19-12-08

G4...domme

1280_1024_MEDIABOX_4380290_63732039_0214_0712327_ZAB_0446Gisterenavond was  de tweede vraag in "De Slimste Mens" een vraag over Mongolië en later op de avond was er nog een reportage over Mongolië op een Franse zender....normaal zou me zoiets   extra moeten prikkelen om extra hard te trainen voor de komende internationale selecties...maar helaas.  Gisteren kreeg ik een telefoontje van Land Rover België dat wegens de financiële crisis de G4 afgelast is...ik hoopte nog op het woordje "uitgesteld" of zelfs op het  idee dat de  internationale selecties afgelast zouden worden en de nationale winnaars rechtstreeks naar Mongolië mochten...   want ik had het een beetje voelen aankomen nadat Honda zich uit de F1 getrokken had en Subaru hun ralley activiteiten gestopt hadden.   Land Rover was vragende  partij voor staatsubsudies, dus in die zin konden zich zich niet  veroorloven om verder te blijven doen met de G4.

Niets is zo ontgoochelend en frustrerend als iets dat in het water valt volledig buiten je wil en macht.  En niet zo maar iets die in het water valt...een "once in a lifetime chance",  een jongensdroom die op een peulschil verwijderd was.   Ik herinner me nog als 12 jarige de verschillende posters boven mijn bed van de Camel Trophy...helaas zal het  bij een poster blijven.  

Het is  heel onzeker of er  nog een G4 zal volgen in de komende jaren.  En zo ja... moet ik dan opnieuw alle selecties doorlopen ?  Na mijn ontgoochelende 3de plaats 3 jaar geleden (terecht want ik was totaal niet voorbereid en noemde een Land rover toen nog een "jeep")  had ik alles gedaan om dit jaar in de Panne de  overwinning in de wacht te slepen...getraind, gelezen, gereden,...

Mijn planning voor 2009 was zo perfect...na de XPD  twee weekjes rusten, een maand trainen op kracht en snelheid, de selecties in februari, 3 maanden gericht trainen voor Mongolië,  de G4 in juni, 2 maandjes rust en opnieuw trainen voor het WK 2009.   Ik had al verschillende oplossingen in mijn hoofd om 2 maanden verlof zonder wedde te  nemen om me volledig te richten op de G4 en het WK.

Maar helaas...ik vrees dat mijn rust, mijn Mc Donald bezoekjes, mijn Duveltjes, mijn luieren voor TV nog een maandje verlengd zullen worden...wachtend op een nieuw doel want  het WK 2009 in december is  nog ver af om mij 100 % op te laden.

Alhoewel...na ons goed resutlaat in Portugal is Roel me al volop aan het prikkelen voor volgend jaar en staat de Malheur Raid XL (BK en NK) binnen 6 maanden ook op het  programma... maar eerst nog 2 weekjes eten en drinken en verder spelen met de Lego met mijn kinderen (dank u Sint, kerstman, oma en opa,...)

Wim

 

17:10 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Land Rover G4 | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

tsjonge tsjonge daar moet je inderdaad wel goed ziek van zijn. Wat een teleurstelling!

Gepost door: martine | 19-12-08

K.U.T... Wat zuur!!

Elwin zal vast ook goed balen, heb nog niks van hem gehoord, maar hij heeft er in het hele programma al flink rekening mee gehouden. Naar nu blijkt voor niks :-(

Bij deze zijn jullie dus de eerste slachtoffers van de financiële crisis in het sportwereldje.

Gepost door: Harm | 20-12-08

Join the club...inderdaad een illusie armer. Wij hebben als Nederlands team gisteren een laatste dag Landrover gereden en toen afscheid genomen.
Succes met nieuwe plannen te maken, maar het had zo mooi kunnen zijn...

Gepost door: MoniQue | 21-12-08

Zonde voor al onze AR vrienden die naar de selecties mochten. Ik zat er niet bij en wilde graag weer meedoen over 3 jaar. Succes met een nieuw doel vinden! Dat de Malheur maar mooi mag worden dan!

Gepost door: Wodi | 22-12-08

Hoi Monique en Elwin, grappig jullie hier tegen te komen. Ik vind het ook super jammer dat de G4 is afgelast. Ik weet hoe het voelt, bij mij ging de G4 ook aan mijn neus voorbij in 2006..op maar een paar punten..Maarja, kijk naar wat je wel hebt en niet naar wat je had kunnen hebben. Succes met al jullie avonturen! Het was leuk jullie ontmoet te hebben bij de selecties!
Groetjes Jessica

Gepost door: Jessica | 28-01-09

Hey Wim,

Ik wilde vandag even checken hoe de verdere preselecties voor de G$ verlopen waren omdat ik me herinnerde dat die in februari zouden plaatsvinden... groot was mijn verbazing toen ik las dat alles afgelast werd. Ik moest onmiddellijk denken aan jou, en wat een gigantische domper dit voor jou geweest moest zijn. Eerst derde worden (da´s ook al voldoende om een oog uit te bleiten), twee jaar later eerste worden in de preselectie om nadien te horen dat het spul afgelast is... dat wil dus zeggen dat ik de ziel uit mijn lijf heb geroeid voor niks :o) (sorry, bad joke)... Ik kan alleen maar zeggen dat ik het verschrikkelijk vind voor jou en de andere kandidaten. Ik ben zeker dat je heel ver zou geraakt zijn in Mongolie...

Wat mezelf betreft... mijn droom om naar Brazilie te verhuizen is wel uitgekomen (maar ik had weinig factoren die ik niet onder controle had :o) Ik ben gestopt met mijn job, huis verkocht en ben op 4 jan vertrokken... voorlopig alles ok...

Grtz vanuit Volta Redonda
Hope to hear from you.

Raf

Gepost door: Raf | 13-02-09

De commentaren zijn gesloten.