21-04-09

La Bouillonnante : 50 km genieten

rochehaut

Gezien ik de Fox Raid en de Raid Vert heb moeten missen is de Bouillonnante mijn eerste wedstrijd van 2009 waar ik toch een beetje naar toe heb getraind.  Uiteraard blijven de Ultra Trail du Mont Blanc  (CCC) en het WK Adventure Race wel de grote mijlpalen voor dit jaar,  maar enkele leuke "tussen-stopjes" zijn altijd plezant en motiverend.

De Bouillonnante is één van de grotere, en waarschijnlijke ook zwaardere, trailruns in België.  Zondag starten we met zowat 800 deelnemers aan een parcours van 24 of 50 km.  Martine,  Nico en ikzelf doen mee met de 50 km.   Vorig jaar hebben we ook reeds meegedaan maar dit jaar hebben ze nog 6 kilometer bijgevoegd aan het  parcours inclusief  400 hoogtemeters.  Dit brengt het in het totaal op 2.400  hoogtemeters,  m.a.w.  vlakke stukken zijn er heel zeldzaam. 

Pijn is niet te vermijden, maar lijden is vrij.... maar gelukkig wordt het lijden hier gemakkelijk overmeesterd door de prachtige omgeving en het mooie parcours.  Het parcours loopt door één van  de mooiste valleiën van België.  Voortdurend loop je in en uit de vallei van de Semois via prachtige single tracks en zelfs enkele keren gewoon het bos recht naar beneden zonder enig pad.  En ook de  laddertjes in Rochehaut om verschillende rotsen te beklimmen zijn er een vast onderdeel... ik probeer dit jaar wel iets sneller te starten want vorig jaar was het toch wel enkele minuutjes aanschuiven bij de eerste laddertjes.

img_traceRelief

Mijn ambities ?  Gewoon een vlotte race uitlopen waarbij ik soepel tot rond de 40 km probeer te lopen om de laatste 10 km nog alles uit de  kast te kunnen halen om een seconde  sneller te lopen dan wat ik zou kunnen.

Dit weekend heb ik gelukkig nog gemerkt dat, ondanks al de lange trage trainingen ( 1 u tot 3 u aan 10 à 11 km/u) en één interval per week, er toch nog wat snelheid in mijn benen zit.  Zaterdag heb ik meegedaan met een halve marathon door Buggenhoutbos. En naar  mijn grote verbazing ben ik als negende binnengekomen in 1u27min.  Ook Nico heeft er met 1u32min een schitterende prestatie geleverd.

's Anderdaags hadden we wel allebei stijve benen maar een rustig fietstochtje van 70 km langs de Schelde vermeed dat we de maandag als een oude peetje rondliepen.  Woensdag nog anderhalf uurtje loslopen, donderdag nog een 100 km mtb'en in de Ardennen (parcours verkenning Raid XL) en dan lekker rusten om 50 km te genieten rond de Semois.

Wim 

 

09:47 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

bij mij is het nog effe afwachten tot vrijdag voor definitief groen licht van m'n kinesiste om rustig de 24 km te doen, zal grotendeels al wandelend zijn wel. Ik hoop toch een beetje te kunnen meepikken, maar bij problemen (met m'n knie) stap ik sowieso uit en ga ik wel wat van het uitzicht genieten en op 't gemakske terugkeren. Wie weet zien we team Malheur wel even voor de start. Alvast veel succes op de 50 km!!

Gepost door: Ruthje | 21-04-09

is dat dit weekend alweer? Veel plezier en succes! Heuvels en hollen... wat wil je nog meer!

Gepost door: Harm | 21-04-09

Pffft Kijk,

Dit is nu het soort blogs wat ervoor zorgt dat iedereen ons gek verklaart. "50 km genieten" wat is dat nu voor een onzinnige titel ??? 50 km afzien, zo moet dat zijn. Gelukkig zit ik thuis met Noa op schoot naar Luik-Bastenaken-Luik te kijken. Maar onthou in elk geval volgende levenswijsheid:" als je aan de meet niet moet kotsen, heb je niet snel genoeg gelopen" ;o)

En volgens mij zijn de kilometers in Buggenhout bos wat korter dan op een ander. Anders zit ik met een serieus probleem voor de rest van het jaar :o{

Roel

Gepost door: Roel | 21-04-09

@roel; die heb ik eerder gehoord;
als je aan de meet niet moet kotsen, heb je niet snel genoeg gelopen" ;o)
@ruth; tot zondag hopelijk!
@nico en wim; ik maak er een relaxed genieten van ;-)
aan jullie de eer om los te gaan.

Gepost door: martine | 21-04-09

Dikke proficiat Wij hebben zaterdag de ladder wandeling gedaan. Nu zondag 25 april weten we waar de pijlen en linten voor dienden. Amai, chapoo en veel respect voor alle deelnemers die meegedaan hebben. Een dikke proficiat!!! vanwege 8 weekendgenieters in Rochehaut. Maar nu terug in Malle Pr.Antwerpen.

Gepost door: Ingrid en Paul | 26-04-09

De commentaren zijn gesloten.