29-05-09

Atak II broek van Axisgear

Atak II broek van Axisgear

Het Canadese sportmerk Axisgear is een merk wat gespecialiseerd is in outdoor kleding. En dan met name in adventure race kleding. Dat is een ruim begrip want dan heb je gelijk een aantal sporten zoals hardlopen en mtb-en.
Zij hebben in hun collectie een oriëntatie broek zoals het zo mooi heet. De laatste maanden heb ik deze broek onder verschillende omstandigheden aangehad.
De Atak II broek is er in 2 versies, de 3/kwart broek en de lange broek. Kleur; zwart met grijs.
Het is gemaakt van Ottoman Nylon aan de voorkant. (Het stofje wat in veel afritsbroeken zit) De binnenkant, achterkant van de knieën en het kruis is een andere stof die minuscule gaatjes heeft en wat steviger is. Dit is het grijze deel. De achterkant is een dunne ,zachte en gladde stof. De broek is zo gemaakt dat de zwakke plekken versterkt zijn en dat is slim.
Er zit een elastische band om de middel die met een clipje strakker of losser gezet kan worden. De achterkant heeft 1 kontzak met een rits. De zijkanten van de pijpen heeft een rits.
De broek is gemaakt van een ultralichte stof en is ademend. Zover hoe de broek is opgebouwd. 
Nu de praktijk. De Atak is inderdaad erg licht en zodra je hem aantrekt voelt het gelijk lekker. Het zit niet strak maar ook niet te wijd. Met de band kun je hem strakker of losser zetten met een clip in plaats van een knoop los te maken. Ik heb ermee in de regen, wind en zon gelopen/gefietst. De broek is ontzettend snel droog. Dat is echt een groot pluspunt.
In de knieen zit een extra naad zodat je wat meer bewegingsruimte hebt als je iets kruipend of klimmend moet doen.
Eigenlijk zit de broek aangenaam bij iedere sport.
Samenvattend heeft de broek vooral bij het adventure racen veel voordelen. Licht, luchtig, maar ook warm als het moet. Sterk en groot draagcomfort. Erg snel droog en makkelijk aan en uit te trekken. Zaterdag heb ik de Atak II weer aan.
Maar ook voor de hardloper en fietser is deze broek prima. Zo zal deze broek bijvoorbeeld meegaan naar de CCC 98 km ultratrail en op fietsvakantie.
Er is geen aparte dames of mannen broek.
Helaas zijn de broeken niet in Nederland te koop maar wel via internet te bestellen bij Axisgear.
Kosten Atak II pants; 99 Can Dollar (63 Euro)
Kosten Atak 3/4 pants; 64.99 Can Dollar (42 Euro)
Hier zie je de broek lang goed, en hier de 3/4.
Martine

10:41 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Gear | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.