30-03-09

La Grand Course

crbst_le_20repas

Zoals vorige week geschreven doen we ter voorbereiding van de Ultra Trail du Mont Blanc mee aan La Grande Course in de Belgische Ardennen.  Misschien wat vreemd om nu reeds  te schrijven over een loopwedstrijd die zich pas afspeelt  op 26 en 27 juni.  Maar gezien het aantal toegelaten deelnemers beperkt is tot 65 personen en ik denk dat  dit een mooie training/uitdaging is voor een adventure racer, is tijdige "reclame" niet overbodig.  

Deze wedstrijd  heeft als doel een  mooie natuurloop aan te bieden  met  een "all-in" formule.  Voor slechts 25 eur  heb je de zaterdag avond een pasta maaltijd,  zondagochtend ontbijt en na de wedstrijd nog een warme maaltijd.  Alle dranken tijdens de bivak zijn toruwens ook gratis.  

Er dient 100 km afgelegd te worden  over onverharde paden gespreid over  2 dagen.  's Nachts wordt er in tenten overnacht wat de sfeer nog unieker maakt..oefen alvast maar het avondlied.  

Eveneens primeert  gezelligheid, een mooi parcours en vriendschap boven de chrono...maar als je de ranking bekijkt van vorig jaar is het  duidelijk dat de eerste lopers  niet enkel voor de gezelligheid komen.  Vorig jaar  kwam de  eerste loper  binnen na ongeveer 7 u.  Dit betekent een gemiddelde van 13.5 km/u.  Rekening houdende met  heel wat beklimmingen, off-road en pauzes voor de bevoorrading,  betekent dit dat je  hiervoor geregeld flink boven de 15 km / u moet lopen...maar troost je , de meeste lopers deden er minstens 10 u over.

Het parcorus start in Aywaille (net onder Luik) en loopt  tot in Odeigne waar  de bivak is voorzien.  's Mogens wordt er  teurggelopen naar Aywaille.

06:30 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.