03-06-09

Malheur Raid XL : foto's, uitslag, nabeschouwingen en nieuwe plannen

DSC06519
Het zit er weer op.  Alle cp's zijn weggehaald, de  uitslag is verwerkt, de foto's staan op het internet, alle  materiaal is terugbezorgd of weer opgeborgen in mijn garage tot...normaal zou ik volgend jaar zeggen. Maar na 7  edities heb ik besloten om er met pijn in het hart een punt achter te zetten.    Een race organiseren is minstens even zwaar als zelf meedoen...de nachtrust  mindert beetje per beetje  vanaf ongeveer één maand  voor de race om dan het weekend zelf  zo waar  2 nachten niet of nauwelijks te slapen.   Hoe goed je ook alles tijdig probeert voor te bereiden, de weken voor de race duiken er wel her en der  nog problemen op en moeten er  nog duizend en één kleine dingetjes gedaan worden.  Meestal nog in combinatie met een job, een gezin, zelf trainen voor de UTMB en het ARWC, allerlei sociale verplichtingen...ik ga niet beginnen klagen,  want het is natuurlijk mijn eigen keuze en de voldoening die ik er  jaarlijks uithaal is niet te overtreffen.  Ik heb het altijd  met volle overtuiging en met  heel veel plezier georganiseerd.  Ik denk dan ook dat we met deze laatste editie waardig hebben afgesloten.  Roel en mezelf hebben maanden lang de "mooiste" plekjes en paden opgezocht tijdens een tiental verkenningen, de meest uitdagende etappes in elkaar gepuzzeld en enkele leuke special tasks er tussen gegooid.  Het is altijd leuk om een parcours  in elkaar te proberen puzzelen op de flinterdunne grens van  deelnemers laten genieten en afzien. En als ik de reacties mag geloven van de deelnemers zijn we daar gelukkig in gelsaagd.  Ook organisatorisch liep  alles zo goed als gepland en dit dank zij alle vertrouwde medewerkers waar ik voorbije jaren steeds blind kon op rekenen.  Bedankt allen !
Het was ook leuk om te zien hoe het deelnemers veld gegroeid is van een Nederlands onder-onsje naar een mooie mengeling van Belgen en Nederlanders en zelfs geregeld enkele Fransen,  Engelsen, Kroaten,...  dus België heeft na 7 jaar gelukkig ook AR leren kennen en met 4 Belgische teams in de top 5  zelfs getoond dat we geen watjes zijn.  Hopelijk zijn we met  het Malheur team nu niet meer de enige Belgen  op Nederlandse, Franse en zelfs andere internationale  wedstrijden.
Iedereen die me een beetje kent weet dat ik niet kan stilzitten en het niet kan laten dingen te  organiseren ( ADHD heet  dit tegenwoordig).  Zoals de meesten al weten staat er de Malheur Bosmarathon op 6 september op het  programma en werken Roel en mezelf  ook aan een "Ultratrail du Viroinvalloise"... van de "vaste knijpers"  die jullie hebben leren kennen  voorbijee weekend blijken er  nog tientallen van te staan over een parcours van meer dan 100 km.  Dus ideaal voor een lekker lang oriëntatie loopje waarbij we niets hoeven uit te hangen.  Gewoon een avond afspreken in de Relais de Verlaine, start roepen en zien we er na een twaalftal uur het meeste cp's heeft gevonden.  Uiteraard gevolgd door heldhaftige verhalen rond de BBQ en met een Malheur in de hand.
Ik weet het...sommigen zullen de Raid XL missen...een Raid XL kunnen uitdoen stond niet slecht op je  sportieve CV.  Maar maandag lieten mijn twee  zonen  ( 6 en 7 jaar) ook hun ontgoocheling kennen.  Ze wouden toch zo graag eens mee doen met papa's race als ze  18 zouden zijn.  De AR papa's en mama's zullen dit wel herkennen.  Op mijn terugrit van Froidchapelle bleef hun ontgoocheling door mijn hoofd spoken... moet ik nu toch nog 10 edities organiseren of waarom geen Raid XL voor kids ?  Voila, een nieuw ei waar ik weer kan op gaan broeden.   De Raid XL "kids &  parents".  Vanaf de zaterdag  middag tot de zondagmiddag de kinderen samen met hun papa en/of mama een mooi AR parcourtje laten beleven met alle "echte" AR-ingrediënten" : cp's, kayakken, boogschieten, waterdoorsteekjes, MTB, oriëntatieloop, (papa)run & (kid)bike, touwen, skaten,... (uiteraard met een bivak zodat de papa's en de mama's wat kunnen "evalueren" aan de bar).  En zondag een prijsuitreiking met enkel maar winnaars tussen 1 en 14 jaar.  En ik ben ervan overtuigd dat er anderen wel een minstens even mooie en uitdagend alternatief voor de Raid XL voor de papa's en de mama's zullen organiseren...denk maar aan de overige wedstrijden van West European Raid Series,  de NAAC,  de Veluwe Classic, Outdoor Challenge, Terra Incognita, Raid du Compeignoise, AR Zeeland,...

Wim

En ja trouwens,  hier nog de  uitslag.

Master's Race general 
  
1.Salomon Nederland
2.Bergvos Ultrasport Team
3.Malheur Ultrasport Team

Belgium Championship
 
1.Bergvos Ultrasport Team
2.Malheur Ultrasport Team
3.Survival Team West Vlaanderen

Dutch Championship
 
1.Salomon Nederland
2.Team Fast
3.Team AMI Macpac & Icebreaker

Short Track

1.De Mackx
2.Die Hard
3.Dart Merrell Mixed

 

Voor de  volledige uitslag en meer foto's zie www.adventurerace.be

 

 

 

17:07 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Malheur Raid XL | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Wim,
Dit was onze eerste masters race na een aantal short tracks en we hebben er verschrikkelijk veel van genoten en de microbe is binnengeraakt. Bij deze wil ik jou en iedereen van de organisatie dan ook bedanken voor de fantastische ervaring!
Groeten,
Rik

Gepost door: rik | 03-06-09

merci nen dikke merci is hier op zijn plaats!

Gepost door: david | 03-06-09

Merci Zoals velen voor mij, bedankt Wim en alle andere medewerkers!!! Hopelijk is de microbe van het organiseren onweerstaanbaar en komt er volgend jaar toch nog iets uit de bus...
Vele groeten en tot...
Frederick

Gepost door: Frederick | 03-06-09

Wim en Roel,
Ik kan niets anders zeggen dan bedankt voor deze prachtige ervaring, was onze aller eerste a.r.
Hebben er ongelooflijk veel van genoten, kriebels te pakken en hoooooopend op een volgende editie
Groeten Dirk en Jimmy

Gepost door: Van Spitaels Dirk | 04-06-09

Wim, ik heb een hoop Raid XL's meegedaan, altijd met veel plezier! Bedankt... De kidsrun voor volgend jaar staat in mijn agenda, nog boven de andere races die je noemt in het prioriteitenlijstje...

CU, Harm

Gepost door: Harm | 04-06-09

Merci Wim,

Je bent de grondlegger geweest van een grote hoeveelheid mooie ervaringen. Bedankt!

Gepost door: Ton | 04-06-09

Mega merciekes Ik was geen deelnemer, maar ik mocht voor jullie de special task doen. Bij mij sinderd het nog steeds. Gewoon mega de max : de organisatie, de deelnemers, de regio, la total. En den Nico is ook ne plezante " volgend jaar doe ge toch ook mee ". Ik zou graag meedoen maar dat lopen is er voor mij teveel aan, mocht dat op inline skates of skike mogen, dan zou ik dat zien zitten.
Nogmaals bedankt.

Gepost door: Johnny - Skike Man - Rollerman | 04-06-09

Beste Wim,
Malheur is misschien voor de meeste van ons onze eerste raid geweest. DE MALHEUR zal dan ook steeds boven komen wanneer we "zware" verhalen vertellen over een AR. Dank je voor de prachtige organisatie waar de deelnemers steeds op de eerste plaats kwamen.
Tot de volgende,
geire gruut

Gepost door: rikke | 05-06-09

Doe ik een jaar niet mee met de XL, blijkt dat de laatste te zijn! als ik dat geweten had...
Wim, je keuze is duidelijk en herkenbaar ivm de kids. De Raid XL zal toch in herinneringen actief zijn, vooral mijn eerste keer met topper Roel en dat lichtgevende (no words).
Thnx voor de ervaringen!

Gepost door: Patrick Ros | 06-06-09

Bedankt maar o zo jammer!!! Na 7 jaar deel te hebben genomen aan jullie Masterrace hebben we eindelijk leren Kaartlezen!!.
Via Brussel en andere omwegen hebben we maar één maal moeten opgeven wegens een enkelblessure.
Van poesjes hebben jullie van ons tijgers gemaakt voor één dag. Van 12 uur naar meer dan 30 uur hebben jullie ons afgepeigerd , maar als jullie zouden een 40 uur of meer organiseren zullen wij terug Paraat staan om de strijd en levenservaring terug aan te gaan .Hopelijk komt er ooit nog eens een editie , maar alvast bedankt voor de voorbije 7 edities.
Super bedankt voor ons 14 jaar in plaats van 7 jaar ouder te maken en de onvergetelijke Up en Downs van mijn mentale ik te leren kennen.
Bedankt wim en team Malheur Van een van de twee trotse Belgisch Kampioenen en tot één van deze dagen op één of andere gestoorde wedstrijd Of misschien kan je opnieuw komen Survivalrunnen in het Meetjesland!!! Hugo van het bergvos Ultrasportteam.

Gepost door: Hugo | 13-07-09

Malheur riep bij mij vroeger enkel iets op dat te maken heeft met mijn liefde voor speciale Belgische bieren. sedert enkele jaren is daar voor mij ook nog een extra dimensie bij gekomen onder de noemer XL. na enkele schuchtere pogingen op de short track was het dit jaar het moment voor het groter werk. maar de petanque-club moet nog steeds hieraan beginnen. dus ooit zult ge toch nog eens moeten een raid xl organiseren voor ons. ;-)
Maar een ding moet ik je geven: die microbe heb je wel doorgegeven en laat me niet los.

merci aan de ganse ploeg voor een schitterende editie.

ToM (Den Valschen Bots -Après-ski)

Gepost door: ToM | 26-07-09

inspiratie Bedankt voor je inspiratie om zelf weer een AR te organiseren en elke keer weer zo'n belabberd end voor te rijden. Goede beslissing, maar zal het wel erg missen.

Gepost door: Winfried | 02-08-09

einde raid A4XL Beste Wim,

Het is ondertussen al heel lang geleden dat ik nog eens iets van mij laten horen heb. Na enkele jaren het wat rustiger aangedaan te hebben wil sportief weer een tandje bijsteken. Uiteraard zoek ik het in de adventure categorie.
Helaas moet ik mijn plan om aan de A4XL in 2010 weer mee te doen (2009 kwam voor mij net iets te snel) nu uit mijn hoofd zetten.
Ik begrijp je volledig want ik merk met onze club (Survival Team Den Oks) dat zelfs een survivalrun al niet zo eenvoudig te organiseren is.
Toch wil ik jou en je medewerkers nog eens uitdrukkelijk bedanken want de 2 keer dat ik aan de raid meedeed zijn voor mij een van de mooiste ervaringen in mijn leven!!!
Misschien vind je ooit nog eens de nodige tijd, energie,steun en hulp om nog eens iets uit je mouw te toveren. Zo vind ik het idee van een AR ouder en kind een schitterend plan.
of misschien komt er nog eens een trainingsweekend waar iedereen mag aan deelnemen?
Ik kijk er alvast naar uit.
Hopenlijk horen we nog van elkaar en misschien tot op een of andere sportieve aangelegenheid.
Bedankt en Sportieve Groeten,
Tony Sprengers
Tonywendy@telenet.be

Gepost door: Tony Sprengers | 25-08-09

De commentaren zijn gesloten.