21-10-08

Inov-8 Pro 18 rugzak

Inov-8 maakt producten voor trail/berg lopen en adventure racen. Men is vooral bekend van de Trail/adventure race schoenen.
Sinds verleden jaar heeft men nu ook een lijn met rugzakken in verschillende maten, de Race Pro lijn.
Ze zijn er in klein formaat tot 30 liter. Met of zonder waterzak.
Tijdens de TransRockies Run heb ik de Race Pro 18 uitgeprobeerd. Een 18 liter rugzak inclusief een 2 liter waterzak. Wat gelijk opvalt is het minimale design en het gewicht.
De rugzak weegt 440 gram en het is simpel maar functioneel gemaakt. Er zitten niet veel zakjes in. Eigenlijk is het een zak met bovenop een extra zakje.
Daarnaast heeft het in de belt die om je middel zit nog 2 zakjes. Hier heb ik erg veel plezier van gehad. Ik had altijd in een zakje de camera, en in de andere gelletjes en andere kleine dingetjes. Zonder je rugzak steeds af te doen kun je dingen al hardlopend pakken. de heupzakjes zijn waterproof.
In een van de zakjes zit nog een sleutelhanger. Alle ritsen zijn ook waterproof zodat de inhoud van de rugzak zo droog mogelijk blijft.
Wat verder opvallend is, is de waterzak. De meeste rugzakken hebben de waterzak verticaal over de wand van de rugzak. De Race Pro lijn heeft ze allemaal horizontaal en die gaat dus ook via de onderkant in je rugzak. Daardoor heb je een aantal voordelen.
Hij schud veel minder dan de standaard camelbag. De waterzak zit lumbaal en dat geeft je dus wat extra steun in het onderste deel van je rug.
Je kunt hem van onderen bijvullen zonder heel je rugzak leeg te hoeven halen.
De waterbuis kan aan 2 kanten van je rugzak gedragen worden.
Een groot pluspunt is dat de waterzak in alle rugzakken van de Race Pro passen. Dus een eenmalige aanschaf voor als je verschillende maten rugzakken zou willen hebben. Zo krijg ik nog de RacePro 30 liter maar heb daar dus geen waterzak meer voor nodig.
Een ander opvallend voordeel is dat er een foamlaag in de rugzak zit die je eruit kan halen. Zeker voor de adventure racers handig als je bv sokken en schoenen wil wisselen en het droog wil houden, dan kun je dat als ondergrond gebruiken. Als het in de rugzak zit geeft het je extra steun.
De borst en heup banden zijn comfortabel. In de borstband zit een fluitje in de sluiting. Erg handig, een verplicht item tijdens Adventure racen. Maar ook voor lopers en fietsers handig als je in de problemen komt.
Overal op de tas zitten reflectoren wat je dus altijd zichtbaar maakt.
Er zit een elastiek bij die je naar eigen wens kunt gebruiken. Er zitten extra lusjes aan de achterkant om deze te bevestigen.
Aan de buitenkant van de rugzak zit een extra elastisch net waar je eventueel je fietshelm of extra schoenen ik kunt doen. Maar tijdens de TRR heb ik deze steeds gebruikt voor een bidon.
Aan diezelfde achterkant zit een grotere lus waar je een lampje aan kunt hangen.
Als je de banden op maat hebt gemaakt kun je extra band netjes in lusjes opbergen. Geen irritante banden meer die overal bungelen.
Kortom, een rugzak die ontworpen moet zijn door lopers, fietsers en adventure racers.
Er is overal aan gedacht en toch een zeer lichte en comfortable rugzak.
Tijdens de TRR was ik mij totaal niet bewust van de rugzak die ik om had. Kun je anders nog weleens nekpijn krijgen, daar heb ik nu totaal geen last van gehad.
Een 10 voor design, functionaliteit en comfort!
Kleur; Zwart met geel.
Kosten;
Race Pro18; 64.95 E
Waterzak; 19.95 E
In Nederland en Belgie te bestellen bij http://www.rademakersports.nl/

Martine

21:06 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Gear | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.