28-11-08

Voorbeschouwingen XPD Race

race schema1

Vandaag vertrekken wij richitng Portugal voor de XPD Race.  Voor zij die nu pas deze weblog beginnen volgen,  de XPD Race is een 5 daagse non-stop adventure race over ongeveer 700 km.  Deze afstand wordt  al lopend, mountainbikend, kayakkend en per in-line skate afgelegd.  Een overzicht van het parcours, inclusief hoogte profiel vind je hier.  Ons team bestaat uit 2 Belgen, Roel en mezelf en Ton en Jacquelien van Os uit Nederland.  Roel zijn pa en Nico  zullen ons begeleiden tijdens de race, helaas zullen wij maar drie maal beroep kunnen doen op hun assistentie, na ongeveer 18 u, 42 en 76 u racen.  Dus de rugzak zal goed gevuld zijn met sportrepen, noten en allerlei andere versnaperingen.
Ons hoofddoel is in de  eerste plaats veel ervaring opdoen voor het WK waar we volgend jaar willen aan deelnemen, want in 2009 is deze wedstrijd het WK.  De ranking is van ondergeschikt belang, we willen gewoon de  volledige race uitlopen zonder verplichte  shortcuts en  al te veel pech en (navigatie)fouten. En bovenal, genieten..genieten van de  omgeving, de  uitdagingen van de natuur, het afzien, de sleepmonsters, de wisselende  emoties, de onzinnige filosofische gesprekken om de tijd te  doden tijdens de lange trekkings, de woelige zee bij 6 beaufort, de typische AR sfeer, de Portugese pint bij de aankomst, de grenzen verleggen, het in de "middle of nowhere" al zittend in slaap vallen binnen een fractie van een seconde, van die vettige zwanworsten bij een wisselpunt na  meer dan 24 uur sportrepen eten, van de juiste route te nemen, van de zonsondergang, van de  reuk van het  ochtendgloren,... gewoon genieten van wat adventure race is !

Via Martine proberen we  jullie op deze weblog zo goed als mogelijk op de hoogte te houden, maar je kan eveneens het wedstrijdverloop volgen op XPD TV (zie rechts bovenaan).

 

09:00 Gepost door Belgium Adventure Race Team in XPD Portugal | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Succes Veel succes met de race!
XxX Daphne,

Gepost door: Daphne | 29-11-08

Ik wens jullie veel succes, afzien, prachtige natuur, ongelofelijke sleepmonsters en bovenal een schitterend resultaat!!

Gepost door: Christophe | 29-11-08

De commentaren zijn gesloten.