31-12-08

fietsen van Tsjernobyl naar Brussel

Xhoffraix_074

In mei fietsen Stijn en Lindsey  (winnaars Malheur Raid XL Short Track) van Tsjernobyl naar Brussel.  De bedoeling is deze tocht over 2.300 km in 10 dagen te  volbrengen.   Niet zo maar enkel en alleen voor de uitdaging maar vooral om geld in te zamelen ten voordele van Kom op tegen Kanker.   Zij doen dit samen met het fietsteam BikeAid,  een team die tracht zo veel mogelijk geld in te zamelen voor dit zelfde doel.

Stijn en Lindsey zijn zeker niet aan hun proefstuk toe.  Vorig jaar  hebben zij reeds de Cape Epic gereden en verschillende adventure races gedaan.  Meer over hun activiteiten vindt u op hun website

Hopelijk kunnen zij ook een beetje op jullie steun rekenen door enkele kilometers te sponsoren....alvast een mooi begin voor 2009 !

13:07 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Atleten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-12-08

Trailrunning is booming

The sport is booming staat er boven het artikel in de laatste editie van Trailrunner.
Nog niet zo lang geleden schreef ik een stukje over de groei van de big 5 weg marathons.
Dit artikel gaat over diezelfde groei alleen in trailrunning. Uiteraard heeft Amerika meer trailrunners dan wij in Europa hebben en daarom zijn er dus ook erg veel wedstrijden.
Iedere maand kun je wel een trail van 50 km, 50 of 100 mijl lopen.
De lopers zoeken de rust, de natuur en de uitdaging van de sport. Als je toeschouwers wil ga je niet de trails op want die zijn er haast niet.
Een aantal jaren geleden waren de wedstrijden erg kleinschalig. Nu heeft de grootste ultratrail, de JFK 50km in Maryland, 1300 lopers en dat is veel voor een ultratrail.
Gelukkig heeft bijna iedere organisatie een limiet aan deelnemers omdat men simpelweg een vergunning krijgt voor een x aantal lopers. Dit omdat het altijd door natuurgebied gaat.
Maar toch, als het maximale aantal lopers 1300 is en al die 1300 lopers gaan de trail op is het druk en verdwijnt het trail gevoel al snel.
Het voordeel is dat mede hierdoor er nieuwe races worden georganiseerd. Zo had men in 1996 zeventien trailwedstrijden van 100 mijl.
Nu in 2008 zijn dat er 49 met meer 100 mijlers op komst. Uiteraard vraagt men zich af waar de populariteit voor deze tak van sport die al sinds 1974 bestaat ineens vandaan komt. Sommige denken aan een tweede of derde loopgolf, maar meer waarschijnlijk is het fit zijn, het groene/milieu actieve lifestyle gevoel.
Met het on-line inschrijven is het door de populariteit van trailrunning ook erg moeilijk geworden om aan sommige wedstrijden mee te doen. De in Amerika 4 moeilijkste wedstrijden om in te komen zijn de volgende;
# Western States 100 mijl, in 2008 schreven 1300 mensen zich in. 369 mochten lopen.
# Way To cool 50k, was in 2008 binnen 12 minuten vol
# Miwok 100K, in 2008 on-line binnen 10 minuten vol.
# Hardrock 100 mijl, 354 inschrijvingen voor 140 plaatsen. Dit is de zwaarste race van Amerika en hier kun je je niet zomaar voor inschrijven. Een Cv van gelopen wedstrijden is nodig.
Het zijn ook niet zomaar ultra`s maar echt hele zware wedstrijden. Blijkbaar zijn er genoeg lopers die deze uitdaging aan willen gaan.
Een ander punt wat in het artikel naar boven komt is de prijs voor een ultratrail. De populaire JFK 50 kost bijvoorbeeld $135. Een gemiddelde 100 mijl trailrun kost $174. Dat is 1.74 dollar per mijl. Maar ook hier zitten uitschieters bij. De western States 100 kost bv $295.
Net als bij de Big 5 weg marathons maakt het niet meer uit wat de prijzen zijn. De grote wedstrijden lopen toch wel vol. De Amerikanen hebben vooralsnog genoeg mogelijkheden om naar de kleinere trailruns te gaan. Hun keuze is groot genoeg.
In Europa is het misschien wel niet anders. Want om bijvoorbeeld mee te willen doen aan de Northface ultratrail is bijna onmogelijk. De Jungfrau marathon is ook heel snel vol met een maximum van 4000 lopers. Maar ook meerdaagse evenementen zoals de Transalpine Run zijn ongelooflijk populair geworden. Ten opzichte van 2007 is het aantal deelnemers bijna verdubbeld.
Gelukkig hebben ook wij de kleinere trails. Olne-Spa-Olne waar je voor 7.50 Euro ook nog een bord hutspot krijgt. Of de Barensfeldlauf in Duitsland, de La Magnetoise, de Bouillon trail en niet te vergeten t`voor niks marathon die helemaal niets kost. Trailrunning is een prachtige sport en daarom zoeken steeds meer mensen de trails op. Zolang net als bij de grote weg marathons de kleintjes ook blijven heeft ieder wat wils.
Martine

15:10 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-12-08

De hel van Kasterlee + update

 Nico is op dit moment bezig met de hel van Kasterlee. De zwaarste lange afstand duathlon die er is. 45 km lopen en 105 km op de mtb.
Aanvankelijk zouden we met 3 Malheurleden aan de start staan. Maar Ik heb al even geleden besloten om niet te starten ivm simpelweg een te druk programma. Christophe was er klaar voor maar bezeerde zich met een val van de trap en kon niet aan de start verschijnen.
Maar gelukkig bleef Nico over en is er in ieder geval nog Malheur geel op het parcours te bespeuren. De eerste 15 km heeft hij in 1.13 uur gelopen en hij zit nu op de mtb. Het weer valt niet tegen en daarom hebben wij ook alle vertrouwen dat hij de Hel Van Kasterlee doorkomt.
Verleden jaar reed hij 2 keer lek in de eerste 20 km en moest hij opgeven.
De site schrijft dit over de wedstrijd;
Op fysiek vlak is de race een ware uitputtingsslag van 8 tot 12 uur lang in winterse weersomstandigheden. Zonder een fenomenaal uithoudingsvermogen red je het niet. Maar vooral de mentale weerbaarheid zal op de proef gesteld worden. De afsluitende loopproef van 30 km vergt een ijzeren wil en een granieten karakter. Kortom, elke finisher zal onderweg enkele malen zijn of haar grenzen moeten verleggen. Only the very very strong will survive.
Martine
Update ; Nico is gefinished in 11:34:55, van harte nico!

13:43 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

19-12-08

G4...domme

1280_1024_MEDIABOX_4380290_63732039_0214_0712327_ZAB_0446Gisterenavond was  de tweede vraag in "De Slimste Mens" een vraag over Mongolië en later op de avond was er nog een reportage over Mongolië op een Franse zender....normaal zou me zoiets   extra moeten prikkelen om extra hard te trainen voor de komende internationale selecties...maar helaas.  Gisteren kreeg ik een telefoontje van Land Rover België dat wegens de financiële crisis de G4 afgelast is...ik hoopte nog op het woordje "uitgesteld" of zelfs op het  idee dat de  internationale selecties afgelast zouden worden en de nationale winnaars rechtstreeks naar Mongolië mochten...   want ik had het een beetje voelen aankomen nadat Honda zich uit de F1 getrokken had en Subaru hun ralley activiteiten gestopt hadden.   Land Rover was vragende  partij voor staatsubsudies, dus in die zin konden zich zich niet  veroorloven om verder te blijven doen met de G4.

Niets is zo ontgoochelend en frustrerend als iets dat in het water valt volledig buiten je wil en macht.  En niet zo maar iets die in het water valt...een "once in a lifetime chance",  een jongensdroom die op een peulschil verwijderd was.   Ik herinner me nog als 12 jarige de verschillende posters boven mijn bed van de Camel Trophy...helaas zal het  bij een poster blijven.  

Het is  heel onzeker of er  nog een G4 zal volgen in de komende jaren.  En zo ja... moet ik dan opnieuw alle selecties doorlopen ?  Na mijn ontgoochelende 3de plaats 3 jaar geleden (terecht want ik was totaal niet voorbereid en noemde een Land rover toen nog een "jeep")  had ik alles gedaan om dit jaar in de Panne de  overwinning in de wacht te slepen...getraind, gelezen, gereden,...

Mijn planning voor 2009 was zo perfect...na de XPD  twee weekjes rusten, een maand trainen op kracht en snelheid, de selecties in februari, 3 maanden gericht trainen voor Mongolië,  de G4 in juni, 2 maandjes rust en opnieuw trainen voor het WK 2009.   Ik had al verschillende oplossingen in mijn hoofd om 2 maanden verlof zonder wedde te  nemen om me volledig te richten op de G4 en het WK.

Maar helaas...ik vrees dat mijn rust, mijn Mc Donald bezoekjes, mijn Duveltjes, mijn luieren voor TV nog een maandje verlengd zullen worden...wachtend op een nieuw doel want  het WK 2009 in december is  nog ver af om mij 100 % op te laden.

Alhoewel...na ons goed resutlaat in Portugal is Roel me al volop aan het prikkelen voor volgend jaar en staat de Malheur Raid XL (BK en NK) binnen 6 maanden ook op het  programma... maar eerst nog 2 weekjes eten en drinken en verder spelen met de Lego met mijn kinderen (dank u Sint, kerstman, oma en opa,...)

Wim

 

17:10 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Land Rover G4 | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

17-12-08

Verslag XPD Portugal

  XPD08_20081201_2200_PCalisto_8958

 


Donderdag 4 december om 14.00 kwamen Roel en mezelf over de aankomstlijn van de XPD Portugal race, een 5 daagse non-stop adventure race. Gemengde gevoelens overheersten ons bij de aankomst  : vreugde omdat we de volledige race hebben kunnen beëindigen, ontgoocheld omdat we “unranked” zijn gezien Ton  de race halfweg heeft moeten verlaten wegens medische problemen.  Tevreden omdat mijn ontstoken pols eindelijk eens kan rusten maar  ontgoocheld dat we dit mooie landschap en wereldje moeten verlaten, dat we deze heerlijke en relatieve tijdsbelevenis van nauwelijks slapen opnieuw moeten inruilen met het normale dagelijkse  leven,…   Maar bovenal tevreden dat we met ons tweeën hebben bewezen dat een top 10 in de WK series  geen “ver-van-mijn-bed show “ meer hoeft  te zijn.

 

Lees verder

12:50 Gepost door Belgium Adventure Race Team in XPD Portugal | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Een interview met Adventure Racer Gary Robbins en Mike Closer

Op de de site van Endurance Planet staat twee interviews met adventure racers Gary Robbins en met teamcaptain van ar team Nike, Mike Closer die nu in Abu Dhabi raced.
Je kunt  hier naar Gary luisteren en hier naar Mike beluisteren. Hieronder de intro`s zoals beschreven op endurance planet.

Some people might argue that stubbornness is a character flaw but it’s not if you’re an endurance athlete. Ask Gary Robbins of North Vancouver, British Columbia. The 32-year-old adventure racer took his never-say-die attitude into his first 100-mile ultramarathon this past year and set a new course record. Today on Endurance Planet we hear about the source of Gary’s stubbornness and we hear about his favorite mid-race hallucinations. "Hey, how did that 7-Eleven get in the wilderness?"
To learn more about Gary visit his blog at www.garyrobbins.blogspot.com

Team Nike adventure racing captain Mike Kloser was competing in Brazil earlier this month. He's in Abu Dhabi this week. And on February 11th he'll be defending his Winter Triathlon National Championship on Mount Bacheler in Bend, Oregon. Did we mention he'll turn 49 between now and then? Today on Endurance Planet we hear from the elite racer about the art of adapting to your conditions.
Dit is zijn site ,http://www.mikekloser.com/

Hieronder Mike Closer in een kleine kennismaking.
Martine

12:06 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-12-08

Nachtelijke oriëntatietocht

dropping
Op 31 januari organiseert Damesvolleybal Londerzeel in samenwerking met vzw AdventureRace.be hun 8ste nachtelijke oriëntatietocht.  Je kan starten tussen 18.30 u en 20.30 u voor een tocht tussen de 5 en 15 km.   De kortste tocht is een gezeliige familie zoektocht terwijl de tocht van 15 km sportiever en uitdagender is. 
Meer info op www.adventurerace.be

 

13:34 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-12-08

The ABU DHABI ADVENTURE CHALLENGE

Terwijl hier de winter zijn intrede heeft gedaan strijden 36 teams in Abu Dhabi in een adventure race. Met graden tussen de 16 en 26 is het goed vertoeven. Een mooi onderdeel lijkt mij de camel hiking.
The ABU DHABI ADVENTURE CHALLENGE is a multi sports race in teams of 4, racing over 6 consecutive days in Emirate of ABU DHABI
Disciplines are: Sea Kayaking, Camel Hiking, Cross Orienteering, Mountain Biking, Adventure Running, Rope Activities, In Line Skating
.
Ik las het eerste dag verslag op de site van Trailrunner. Uiteraard surfde ik door naar de site van de adventure race organisatie.
Tot mijn stomme verbazing zag ik dat de prijzen niet mis zijn. Het eerste team wint 40.000 en zelfs team nummer 30 krijgt nog 1600 ik neem aan euro`s of dollars.
Het inschrijfgeld is 3500 euro. Zo kun je in ieder geval bijna de helft van je inschrijfgeld terug verdienen als je niet bij de laatste 6 eindigt.
Zeer waarschijnlijk een hobby van de lokale olieboer die er wat geldprijsjes tegen aan heeft gegooid.
Er doet een belgisch team mee, B.AB.A orientation Belqique die nu op nr 29 staan. Nederland is niet vertegenwoordigt.
De site is hier te vinden en een dagelijks verslag op de site van Trailrunner.
Martine


 

12:47 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-12-08

Foodfest 2008

Na XPD-Portugal begint het stof in mijn hoofd een beetje neer te dwarrelen, de endorfine, adrenaline en andere -ines waarvan je intens gelukkig wordt, hebben terug een redelijk normaal peil bereikt, en ik kan mijn schoenen terug knopen (zie verslag van XPD, maar dat komt later nog).

Wat momenteel het meest tastbare overblijfsel is van Portugal, is mijn onstopbare neiging om alles met caloriewaarde naar binnen te werken. Eigenlijk is zo'n lange race, en al de voorbereiding die ermee vasthangt, een marteling voor je weegschaal. Een maand of twee op voorhand begin je met specifieke trainingen (vooral veel uren tegen LSD), en merk je dat je plots terug meer ribben begint te zien, en dat je buikspieren net dat ietsje duidelijker zichtbaar worden. Goed op je eten letten, geen alcohol, en veel uren sporten zorgden ervoor dat ik behoorlijk scherp stond. Maar omdat te scherp staan ook niet goed is, werden de twee laatste weken voor Portugal doorgebracht met carbo-loading, een ander woord voor eten waar je zin in hebt, zolang er maar veel suikers in zitten...

Dat je in Portugal een paar kilo's verliest, moet ik niet uitleggen, zeker. Ook al heb ik vijf dagen op een dieet van brownies, salami, kaas, kindermelkschijfjes (yammie) en andere zoetigheid en vettigheid geleefd, je krijgt gewoon niet genoeg binnen om je gewicht op peil te houden. Hoewel ik nooit honger gehad heb, merkte ik duidelijk op het einde van de race dat mijn lichaam gewoon te weinig energie had om nog echt snel te kunnen lopen of fietsen. Mijn spieren deden niet echt pijn, maar waren gewoon leeg...

En dan, anderhalf uur na de aankomst, wordt het startschot gegeven voor "Foodfest 2008"... Naar aloude gewoonte klonk het startschot in het locale Mickey D fastfoodrestaurant (da's McDonalds voor de niet-ingeweiden), en nu, een week later, heb ik genoeg speculoos, nicnacs, chocolade, marsepein,... binnen om een kleuterklas een maand gelukkig te houden. Als dit zo doorgaat, rol ik 2009 binnen. Ach, het zal wel van voorbijgaande aard zijn. Eén keer de vetrolletjes weer de kop op steken, zal mijn schuldgevoel me wel weer naar buiten drijven om te rennen, en zal ik mijn dieet wel weer aanpassen. In de tussentijd trek ik me er niet te veel van aan, ik heb het wel verdiend... 

Tot slot nog een kempische wijsheid: je wordt niet dik tussen kerst en nieuw, maar tussen nieuw en kerst. 

Groetjes van Holle Bolle Roel

 

09:19 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-12-08

Surviving the extremes- Kenneth Kamler

 

Een boeiend boek die je niet alleen meeneemt op bizarre expedities maar ook een uitgebreide uitleg geeft over het menselijk lichaam in diezelfde bizarre omatandigheden is `Surving the Extremes`.
Kenneth Kamler is een micro-handchirurg die toevallig mee gevraagd wordt als arts op een expeditie naar Peru. Na de eerste expeditie wordt hij steeds meer gevraagd en zo ontwikkelt hij als arts een deskundigheid in situaties die niemand nog heeft.
Zo wordt hij vice president van de Explorers club waar hij een databank van informatie heeft aangelegd over het lichaam en uithoudingsvermogen.
In het boek schrijft hij in aparte hoofdstukken hoe je lichaam reageert op verschillende extreme omstandigheden op het land (hitte, koude, hoogte, de jungle), de zee (onderwater en op het water) en in de ruimte.
Hij schrijft het aan de hand van zijn eigen ervaring of verhalen van anderen die een situatie overleeft hebben of niet.
Het is wel een technisch boek wat betreft het menselijk lichaam. Ik vond het echter erg boeiend. Bijzonder om te lezen wat het lichaam en de geest kunnen om te overleven of waar het te kort schiet en je het niet overleeft

 

11:20 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Gear | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-12-08

XPD Race

Ondertussen zijn we  terug thuisgekomen en bestond het weekend vooral uit eten en slapen.   Een uitgebreid race verslag volgt één der komende dagen.   Na iets meer dan 100 uur racen en 4 uur slapen zijn we donderdag namiddag aangekomen..helaas "unranked"  gezien door een medisch incident Ton de race heeft moeten staken na ongeveer 50 u. Jacqueline heeft toen ook terecht  besloten om uit de race te stappen om bij Ton te blijven.  Roel en ik zijn verder gegaan en hebben de volledige race nog kunnen afwerken.   Met het aantal cp's die we effectief hebben gevonden, zouden we op de 9de plaats geëindigd zijn, maar een betere plaats zat er zeker in gezien de tijd die we verloren hebben door het  incident en in "wedstrijd modus" is er wel altijd een beetje meer  motivatie om hier en daar een tandje  bij te steken om een extra cp te gaan zoeken.   Vandaar dat ik toch met  grote tevredenheid terugkijk op de wedstrijd.  Het was een unieke ervaring om tussen al deze top teams te racen.  De wedstrijd op zich was heel zwaar, zowel door de afstand, de  hoogtemeters, het weer, het zand en de modder maar gelukkig met heel wat  (al dan niet welgekomen) afwisseling.

Bedankt voor iedereen die ons heeft gevolgd en gesteund !

09:51 Gepost door Belgium Adventure Race Team in XPD Portugal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-12-08

Wim en Roel finishen de XPD Race!

Vanmiddag rond een uur of 4 uur zijn Roel en Wim de finsh bereikt van deze zware adventure race. Moe maar voldaan hebben de 2 kanjers toch de wedstrijd uitgeraced ondanks de tegenslagen.
Wij zijn ontzettend trots op hun!! Gefeliciteerd!

18:27 Gepost door Belgium Adventure Race Team in XPD Portugal | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-12-08

Update 22.20 dag 4 XPD

Wim en roel zijn samen verder gegaan en hebben hun draai weer gevonden. Zij moesten vanochtend 35 km skaten op een bergachtig terrein.
Hierna volgde een kayak sessie van 4 uur om af te sluiten met een korte bike-skate.
Daarna zijn ze om 16 uur een mtb tocht gestart van 110 km.
Het weer is omgeslagen en weer erg slecht.
De planning is om bij een restaurant te gaan slapen voor 2 uur en daarna de rest van het fietsen te doen.
Dan volgt er weer een trekking van 25 km.
Zover vind ik het al een ongekende prestatie wat zij neerzetten maar dat even ter zijde.
Met ton gaat het ondertussen gelukkig weer goed.
Morgen de update hoe en wanneer wim en Roel gaan binnenkomen.

22:27 Gepost door Belgium Adventure Race Team in XPD Portugal | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Dag 4 XPD race Portugal

Helaas, helaas, vanochtend vroeg sms-de Nico mij dat Ton heeft moeten opgeven.
Jacqueline heeft toen besloten om ook te stoppen.
Wat ontzettend zonde, ze gingen zo goed. In het klassement waren ze weer een plaats gestegen naar plaats 8.
Uiteraard is er totale ontgoocheling van allemaal. Het is voor iedereen moeilijk, ook voor degene die besluit dat hij niet meer kan.
Wim en Roel hebben uiteindelijk besloten om door te gaan en proberen samen de race te finishen. Een knap besluit!
Uiteraard blijven we hun volgen.
Martine

11:18 Gepost door Belgium Adventure Race Team in XPD Portugal | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-12-08

Update 21.20 uur XPD dag 3

Ondertussen heeft er een grote wissel in het klassement plaats gevonden. Stond Team Malheur vanochtend nog op plaats 19 en Team Fast/dart op 11, dit is ondertussen zowat gewisseld.
Team Malheur is met stip gestegen naar plaats 9. Fast/dart is naar 21 gedaald. Team 4etreme is ondertussen ook goed gestegen naar plaats 13.
Nico smsde dat Fast/Dart de sectie kayak,trekking en mtb hebben overgeslagen en dat verklaard de daling in het klassement.
Ondertussen zijn er 3 teams uitgestapt ivm blessures.
Rond 18 uur zijn de Malheurmannen en dame op de TA aangekomen. Er zijn geen bijzondere problemen dan de bekende kwaaltjes.
Ze hebben nu al 57 uur niet geslapen en gaan nu 2 uurtjes slapen.
Daarna vertrekken ze voor een mtb tocht van 80 km en 35 km skaten.
Jos en Nico doen ondertussen alles om het team maximaal te ondersteunen. Ook zij zullen weer een kort nachtje krijgen.

20:28 Gepost door Belgium Adventure Race Team in XPD Portugal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dag 3 XPD race

Vanochtend kreeg Nico een berichtje van Wim. Ze verwachten rond 11 uur aan te komen wat betekent dat de trekking er dan op zit.
Hierna volgt de 80 km mtb trekking nog.
Nico is vannacht aangekomen bij de TA waar een grote wissel is en er een sporthal is.
Daar bleek het erg druk te zijn. Het lag vol teams waarvan er vele niet de trekking en de mtb trip gedaan hebben.
Een team heeft totaal onderkoeld opgegeven en 2 teams waren deze morgen om 9 uur nog steeds op het water!
Kortom het Malheur Ultrasport Team is heel goed bezig!!
Nader bericht volgt in de loop van de dag.
Martine

10:32 Gepost door Belgium Adventure Race Team in XPD Portugal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-12-08

Update 23.30 uur dag 2 XPD

De Malheurkes zijn aangekomen met de kayak, volledig uitgeput. Ze moesten aankomen aan een waddenstrook met laag water, regen, wind en in het donker, kortom veel ellende. De omstandigheden waren onverantwoord aldus Nico.
Ze zitten nu in een resaurant op te warmen en frietjes te eten. Ze vertrekkne straks voor een trekking wederom 50 km om daarna 80 km te MTB-en.
We gaan zien hoe het ze vergaat!
Martine

23:34 Gepost door Belgium Adventure Race Team in XPD Portugal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Xpd dag 2

Vanochtend rond 10 uur kreeg ik bericht van Nico. De Malheurkes hebben na het eerste deel van de trekking een MTB tocht gedaan van 2.30 uur. Hierna het vervolg van de trekking tot vanochtend half 8.
Ondertussen hebben Nico en de pa van Roel de fietsen afgespoten bij het plaatselijke voetbalveld. Wat een begeleidingsteam!
Men was bij het eerste TA punt waar het team verplicht was een half uur te wachten.
Hierna volgde er een orientatieloop in twee groepjes. Ton en Roel zijn hier aan begonnen. Wim en Jacqueline zijn ondertussen gaan slapen in afwachting van de andere 2. Als die terug zijn mogen zij gaan orienteren en kunnen Roel en Ton even de ogen dicht doen.
Hierna is het vervolg van de trekking. Als die afgerond is moet men weer in de kayak stappen. Het is erg nat weer in Portugal wat het zeker niet makkelijker maakt.
Maar de eerste 24 uur zitten erop!
Martine

12:14 Gepost door Belgium Adventure Race Team in XPD Portugal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |