29-10-08

The extreme world of mountain marathons

Om nog even terug te komen op de Original Mountain Marathon van afgelopen week.
In The Independent stond een mooi stuk geschreven door Richard Askwith, hij is de schrijver van  'Feet in the Clouds: A Tale of Fell-running and Obsession'.
Misschien een leestip voor Malheur lid Ton.

The extreme world of mountain marathons
They set out on a 53-mile race across Britain's harshest terrain – with a storm closing in. Did the athletes of the Original Mountain Marathon not realise they were in danger? Actually, that was the point. Richard Askwith explains his obsession with the ultimate adrenalin sport.

When I first saw the headlines, I felt a sudden dryness in my throat: "1,700 runners stranded in the mountains"; "Hundreds of fell-runners missing". Many of my best friends are fell-runners – especially in the Keswick area of the Lake District, where the news-leading "race to rescue runners" was taking place. Had some unspeakable natural catastrophe swept scores of them to their deaths?
Then I checked out the detail and became simultaneously relieved and perplexed. As I understood it, no one was missing at all.
I suppose it depends what you mean by "missing" – a simple-sounding concept that conceals one of the great ideological divides of our time.
Lees hier verder naar het hele online artikel.
Martine

Richard Askwith

13:54 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

28-10-08

Nog één maand keihard trainen...

R 046Exact volgende  maand vertrekken we naar Portugal voor de 5 daagse XPD Race.  Ieder van ons heeft enkele zware trainingsweken achter  de rug...en blijkbaar  met  positief resutlaat want Ton heeft enkele weken geleden een schitterend resultaat neergezet op de beruchte Zeeland marathon en Roel heeft vorig weekend met maar liefst 19 minuten voorsprong een MTB-O wedstrijd gewonnen.  Jacqueline heeft vorige week zaterdag een lange fietstocht gereden en de zondag tijdens de groepstraining voegde er  ze naast enkele oriëntatielopen nog een 90 km op de MTB aan toe aan een verscheurend tempo.  Ik zelf hoop dit weekend het reustlaat te zien van de voorbije trainingsweken tijdens het BK-NK Adventure racen  (NAAC) waar ik samen met Nico aan deelneem.   Deze 30 uren race zal zich afspelen in de  mooie omgeving van Malmedy en met Raymond en Wout als organisator en een sterk deelnemersveld  wordt het alvast een uitdagende wedstrijd.  Naast de vele hellingen wordt ook het weer ook een zware  tegenstander : regenbuien, mist  en  nachtelijke temperaturen tegen het vriespunt.  Ideaal weer om de rainmates uit te testen.   Vorige week zijn we eveneens naar een voordracht over sport en voeding geweest  en zullen de  tips zeker in praktijk eens uittesten net als enkele Herbalife produkten.  M.a.w. redenen genoeg om uit te zien naar deze wedstrijd.

Wim

 

12:54 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-10-08

Noodweer bij een 2daagse bergloop

Ieder uur is het op het nieuws. Nog 1000 marathonlopers vermist. Het klinkt allemaal erg dramatisch maar als je even verder kijkt dan je neus lang is en ziet wat voor soort wedstrijd het is, is het al een stuk minder dramatisch.
Ongeveer 2500 ultralopers nemen deel aan deze Mountain Marathon bij Keswick in Cumbria/Engeland. Het is een 2daagse race die al sinds 1968 gelopen wordt. De lengte is ongeveer 80 km met 3000 hoogtemeters. De deelnemers zijn uitgerust met een verplichte uitrusting en lopen in koppels van 2. De verplichte uitrusting bestaat uit; tent and grondzeil, eten voor 36 uur, kookgerei, waterproof kleding, hoofdlamp en ehbo tasje.
Men moet zelf navigeren en het wordt gezien als een van de zwaarste wedstrijden van de wereld.
De organisatie maakt zich niet heel veel zorgen. Men weet dat de deelnemers zijn uitgerust en weet te handelen naar slechte omstandigheden. Zo zullen zij in mijnen en in tenten schuilen.
Ondertussen zijn er uiteraard wel zoekacties bezig. Volgens de BBC zijn er 12 mensen naar het ziekenhuis gebracht met kleine verwondingen en onderkoeling.
De weersverwachtingen voor vandaag zijn beter en men hoopt daarom dat in de loop van de dag alle lopers terecht zijn.
Op de site van de BBC staat een filmpje van een deelnemer, Jeremy Webb. Hij heeft onderweg gefilmd. Dat kun je hier zien. Het weer is echt bizar!!
De deelnemers zijn ervaren mountaineers  dus ik denk dat de meeste zich prima zullen redden. Het zal in ieder geval een wedstrijd zijn die niemand meer zal vergeten.
Hier kun je ervaringen van de mensen lezen die mee gedaan hebben en al terecht zijn. Daarin lees je ook dat iedereen goed is voorbereid en de organisatie staat als een huis. De Engelse site van sleepmonsters besteed er ook veel aandacht aan en kun je hier lezen.

Martine

13:08 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-10-08

Inov-8 Pro 18 rugzak

Inov-8 maakt producten voor trail/berg lopen en adventure racen. Men is vooral bekend van de Trail/adventure race schoenen.
Sinds verleden jaar heeft men nu ook een lijn met rugzakken in verschillende maten, de Race Pro lijn.
Ze zijn er in klein formaat tot 30 liter. Met of zonder waterzak.
Tijdens de TransRockies Run heb ik de Race Pro 18 uitgeprobeerd. Een 18 liter rugzak inclusief een 2 liter waterzak. Wat gelijk opvalt is het minimale design en het gewicht.
De rugzak weegt 440 gram en het is simpel maar functioneel gemaakt. Er zitten niet veel zakjes in. Eigenlijk is het een zak met bovenop een extra zakje.
Daarnaast heeft het in de belt die om je middel zit nog 2 zakjes. Hier heb ik erg veel plezier van gehad. Ik had altijd in een zakje de camera, en in de andere gelletjes en andere kleine dingetjes. Zonder je rugzak steeds af te doen kun je dingen al hardlopend pakken. de heupzakjes zijn waterproof.
In een van de zakjes zit nog een sleutelhanger. Alle ritsen zijn ook waterproof zodat de inhoud van de rugzak zo droog mogelijk blijft.
Wat verder opvallend is, is de waterzak. De meeste rugzakken hebben de waterzak verticaal over de wand van de rugzak. De Race Pro lijn heeft ze allemaal horizontaal en die gaat dus ook via de onderkant in je rugzak. Daardoor heb je een aantal voordelen.
Hij schud veel minder dan de standaard camelbag. De waterzak zit lumbaal en dat geeft je dus wat extra steun in het onderste deel van je rug.
Je kunt hem van onderen bijvullen zonder heel je rugzak leeg te hoeven halen.
De waterbuis kan aan 2 kanten van je rugzak gedragen worden.
Een groot pluspunt is dat de waterzak in alle rugzakken van de Race Pro passen. Dus een eenmalige aanschaf voor als je verschillende maten rugzakken zou willen hebben. Zo krijg ik nog de RacePro 30 liter maar heb daar dus geen waterzak meer voor nodig.
Een ander opvallend voordeel is dat er een foamlaag in de rugzak zit die je eruit kan halen. Zeker voor de adventure racers handig als je bv sokken en schoenen wil wisselen en het droog wil houden, dan kun je dat als ondergrond gebruiken. Als het in de rugzak zit geeft het je extra steun.
De borst en heup banden zijn comfortabel. In de borstband zit een fluitje in de sluiting. Erg handig, een verplicht item tijdens Adventure racen. Maar ook voor lopers en fietsers handig als je in de problemen komt.
Overal op de tas zitten reflectoren wat je dus altijd zichtbaar maakt.
Er zit een elastiek bij die je naar eigen wens kunt gebruiken. Er zitten extra lusjes aan de achterkant om deze te bevestigen.
Aan de buitenkant van de rugzak zit een extra elastisch net waar je eventueel je fietshelm of extra schoenen ik kunt doen. Maar tijdens de TRR heb ik deze steeds gebruikt voor een bidon.
Aan diezelfde achterkant zit een grotere lus waar je een lampje aan kunt hangen.
Als je de banden op maat hebt gemaakt kun je extra band netjes in lusjes opbergen. Geen irritante banden meer die overal bungelen.
Kortom, een rugzak die ontworpen moet zijn door lopers, fietsers en adventure racers.
Er is overal aan gedacht en toch een zeer lichte en comfortable rugzak.
Tijdens de TRR was ik mij totaal niet bewust van de rugzak die ik om had. Kun je anders nog weleens nekpijn krijgen, daar heb ik nu totaal geen last van gehad.
Een 10 voor design, functionaliteit en comfort!
Kleur; Zwart met geel.
Kosten;
Race Pro18; 64.95 E
Waterzak; 19.95 E
In Nederland en Belgie te bestellen bij http://www.rademakersports.nl/

Martine

21:06 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Gear | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-10-08

Groepstraining Malheur Ultrasport Team


Het wordt een zekerheid in mijn leven : een Malheur teamtraining betekent mooi weer.   Gisteren hadden we opnieuw een groepstraining.  Naast kilometertjes malen ter voorbereiding van Portugal was het eveneens de bedoeling om te leren "Trikken" (zie filmpje) , want deze "sport" staat ook op het programma tijdens de XPD. 
Zondag hadden we om 08.30 u afgesproken in Koersel (Limburg) waar Roel ons onmiddellijk verraste met een Limburgse specialiteit.  Helaas geen vla maar een oriëntatieloop.  Limburg beschikt over verschillende terreinen / bossen waar men de paden naar  hartelust mag verlaten en waar er zelfs oriëntatiekaarten (schaal 1:5.000 - 1:7.500) van bestaan.  Verschillende bossen zijn zelfs uitgerust met tientallen vaste knijpers.   Dit zou een testje worden van een 4tal kilometer,  om later op de dag deel te nemen aan een heuse oriëntatieloop wedstrijd.  Maar daar voor moesten we eerst  een 35tal km MTB'en.  Onze test OL was kinderspel in vergelijking met de  wedstrijd.  Omdat nog niet iedereen vertrouwd is met dergelijke wedstrijden besloten we na enkele meters om per  2 te lopen.  Het was pure "micro-oriëntatie".  De punten lagen niet zomaar op een kruispunt, maar  ergens op een gedetailleerde plek in het bos op nauwelijks enkele meters van een andere knijper die tot een ander parcours behoorde.  Mooie ervaring rijker in elk geval.   Wachten op de prijsuitreiking had toch geen nut,  dus vertrokken we onmiddellijk verder met de MTB naar Katteven waar we Trikke les zouden krijgen samen met onze Nederlandese concullega's FAST DART die ook deelnemen aan de XPD.  In het begin vond ik het  niets...je moest heel wat inspanning leveren om een snelheid te halen die  nog niet half zo snel was als wandelen...maar dank zij  de goede begeleiding begon het steeds vlotter en vlotter te gaan en naar het einde toe was het echt genieten om met  je achterste van links naar  rechts te zwieren en wandelaars voorbij te vliegen.  "Don't stop move it baby...wiggle wiggle".   Maar teammates, als het Skate & Trikke zal zijn, zal ik toch voor mij skates kiezen...
Na een uurtje "spelerei"  hebben we aan een razend tempo nog 40 km teruggefietst  naar  ons vertrekpunt...want bepaalde teamleden hadden nog culturele verplichtingen later  op de avond. 

Roel bedantk voor de leuke training !  

Wim

10:51 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Training | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-10-08

Rainmates

De herfst heeft zijn intrede gedaan en het is tijd om definitief de zomer sportkleding op te bergen en de winteroutfit tevoorschijn te halen. Uiteraard hoort daar ook regenkleding bij.
Rainmates is gemaakt voor verschillende sporten. Het is een regenbroek die alleen aan de voorkant beschermt tegen regen, wind en afkoeling. Het product is gemaakt van wind- en waterdichte parachutestof en weegt slechts 120 gram. De beenbeschermers zijn aan de achterzijde van het been open, waardoor er geen condensvorming meer optreedt en de kleding droog blijft.
Het is erg makkelijk aan te trekken. Je normale regenbroek moet je altijd over je schoenen trekken of de schoenen uit doen. De Rainmates daarentegen zet je met een snelsluiting en klittenband vast. Ook rol je hem erg makkelijk op zodat je het om je middel kan dragen. Het is zo licht dat je er niets van merkt. Gaat het regenen dan rol je hem uit en heb je een regenbroek. Er zitten onderbenen stukken aan die je er af kan halen.
Een erg makkelijk product waar over nagedacht is. Bovendien voor vele sporten te gebruiken. Want zowel met hardlopen, fietsen en adventure racen te gebruiken. Maar ook tijdens vakantie erg handig.
Ik hem nu 2 keer uitgeprobeerd en ben er erg tevreden over. Zeer makkelijk te bevestigen en erg licht zodat het geen moeite is om het om je middel te dragen als de denkt dat het gaat regenen. Bovendien zit het tijdens het sporten comfortabel. Het houdt je een stuk warmer tijdens de herfstbuien. Het houdt je niet helemaal droog maar wel de delen die het meest aan de wind en regen zijn bloot gesteld.
Online hier te bestellen voor 29.95 Euro.

martine

16:48 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Gear | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-10-08

XPD Portugal - laatste update

normal_IMG_1812
Vandaag heb ik me afgevraagd of ik wel voldoende aan het  trainen ben na het zien van de laatste nieuwsbrief voor de XPD.   Helaas heb ik ook maar 24 uur ter beschikking per dag en zullen we  verder moeten doen zoals we  bezig zijn.  Maar nu is het wel duidelijk ! Het wordt een loodzware race.  In 100 uur  staat ons 700 km te overbruggen met :
- 256 km  via  onze  2 benen (coasteneering, running, orienteering en trekking)
- 60 km in-line skaten/trikke
- 107 km kayak
- 289 km mtb
- en slechts 500 m zwemmen...
Met als toetje de hoogtemeters en  de lange nachten....  Maar  ik trosst me met Goedel's woorden "hoe langer het voorspel, hoe groter het  genot".

Wim

 

 

10:23 Gepost door Belgium Adventure Race Team in XPD Portugal | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-10-08

Racen en eten

Op pubmed vond ik 2 onderzoeken over voeding en adventure racen, uitgevoerd door de Federal University van Sao Paulo, Brazilie. Het eerste onderzoek heet Nutritional status of adventure racers. Hier heeft men gekeken naar de training van 24 adventure racers in relatie tot intake en de aanbevolen hoeveelheid. De intake aan eiwitten en vetten was goed, maar de inname van koolhydraten was onder de maat. Maar ook opvallend was het tekort aan magnesium, zink en kalium bij de mannen en vitamine E en calcium bij de vrouwen. De conclusie was als volgt;
The adventure racers presented an inadequate nutritional profile when compared with recommendations for endurance exercise. These athletes need to be educated about consuming an adequate diet to meet the nutritional needs of their activity.

Het andere onderzoek is van april 2008, Nutritional intake during a simulated adventure race. Hier heeft men een adventure race nagebootst in een lab. Deze duurde 67 uur en was 477.3 km lang. 10 atleten deden mee waarvan er 3 niet de finish haalde.
Het totale verbruik was aanzienlijk hoger dan de intake. 24,516 kcal vs. 14,738 kcal. Dat is een bijna 10.000 kcal in de min. De conclusie hier was;
These results indicate that guidelines for multiday adventure races are needed.

Zimberg IZ, Crispim CA, Juzwiak CR, Antunes HK, Edwards B, Waterhouse J, Tufik S, de Mello MT. Exercise and Psychobiology Research Center, Federal University of Sao Paulo, Brazil.

Deze week ben ik middels een speciaal voeding en bewegings programma aan het bijhouden wat ik eet. Hierin kun je zien waar je te kort schiet of juist te veel eet.
Na 2 dagen kom ik al aardig wat koolhydraten te kort want het programma berekent ook hoeveel je verbruikt tijdens het sporten. Boeiend om dat eens in kaart te brengen, wordt vervolgd.
Michael Phelps eet overigens 12.000 kcal per dag! Hier kun je lezen hoe dat er uit ziet.

22:26 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Voeding | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-10-08

Land Rover G4 Challenge

 

In België zijn de nationale selecties voor de Land Rover G4 Challenge al enkele maanden achter de rug.   Maar in de meeste landen zijn de selecties nog maar enkele weken achter de rug of moeten ze nog gebeuren.  Onze Noorderburen hebben vrijdag  in elk geval reeds een brief ontvangen met de vermelding of ze  op 1 en 2 november mogen mee strijden om Nederland  te mogen vertegenwoordigen in Mongolië.    Uiteraard is Martine - proficiat !  - ook gelecteerd net als verschillende andere Nederlandse adventure racers.  De nationale selecties zullen plaats vinden op de terreinen van Outdoor Valley in Rotterdam...dus vertrouwd terrein voor de meeste AR'ers en survvialrunners.  Succes allen en tot in Eastnor Castle !  En hier-bij alvast een filmpje om jullie te motiveren om extra hard te trainen...

12:33 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Land Rover G4 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

West European Raid Series

WERSpourweb
Net als de voorbije 2 jaar zal de Malheur Raid XL opnieuw deel uit maken van de W.E.R.S., de West European Raid Series,  een adventure race circuit bestaande uit 6 middellange races in 4 verschillende  landen.   Volgende races zullen in 2009 op het  programma staan :

7 februari    Voshaar Fox Raid ( 10u) (NL)
3-4 april      JT Raid Vert (16u) (BE)
30-31 mei   Malheur Raid XL (30u) (BE)
27-28 juni   Raid 74 (24 u) (FR)
30-31 juli    GKM (3 dagen met bivak) (FR)
11-13 sept  Der Harz Adventure Race Challenge (36u)(D)

Meer info volgt binnenkort op www.raidseries.eu

 

04:30 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-10-08

The Barkley 100 mijl

In het boek wat ik gelezen heb kwam ik 2 verhalen tegen over de Barkley Marathon. Een 100 mijl ultraloop gehouden in Frozen Head State Park, Tennessee.
Er worden veel 100 mijl trails gehouden in Amerika dus wat maakt deze zo bijzonder?
Omdat deze ultraloop tot nu toe maar 6 finishers heeft in hun 21 jarig bestaan
In 1977 ontsnapte James Earl Ray, de moordenaar van Martin Luther King, uit de gevangenis die in dit gebied ligt. 54 uur later werd hij weer gevangen genomen maar een paar mijl van de gevangenis vandaan. Een locale ultrarunner, Gary Cantrell, dacht bij zichzelf; in 54 hours i could have been 100 miles away!
Zo begon hij daar hard te lopen, en het was erger dan hij dacht, het gebied was onbegaanbaar. Daar begon de gedachten om een wedstrijd op die trails te plannen.
De Barkley Marathon was geboren.
Men loopt 5 zogenaamde loops en iedere loop is 20 mijl (32 km). De ondergrond zijn trails waarvan er vele al overgroeid zijn en sommige trails zijn zo oud dat het haast niet meer herkenbaar is. 20% is geen trail maar gaat gewoon door het bos. Maar daar blijft het niet bij, in iedere loop zitten ongeveer 13 klimmen met een totaal hoogteverschil van 10.000 feet per ronde. Dit is ook een van de redenen waarom de trails zo slecht zijn, niemand loopt hier meer omdat het te zwaar en onbegaanbaar is. Er liggen overal omgevallen bomen en alles groeit in het wild.
Wat namen van deze klimmen? Bird Mountain, Little Hell, Rat Jaw en Big Hell. Afdalingen zijn bv The Zip Line en Leonards Butt Slide. 
Er zijn onderweg 2 waterposten die onbemand zijn (als je ze vind). En pas als je weer op het basis kamp bent na 20 mijl is er een echte verzorgingspost.
Iedere loop moet je binnen 12 uur lopen en dus 100 mijl in 60 uur. Dat is te doen zou je zeggen maar er is nog een moeilijkheidsfactor ingebouwd en dat is dat het niet gemarkeerd is. Je krijgt een map mee en een geschreven route die er zo uit ziet en daarmee moet je het doen. Een andere moeilijkheidsfactor is dat is je in iedere ronde 9 tot 11 boeken (het varieert) moet vinden. Deze liggen ergens op het parcours en uit ieder boek moet je een bladzijde meenemen. Mis je er een dan ben je eruit.
Na ongeveer 12 uur kom je als je geluk hebt uit bij het kamp en daar gaat het voor veel lopers mis. Men geeft vaak de pijp aan Maarten na 2 of 3 loops want je weet wat je te wachten staat de komende 12 uur. Als je uitstapt wordt er wel een mooie trompet DNF melodie voor je gespeeld. De 3de en 4 de ronde is ook in tegenovergestelde richting, en de 5de loop mag je zelf kiezen.
Je kunt je ook niet zomaar inschrijven. Je schrijft een Essay waarom je deze Barkley zo graag wil doen. Doe je dat goed dan ben je een van de gelukkige om mee te doen aan deze bizarre tocht. Er mogen maar 30 tot 35 lopers meedoen. Ben je een van de gelukkige dan is de entree 1.55 dollar en een kentekenplaat van de staat waar je in woont.
En oh ja, zou je het mogen halen dan is er geen prijs, je zal het moeten doen met eeuwige roem. Wil je een shirt dan is die te koop voor 25 dollar.
Een mooi slideshow zie je hier.
Het klinkt als een ideale ultrarun voor de adventure racer!
Martine

12:45 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-10-08

In-line skaten

banner

Net als vorig jaar tijdens de Adventure Race Slovenia staat er eveneens in-line skaten op het  programma van de XPD Portugal.  Vorig jaar liep het  skaten in Slovenia niet echt op wieltjes en helaas zijn wij Belgen  niet geboren met een "skate-geen" zoals onze  Noorderburen.  Als er in een race in-line skaten op het programma staat zal dit meestal nauwelijks 5 % van het totale programma zijn, maar in mijn geval nam dit  zeker wel meer dan 5 % van mijn totale energie op : krampachtige houding, geen evenwicht, stress bij iedere bocht,...  m.a.w het skaten oefenen drong zich op.   Na wat zoekwerk op internet kwam ik bij www.rollerman.be terecht.  Zij bieden geregeld een cursus aan van 4 lessen voor zowel beginners, gevorderde beginners als gevorderden.  Zo hebben Nico en ik zelf gisteren onze laatste les gehad.  Ondanks dat we heel wat hebben bijgeleerd, blijkt dat we nog heel wat zullen moeten oefenen.   Maar nu weten we tenminste hoe we moeten oefenen, weten we waar we extra moeten opletten,  zijn we heel wat oefeningen rijker,.... want we deden zowat alles verkeerd om correct (lees econimisch, ontspannen en vlot) te skaten.   De lessen waren heel mooi opgebouwd.  De eerste les begonnen we vanaf nul met de juiste manier om vooruit te gaan.  De tweede les leerden we op verschillende manier stoppen, de derde les leerden we op verschillende manieren bochten nemen en de laatste les gisteren was "een beetje van alles".  Tussendoor mochten we ons geregeld op het slalom parcours begeven om onze stabiltiet wat te oefenen aan de hand van de "snake", "criss-cross", parallel bocht,...De lessen gaan steeds door op woensdagavond in de topsporthal in Gent op een 300 m lange perfecte piste.   Je kunt er ook iedere woensdagavond (tussen 19.00 en 22.00 u)  gewoon gaan oefenen  zonder les te volgen. Voglende week woensdag, 8 oktober  is er trouwens opendeurdag.  Hopelijk staat er op het Belgisch en Nederlands kampioenschap adventure race skaten op het  programma...en misschien is dit wel een idee om in-line skaten terug in de Malheur Raid XL te stoppen, zeker gezien er zo'n een mooi fietsparcorus rond Lac de l'eau d'heure loopt.

PS Johny, hartelijk bedankt voor de interssante en leuke lessen.  Je zult ons zeker geregeld eens zien op woensdagavond !

13:31 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Training | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |