21-12-08

De hel van Kasterlee + update

 Nico is op dit moment bezig met de hel van Kasterlee. De zwaarste lange afstand duathlon die er is. 45 km lopen en 105 km op de mtb.
Aanvankelijk zouden we met 3 Malheurleden aan de start staan. Maar Ik heb al even geleden besloten om niet te starten ivm simpelweg een te druk programma. Christophe was er klaar voor maar bezeerde zich met een val van de trap en kon niet aan de start verschijnen.
Maar gelukkig bleef Nico over en is er in ieder geval nog Malheur geel op het parcours te bespeuren. De eerste 15 km heeft hij in 1.13 uur gelopen en hij zit nu op de mtb. Het weer valt niet tegen en daarom hebben wij ook alle vertrouwen dat hij de Hel Van Kasterlee doorkomt.
Verleden jaar reed hij 2 keer lek in de eerste 20 km en moest hij opgeven.
De site schrijft dit over de wedstrijd;
Op fysiek vlak is de race een ware uitputtingsslag van 8 tot 12 uur lang in winterse weersomstandigheden. Zonder een fenomenaal uithoudingsvermogen red je het niet. Maar vooral de mentale weerbaarheid zal op de proef gesteld worden. De afsluitende loopproef van 30 km vergt een ijzeren wil en een granieten karakter. Kortom, elke finisher zal onderweg enkele malen zijn of haar grenzen moeten verleggen. Only the very very strong will survive.
Martine
Update ; Nico is gefinished in 11:34:55, van harte nico!

13:43 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Much respect Ik heb de eer gehad om Nico te mogen begeleiden op zijn laatste 30 km lopen.

Dat het een enorm zware editie was, valt ook te zien aan de tijden van de winnaars, die een half uur trager waren dan verleden jaren. Het mountainbiken moet echt de hel geweest zijn, waar de wedstrijd naar genoemd is.

Ondanks alles heeft Nico doorgebeten, en een mooi vlak tempo gelopen op gedurende de afsluitende loop-etappe. Lijken oprapen was het resultaat, en ondanks opkomende krampen heeft hij toch voor de eerste keer het eremetaal "overwinnaar van de Hel van Kasterlee" mogen omhangen.

Benieuwd op hij volgend jaar terug aan de start gaat staan.

Nog eens proficiat, Nico. Much respect

Roel

Gepost door: Roel | 22-12-08

Proficat Nico. Ik kan enkel Roel zijn woorden beamen. Hiermee zijn we nog maar eens overtuigd dat jij waardig ons team zult vervoegen tijdens de XPD of dergleijke in 2009 !

Gepost door: Wim | 22-12-08

Roel, bedankt voor je steun tijdens de laatste 30km, waarvan de laatste 15km echt wel doorbijten waren. De eerste 15km lopen gingen vlot als een fluitje van een cent, maar dat had ik ook niet anders van hem verwacht. De eerste ronde mtb vielen goed mee maar hij kon me toch al vertellen dat het een heel zwaar parcour was. Hij kwam er zo lief vanachter, helemaal al onder de modder, je kon nog enkel zijn ogen proper zien, de rest zat lekker onder de spatten modder. De Malheurkes trekken hun dat helemaal niet aan, het zijn immers geen salonbikers hé!! Ik had me op wacht gezet aan de bevoorradingspost waar het afspuiten van de mtb goed van pas kwam, een drinkbus vol H3o van Herbalife enkele energierepen, een banaan en hij kon terug de fiets op voor de volgende 25km afzien. Na de 2de ronde van zo ongeveer 1u30min ploeteren zag ik er veel de richting van de sporthal uitrijden wat betekende dat deze er de brui aan gaven. Maar na enkele aanmoedigen en het bovenhalen van zijn sterke karakter ging Nico er terug tegenaan. De 3de ronde was terug wat vlotter en zag hij het beter zitten, de 4de ronde leek terug meer op een hel. Het wisselen van kledij deed hij rustig, het ging hem immers niet om de tijd maar om de prestatie van die vervloekte hel te doorstaan. Het lopen ging goed en na een ongeveer 11u30min durende hel te hebben doorstaan kwam hij als een gelukkig en tevreden, voldaane Malheur sporter over de rode loper aan de finish. Het was een prachtprestatie die hij daar heeft geleverd zonder er weinig, zeg maar bijna niets voor gedaan te hebben. En reken maar dat dit de eerste hel was, maar zeker en vast niet de laatste!!! Hopelijk doen er volgende keer meer teamgenoten mee!!

Suske, you are my beast from hel!!!

Tanja

Gepost door: Tanja | 22-12-08

Knappe prestatie Proficiat Nico met je knappe prestatie! Ik kon er jammer genoeg niet bijzijn, hopelijk volgende keer wel. Geniet van de komende rust- en feestdagen.

Gepost door: Christophe | 23-12-08

De commentaren zijn gesloten.