05-05-09

De Boxit

De afgelopen periode heb ik met meerdere sporten en met name met adventure racen de Boxit uitgeprobeerd. Een behuizing voor je telefoon. Maar niet zomaar een behuizing, hij is gelijk waterbestendig.
Maar wat nog veel belangrijker is, hij is in de behuizing ook bruikbaar. Je kunt dus gewoon bellen of gebeld worden zonder dat je de telefoon uit de behuizing hoeft te halen. Er zit namelijk een Goretex Membraam in en het is ademend zodat je geen condensvorming krijgt.
Met het uitproberen kon ik de ander goed verstaan, wel moest ik harder en duidelijker praten maar was daarna wel goed te horen.
Nu neem ik met hardlopen niet vaak de telefoon mee maar wel als ik een trailloop doe. Maar ook gaat er met fietsen en adventure racen altijd een mobiel mee. Vooral bij het laatste is een behuizing geen overbodige luxe. Bij de laatste Malheur training zat de telefoon in de Boxit en sloeg ik om met de kajak. Hij bleek nog kurkdroog te zijn. Maar aangezien ik niet goedgelovig ben heb ik de Boxit met telefoon in een bak met water laten liggen gedurende een uur. En ook hier geen druppel water in de huls. Bijkomend voordeel is dat de boxit blijft drijven en dus ook je telefoon als je in het water stort. Naast het waterbestendige beschermt het ook tegen zand, vuil en schokken bij bv het mountainbiken.
De telefoon erin stoppen is geen probleem maar hem er uit krijgen gaat niet heel soepel. Je zou volgens de dealer het tube oprolsysteem moet hanteren. Maar zelfs dan gaat hij er nog erg stroef uit. Mijn telefoon is vierkant en de Boxit loopt iets smaller naar onderen (de oude modellen Nokia). Een irritant minpuntje.
Verder kun je er accessoires bijkopen om de Boxit te bevestigen aan je arm, op je fiets of om je nek. Persoonlijk heb ik daar niet veel aan, ik stop hem wel in mijn rugzakje. Mijn fietsstuur zit vol en iets aan mijn arm tijdens het lopen is niet ideaal. Maar dat kan wel weer handig zijn voor de watersporter. Ik denk dat er ook wel een gps voor je fiets in past en die kun je dan keurig op je stuur plaatsen. Fietsen met een mobiel op je stuur gaat mij iets te ver.
De Boxit is verkrijgbaar in verschillende maten voor zo goed als alle mobiele telefoons.
Prijs; 29.95 E exclusief accessoires.

22:13 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Gear | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Boxit in Belgie Hallo,

de Boxit is nu ook verkrijgbaar in Belgie op www.boxit.be

Bedankt voor de leuke review.

Have fun, Mike

Gepost door: Mike Verdugt | 05-07-09

De commentaren zijn gesloten.