deze lange trage trainingen...en zeker omdat ik al "her en der" en "via via" te horen kreeg van lopers die ik geregeld kruis in Buggenhoutbos, dat ik toch  maar traag loop. Aan de start van de bosloop stonden naast  heel wat  atleten uit de atleitieksclubs van alle omringende gemeenten ook heel wat lopers aan de start die me dan ook geregeld voorbij lopen tijdens mijn LSD trainingen...

Na 4 ronden (11.2 km) afzien was het bewijs er...gelukkig...ik eindigde als 15de van de 190 deelnemers met een gemiddelde snelheid van 17.1 km/u en een gemiddelde hartslag van 181.  De zondag heb ik dan maar een gelijkaardige test gedaan op de  fiets. Tijdens een toertocht heb ik 55 km gemountainbiked aan gemiddeled 24 km/u op een licht heuvelachtig en grotendeels onverhard parcours.

Gelukkig staat er vandaag een dagje rust op het programma want mijn benen voelen niet echt soepel aan...of is het dan toch omdat ik vandaag een jaartje ouder ben geworden ?

Wim

 

 

14:04 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hieperdepiep hoera!

Gepost door: Ton | 22-09-08

Er is er één jarig hoera hoera!!

Gefeliciteerd Wim, dat je nog maar heel snel nog veel ouder mag worden... 17 km/h, da's geen slappe pannekoek!

Gepost door: Harm | 22-09-08

Tralala Nounou,

Tegen 17 km per uur door het bos. We gaan snel klaar zijn in Portugal. Hopelijk mag ik wel aan het lijntje, hé.

En nog vele jaren hetzelfde, hé.

Roel

Gepost door: Roel | 24-09-08

De commentaren zijn gesloten.