27-04-09

Bouillonnante

Roel, het is me gelukt. Ik heb ervan kunnen genieten, van het  ontspannen tempo die ik gans de wedstrijd heb kunnen aanhouden, van de mooie omgeving, van het prachtige maar pittige parcours en van de laatste 12 km waar ik nog eens lekker "à fond" ben gegaan en nog tientallen lopers heb kunnen inhalen.  De start was wat minder genieten...ik hoopte op een blauwe hemel zoals de voorbije dagen, maar het bleef maar regenen en ik  was niet echt  gemotiveerd om te starten.  Maar soit..we hadden geen andere keuze...

Om 09.30 startten we met 1.200 deelnemers uit het kasteel van Bouillon...met zo'n massa was het stapvoetend het  kasteel uitkomen en gezellig aanschuiven bij de eerste single tracks.  Dus hier en daar onderweg een babbeltje slaan met gekenden van de Raid XL,  de G4, van mijn vroegere triathlonclub,... en zo'n kwamen we al snel bij de eerste bevoorrading na 12 km (na 1.20 u).  Ik rekende om na 03.00 u toe te komen op de  2de bevoorrading ( 24 km) maar naar  mijn grote verbazing kwam ik er al toe na 2.40 u.  Dat wordt op die manier een mooie eindtijd...maar  het was stilte voor de storm.  Ondanks dat we nauwelijks asfalt gezien hadden  viel het  parcours behoorlijk mee tot de  2de bevoorrading,  geen al te zware beklimmingen en een vrij droog parcours.  Maar toen begon het...meer en meer steilere single tracks die spekglad waren door de modder.  Och arme zij die er liepen met een gewone loopschoen...na een relatie van 10 jaar ben ik nog altijd even verliefd om mijn Salomon XA PRO 3's.   Na 4.25 u kwam ik bij de 3de post toe op 38 km...nog 12 km te lopen,  de benen voelen nog goed,  geen opstoppingen meer, dus dat moet wel opnieuw lukken om  in 1.20 u het  laatste stuk te  doen en  vlot binnen de 6 u binnen te komen.  Maar in die laatste 12 km zijn er heel wat lijken gevallen...de man met de  hamer  stond er na iedere  bocht.  Gelukkig heb ik heb telkens kunnen vermijden.  Net vertrokken van de bevoorrading stond er ons een pittige beklimming te wachten : recht naar  boven zonder enig pad...   het nam 15 min in om 1 km  klauterend te  overbruggen om dan opnieuw steil naar beneden te (g)lijden tot bij de Semois.  Dit stond ons  vier maal te wachten in die laatste 12 km.     Het zou  zo wie zo wie  pijn doen...dus besloot ik om dan maar het lijden  zo kort mogelijk te houden  en verhoogde mijn tempo op vlakke stukken tot 14 km/u,  besloot ik niet meer te stappen  bij de beklimmingen en als een zot naar beneden te  crossen.  Ik haalde de ene na de andere in wat me nog meer motivatie gaf om te blijven volhouden.   Als 50ste kwam  ik na 06.09 u aan met 53 km op de teller (de meesten hadden eveneens tussen de 53 en 54 km op hun gps of footpod)  Bij de aankomst had iedereen het over die laatste 12 km.. de meesten hadden hierover 2 tot 3 u gedaan.  Nico is na 06.50 u binnen gekomen en Martine en Ingrid schat ik op 07.30 u.  Een ongelooflijke prestatie van hen..wetende wat ze de voorbije weken allemaal gelopen hebben ( de 60 km van Texel,  marathon van Rotterdam en de Raid Vert). 

Ondanks de groeiende organisatie blijft het een hele sympathieke en mooie wedstrijd en was het een mooie test en training voor de Ultra Trail du Mont Blanc.   Op naar "La Grand Course" op 27 en 28 juni ( 2 x 50 km trailrun in de Ardennen , onderborken met een bivak).

 

09:47 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

ik deed over de eerste 12 km net geen 2 uur, over de 2e 12 km deed ik 3 uur, waarvan een uur over amper 3 km. Die berg in de laatste 12 km is inderdaad grellig maar 'k vond het wel plezant! En heb op dat moment ook wel gedacht van...verdikke die van de 50 km hebben er dan al 38 km opzitten. Petje af voor jullie en dikke proficiat!! wat een prestatie zeg! In ons hotel zat een man die de Mont Blanc (marathon wel, is mss niet hetzelfde als wat jullie gaan doen) had gelopen en die vond de Bouillonnante erger... ;-)

Gepost door: Ruthje | 27-04-09

Bosmarathon en natuurlijk kom ik naar jullie Bosmarathon, voor de halve weliswaar ;-) tot dan!!

Gepost door: Ruthje | 27-04-09

Leuk ruth, dan zien we je daar!!

Gepost door: martine | 27-04-09

Fijn kennisgemaakt te hebben, bij de verhalen van Martine wilde ik ook wel eens een gezicht zien :o)

Het doet me eigenlijk goed te weten dat een doorgewinterde adventuresporter als jij ook moeite had met die laatste 12 km, was ik in ieder geval niet één van de weinigen. Ik vond het geweldig in Bouillon. Dit was mijn eerste trail maar er volgen er zeker meer.

En de Bosmarathon.....ik zal er zijn!!

Gepost door: Monique | 28-04-09

Schitterend om dit soort verslagen te lezen. La Bouillonnante begint nu wel te kriebelen - wel de 25km want dat is ver genoeg om nog te blijven genieten ;-)

Gepost door: Bjorn | 28-04-09

Kan maar niet genoeg krijgen van de Bouillon-verslagen!

Voor mij ook de halve bosmarathon op 6 september.

Gepost door: Dave | 29-04-09

De commentaren zijn gesloten.