13-11-08

Laatste trainingsweken

Nog een  kleine drie weken voor de start van de XPD Portugal.  M.a.w. deze week en volgende week zijn nog enkele zware trainingsweken.  Hierbij probeer ik toch tegen de  15 tot 20 uur per week te trainen.  Niet  altijd gemakkelijk in combinatie met mijn  gezin en werk.  Maar gelukkig heeft mijn vrouw alle begrip voor de extra trainingsuren en is het vrij kalm op mijn werk.  De motivatie is er absoluut,  dus het  slechte weer en de  korte dagen zijn absoluut geen rem op mijn trainingen.  En gelukkig heb ik mijn vaste trainingsmaat Nico die heel wat uren mee traint.  De focus ligt  vooral op quantiteit en niet  op intensiteit.

Na het BK van 2 weken geleden heb ik 3 dagen actieve rust genomen, m.a.w. een zwemtraining en eventjes loslopen was het enige die op het  programma stond.   Daarna ben ik er  weer volop tegen aan gevlogen.  Een overzichtje :

Donderdag 6/11 : 2 u spinning ( 1 u souplesse, 1 u kracht)
Vrijdag : 1 u lopen  (Z1) - 40 min zwemmen
Zaterdag : 1u30min lopen (Z1)
Zondag : 4 u MTB in Ardennen (parcours verkenning Malheur Raid XL)
Maandag : 1u30 min lopen (Z2-3 + heuvels) + 1u30min zwemmen
Dinsdag : 3 u MTB
Woensdag : 1 u lopen (Z1) - 1 u spinning - 30 min lopen (heuveltraining)
Donderdag : 45 min zwemmen
Vrijdag : 1 u lopen (interval) - 40 min zwemmen
Zaterdag : 1u skaten - 1 u lopen (Z1) - 1 u kayak
Zondag : meelopen marathon Kasterlee (Z1, m.a.w. rond de 4 u)

De 2 weken voor het BK heeft Ingrid mijn voedingsschema eens kritisch gevolgd en blijkbaar eet  ik te weinig...alhoewel mijn collega's het  omgekeerde denken.  Dus deze week en komende weken let ik er aandachtig op of ik voldoende koolhydraten eet, extra aardappelen en altijd een pak rijstwafels op mijn bureau en 's avonds een lekkere bananen milkshake gemengd met Herbalife-shake.

De voetjes krijgen eveneens extra aandacht deze weken, met andere woorden de citroen-karité boter kuur is volop bezig.

Wim

 

10:20 Gepost door Belgium Adventure Race Team in XPD Portugal | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Portugal Wim, met al die trainingsarbeid en voedingsadviezen moet het goed komen in Portugal! We wensen jou en Ton alle (al dan niet sportieve) hoogtepunten toe die een mens kan bedenken! En een behouden reis...

De supporters.

Gepost door: Ton en Bieke | 19-11-08

De commentaren zijn gesloten.