09-02-09

De Voshaar Salomon Foxraid 2009

Zaterdag zat ik om 5.45 uur in de auto op weg naar Eibergen voor de foxraid  adventure race. Samen met Nico hadden we als Malheur Team ambities. We wilde ons op het podium racen.
Na een briefing was om 9 uur de start. Het begon met een 6tal km`s hardlopen. Wel prettig want het was best fris. Er lag een mooie laag nevel op het landschap. Ze hadden een  trailparcourtje uitgezet langs de weilanden en door een bosje. En wat is een ar zonder hindernissen? 6 km alleen lopen is te simpel. Dus moesten we onderweg 2 maal door een buis die onder een bruggetje liep. Door de sloot dus. Wel zo makkelijk want dan weet je tenminste zeker dat je schoenen zeiknat zijn en hoef je geen pogingen meer te doen om die droog te houden.
Na 6 km kwamen we terug op het start terrein en konden we de coördinaten voor de eerste 9 checkpoints gaan intekenen. Vrij snel waren we klaar en stapte we op de mtb. Eigenlijk hadden we er gelijk een goed tempo in. Ik zat wat achter Nico zijn rug zodat ik uit de wind zat en we haalde wat teams in.
Na een aantal cp`s gevonden te hebben kwamen we aan bij een punt waar een bike-run was. We waren zeker bij de eerste 8 teams.
Ik startte met hardlopen en Nico fietste een stuk door. Op de kruising lag de fiets toen ik er aan kwam en zo fietste ik naar Nico. We spraken af dat ik door zou fietsen naar de afslag en daar moest Nico met de fiets een andere weg nemen. Hij mocht niet op het bospad. Daar ging het mis. Ik liep een 2/3 tal km langs het water en zag uiteindelijk aan het eind mijn fiets staan. Nico was in geen velden of wegen te zien en ik had geen idee waar ik heen moest. Hij had de kaart. Ik ben dus eerst de goede richting opgereden bleek later maar zag niemand. Dus ben ik terug gegaan en de weg over gestoken om vervolgens aan de andere kant langs het water te rijden. Ook geen Nico. Ik baalde als een stekker want daar ging ons podium plaats. Na heen en weer rijden kwam ik een Fransman tegen die ook zijn loper kwijt was.
Hij had een kaart en heb ik gekeken waar ik was en richting cp 7 gereden. Ineens hoorde ik Nico roepen. We hadden elkaar weer gevonden, maar hadden zeker 20 tot 30 minuten verspeeld.
In rap tempo zijn we naar het volgende punt gereden waar we de kajak ingingen. Lagen we eerst in het eerste veld, nu waren we afgezakt naar plaats 30 of zo.
In de kajak haalde we nog wel een paar teams in maar zagen we wat een gat er was geslagen omdat er veel teams op de terugweg waren en wij nog rond de 14 km moesten.
Het begon te regenen en te waaien en toen we terug waren, waren we beide verkleumd. Bibberend stonden we nieuwe cp`s in te tekenen. We stapte weer op de mtb en we begonnen aan een inhaalslag. De handen werden warm wat gewoon pijn deed.
We prikte de cp`s af en besloten er 1 te laten liggen ivm eventueel tijdsgebrek. Het volgende punt was een oriëntatieloop. We liepen rap en waren vrij snel terug. Hadden een boel teams ingehaald en stapte weer op de fiets.
Op de startplaats aangekomen lagen er nog een aantal special tasks. We hadden nog een klein uur. De special task hebben we met niet veel succes gedaan en daarom steeds extra dingen gedaan om alsnog de cp`s te krijgen.
Zo hadden we 26 van de 27 cp`s geknipt en kwamen we binnen de 8 uur over de finish. Nog even hebben we gekeken of die cp 15 nog konden halen maar dat was te ver.
We hadden echt goed geraced maar hebben onze kansen verspeeld op de bike-run. Het eerste mix team kwam 2 minuten voor ons binnen en had wel de cp 15. Met ons half uur verspilde tijd hadden we die cp 15 kunnen afknippen en ruim op tijd kunnen finishen.
Jammer maar helaas. Wel werden we 2de mix team.
Na een heerlijk bord boerenkool met worst sloten we de weer goed georganiseerde race af.

Martine

14:27 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.