18-11-08

ReSkin

cover_reskin_ital_liggenda4
Ondanks onze ondertussen gekende voetverzorgingsmethode om blaren te voorkomen neem ik toch nog steeds second-skin mee op meerdaagse races.  Soms gewoon preventief zodra ik maar iets van ongemak voel, soms omdat het na 3 dagen onvermijdelijk is om toch ergens een blaar te hebben of  voor alle  andere mogelijke plaatsen dan mijn voeten.  Tot op heden gebruikte ik steeds Compeed want andere merken van gelijkaardige klevers bleven totaal niet kleven,  waren te dun, hadden een slechte "pasvorm",...  Tot ik 2 weken geleden  naar mijn sportwinkel Compeed ging kopen en ze me  ReSkin voorstelden in plaats van Compeed. De winkel bediende kon me overtuigen met enkele argumenten gezien het een totaal ander concept is dan de klassieke second-skin.   Nieuwsgierig als ik ben nam  ik maar een doosje mee...en nu twee weken later ben ik meer dan overtuigd van dit vrij nieuwe produkt nadat ik het  alle verschillende  keren heb uitgeprobeerd.

ReSkin werd in 2005 bedacht door BioRacer nadat  verschillende wielerrenners na een meerdaagse wedstrijd in extreme weersomstandigheden last hadden van brandwonden, blaren en zweren op hun achterste.  Een zeem kon dit niet verhelpen gezien dit enkel dient om de druk op te vangen en niet om wrijivng tegen te gaan.

En zo bedacht BioRacer een Lycra klevende coating  die de wrijving moest verplaatsen van de huid naar de coating. 


Wat maakt Reskin dan zoveel beter en gebruiksvriendelijker ?
- de klever is bi-elastisch wat betekent dat hij rekbaar is in alle richtingen.  Dit geeft als resultaat dat de klever perfect aansluit op je lichaam en je dus nergens meer van die vervelende plooien hebt.
- de klever  is ademend en huidvriendelijk
- de klever blijft mooi kleven maar  is toch gemakkelijk en pijnloos te verwijderen
- de pleister  blijft  niet in je kous kleven zoals Compeed (ik heb nog steeds sokken waar  er  stukken Compeed in hangen...)
- de klevers zijn meerdere keren bruikbaar.  Hier was ik heel kritisch over...maar inderdaad.  Na het sporten trok  ik de klever zonder  pijn en  problemen  van mijn  huid, kon hem op de binnenkant van het doosje kleven of op de  badkamerwand en de volgende dag kon ik hem weer perfect aanbrengen.  Zelfs nadat ik hem had gespoeld onder de  douche.
- je kunt verschillende maten en vormen kopen,  zo heb je de bike patch tegen zadelpijn,  de feet patch,  heel patch, horse riding patch, niple and breast patch maar eveneens een allround patch.   Deze kun je zelf in de gewenste maat en vorm knippen.  Wat onmogelijk is bij de klassieke second-skin gezien de rand van een andere materie is.
- Deze alleround patch lijkt me ook interessant om te gebruiken om o.a. wrijving in je rug tegen te gaan van o.a. je rugzak of het kayakstoeltje.

Nadelen ?  Op het eerste zicht de prijs ( 6,95 eur per  4 voor de feet patch) ...maar als je weet dat de pleisters herbruikbaar zijn dan is het veel goedkoper dan alle andere merken. 

In Portugal tijdens de XPD race zullen we ze in elk geval langtijdig en in  extreme omstandigheden kunnen uittesten. Zowel tijdens het  lopen,  kayakken, fietsen, skaten en alle andere uitdagingen die we voorgeschoteld zullen krijgen.  Dan komen we in het rijtje te staan met Bart Wellens, Nick Nuyens, Frederik van Lierde die ze  ook vol enthousiasme gebruiken.

Meer over Reskin kun je lezen op hun website

 

11:20 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Gear | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.