17-04-09

De 60 km van Texel

"De Zestig van Texel", is een tweejaarlijkse loop die door velen beschouwd wordt als de mooiste en zwaarste punt-tot-punt wedstrijd voor ultralopers in Nederland. Het afwisselende en uitdagende parkoers voert langs alle markante punten van het eiland en is voor bijna tweederde autovrij. Het eerste deel langs de westkant is voor de helft onverhard en gaat o.a. over strand, door het bos en over duin- en fietspaden. Het tweede deel langs de waddenkant is geheel verhard en gaat door Oosterend en langs de haven van Oudeschild met tot slot de beklimming van de Hoge Berg.
Tweede paasdag liep ik mijn debuut op die 60 km. hieronder het verslag.
Martine

Vreemd, maar nu ik de 60 km van Texel heb gelopen heb ik pas echt het gevoel dat ik een ultraloop heb gedaan. Dat komt misschien ook omdat het best nog een eind was na het 40 km punt maar laat ik bij het begin beginnen.
De start ging zoals altijd voortvarend, al kletsend gingen de eerste km`s rond de 5.10 en 5.20. Dat was niet de bedoeling en dus heb ik mij iets laten zakken wat niet heel veel hielp maar gelukkig was het strand daar als remmende factor. Even was ik ook zeer verbaasd om Ingrid. Die liep mij voorbij na 1 km en verdween snel uit zicht. Vreemd dacht ik, die krijgt de geest, maar ik bleef vooral mijn eigen tempo lopen. Gerrie Visser kwam voorbij en vroeg ook wat er in Ingrid was gevaren. Tot we na 2.5 km Ingrid voorbij gingen en zij vertelde dat ze achter mij aanging. Ze had me niet gezien toen ze me passeerde. Het was wel duidelijk dat Ingrid ook doelde op een zeer scherpe tijd. Vanaf daar zijn we elkaar uit het oog verloren en hebben we beide ons eigen race gelopen. Lees hier verder.

01:10 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.