20-01-09

De Ultratrail Du Mont Blanc, CCC 98 km

Zoals Wim al schreef gaan wij eind augustus mee doen aan de Ultratrail du Mont Blanc, de CCC 98 km. wij zijn in dit geval, Roel, Nico, Wim en Martine. Aanvankelijk dachten we mee te gaan doen in de loting maar na de sluitingsdatum bleek dat er zelfs nog een aantal plaatsen over waren.
De race heeft een bijzondere geschiedenis qua deelnemers en populariteit. Het begon met de UTMB 164 km door de bergen rond de Mont Blanc in 2003.
In 2003 en 2004 deden er respectievelijk 700 en 1400 lopers mee.
In 2005 was de limiet van 2000 lopers bereikt na 7 maanden.
In 2006 heeft de organisatie de CCC toegevoegd, een 98 km wedstrijd. De wedstrijd was vol in 2 weken.
In 2007 heeft men besloten dat lopers zich eerst moesten kwalificeren. Je moest een ultrawedstrijd gelopen hebben en dat gaf je punten. Dat maakte niet heel veel uit qua deelnemers. Binnen 10 uur was het vol.
In 2008 was het binnen 7 minuten vol. Dat was ook het jaar waar de PTL 250 km in teamverband is toegevoegd.
Na veel klachten heeft men besloten om het eea aan te passen. Een van die aanpassingen voor 2009 was om een loting te doen na 10 januari. Niet meer wie het eerst online kan inschrijven mag lopen.
Ook is de TDS 105 km toegevoegd. Tevens heeft men de kwalificatie eisen hoger gemaakt.
Dat resulteert nu dus dat er zelfs nog een beperkt aantal plaatsen over zijn. En wij dus mogen gaan lopen. In onderstaand filmpje zie je een mooi overzicht van de CCC.
Martine

 

00:44 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-01-09

Malheur Ultrasport Team 2009

Vele kilo's meer en vele flessen wijn en champagne minder wordt het  stilaan tijd om de trainingen te hervatten sinds onze  terugkomst van Portugal.  Fysisch hebben we het misschien wel rustig aan gedaan maar ondertussen hebben we  onze wedstrijd in Portugal geëvalueerd, de planning voor 2009 opgemaakt, de puntjes op de i verder gezet voor de Malheur Raid XL en enkele nieuwe projecten uit de grond gestampt. 

Onze hoofddoeleinden zijn het WK AR in Portugal en de Ultratrail du Mont Blanc (ccc).  Uiteraard staan ook de West European Raid Series op ons programma waar Martine, Jacqueline en Nico zullen meestrijden voor het gemengde podium.  De overige leden zullen zich  ook wel hier en daar op de WERS wedstrijden tonen maar buiten het  algemeen klassement.  Tussenin voorzien we opnieuw onze  tweemaandelijkse groepstraining, enkele trailruns en MTB- en kayakmarathons.  Vooral Martine heeft heel wat mooie trailruns op haar in programma staan.  Gezien Ton het team heeft verlaten zal Nico hem vervangen in Portugal. 

Naast de jaarlijkse Malheur Raid XL organiseren wij ook een offroad duathlon en een trailrun in de Ardennen, beiden zullen samen met de Raid XL  deel uit maken van een algemeen klassement, de Malheur (wo)man.   Eveneens zullen wij daar nog een bosmarathon bijvoegen die in de herfst zal plaatsvinden in Buggenhout.   Hierover vindt u binnenkort  meer informatie op onze website www.adventurerace.be

En tot slot willen wij jullie herinneren dat we op 31 januari onze 7de nachtelijke oriëntatie tocht organiseren.  Er zijn verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden mogelijk.

Wim

 

14:15 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Malheur Ultrasport Team | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-09

De Molentocht. 75 km op de schaats

In Nederland is dit weekend echt de schaatsgekte los gebroken. Er werden veel tochten georganiseerd en dus gingen miljoenen mensen het ijs op. Ook ik en in het onderstaande filmpje een impressie van een 75 km tocht langs de molens in Alblasserwaard.
Martine

10:34 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Training | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-01-09

Wingsuit Basejumping

Misschien een nieuwe onderdeel in adventure racen?? Martine

 


wingsuit base jumping from Ali on Vimeo

.

15:12 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Other | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-01-09

The (wo)man

Oriëntatielopen, trailruns,  off-road duathlons...of allerlei mogelijke combinaties hiervan...het interesseert iedere adventure racer wel.   Dus waarom niet eens combineren dachten we met het Malheur Ultrasport team.

Dus de Malheur Raid XL 2009 wordt  het startschot van de Malheur (wo)man...de naam is nog onder voorbehoud want mocht een franstalige deze titel krijgen vrees ik dat hij niet zo fier zal zijn om met deze titel rond te lopen..dus alternatieven zijn welkom.

Uiteraard blijft  het niet  bij deze ene wedstrijd...om de titel te halen moet je na de Raid XL 2009 nog 3 andere wedstrijden weten te eindigen :

- najaar 2009 : Malheur trail du Viroinvalloise, een scoreloop tussen de 60 en 100 km, uiteraard off road  met kaart en kompas over de Ardeense heuvels (individueel)

- voorjaar 2010 : Malheur duathlon XL, een mountainbike wedstrijd onderbroken door enkele oriëntatielopen (individueel)

- mei 2010 : Malheur Raid XL

Hij/ zij die alle wedstrijden weet te beëindigen mag zich trots een Malheur (wo)man noemen..(het logo wordt gratis gebrandmerkt ...), maar hij /zij die daarbij nog het meeste aantal punten weet te verdienen wordt THE MALHEUR (WO)MAN.  

We voorzien een meer dan waardige prijs voor de winnaar om zijn/haar  zweet, bloed en tranen snel te doen vergeten...

Ik geef jullie geen ongelijk als je denkt  dat titels als Iron Man, Power Man, Duivel van Kasterlee,...vanaf mei 2010 zullen verbleken...

We houden jullie op de hoogte.

 

 

 

16:45 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-01-09

Op de schaats

Belgie heeft niet echt een schaatsreputatie. Nederland wel, zodra het vriest loopt de schaatskoorts op en wordt er gesproken over een elfstedentocht.
Ook deze dagen en dus is er ook Malheur geel op de hollandse vaart te zien.
Hollandser kan het niet worden, schaatsen, molens, koek en zopie.
Het hele verslag kun je hier lezen.

 

12:17 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Training | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |