09-12-08

Surviving the extremes- Kenneth Kamler

 

Een boeiend boek die je niet alleen meeneemt op bizarre expedities maar ook een uitgebreide uitleg geeft over het menselijk lichaam in diezelfde bizarre omatandigheden is `Surving the Extremes`.
Kenneth Kamler is een micro-handchirurg die toevallig mee gevraagd wordt als arts op een expeditie naar Peru. Na de eerste expeditie wordt hij steeds meer gevraagd en zo ontwikkelt hij als arts een deskundigheid in situaties die niemand nog heeft.
Zo wordt hij vice president van de Explorers club waar hij een databank van informatie heeft aangelegd over het lichaam en uithoudingsvermogen.
In het boek schrijft hij in aparte hoofdstukken hoe je lichaam reageert op verschillende extreme omstandigheden op het land (hitte, koude, hoogte, de jungle), de zee (onderwater en op het water) en in de ruimte.
Hij schrijft het aan de hand van zijn eigen ervaring of verhalen van anderen die een situatie overleeft hebben of niet.
Het is wel een technisch boek wat betreft het menselijk lichaam. Ik vond het echter erg boeiend. Bijzonder om te lezen wat het lichaam en de geest kunnen om te overleven of waar het te kort schiet en je het niet overleeft

 

11:20 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Gear | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.