30-06-09

La Grande Tour, 2 x bijna 50 km genieten

Eigenlijk waren wij de 4 vreemden (roel, wim, nico en martine) tussen al die ultralopers. Les Coureurs Célestes is een groep ultralopers die regelmatig samen komen om een mooie ultratrail te lopen om erna een pintje te drinken. Iedereen kent elkaar en wat die groep allemaal al gelopen heeft aan extreme lopen is ongekend. Wij gebruikten dit als training voor de CCC.

De start was in Kin/Belgie waar we om 10 uur vertrokken na een uitleg door de organisator Alain Charlier. Het was vrij simpel, volg de rood-witte tekens en je loopt de GR route richting Odeigne. Op de punten waar het wat moeilijk te zien is hadden zij blauwe pijlen en stippen geverfd.

Het was een afwisseling van dorpen en bos. Prachtige stukken natuur afgewisseld met grote boerderijen vol koeien en kalveren en slapende dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Veel blaffende honden en weinig mensen waar soms de kerkklok het enige geluid is wat je hoort.
Maar na 48 km kwamen we aan in Odeigne. Daar had men een mini camping opgezet. Een weiland waar hier en daar grote koeienvlaaien lagen werd ons tentenkamp.
Uiteraard wilden wij ons even douchen of op zijn minst wassen. Dat kon. In de stal bij de koeien kreeg ik een teiltje warm water. Ik had dan nog de luxe dat ik binnen mocht staan. De mannen stonden buiten met de tuinslang. Terwijl achter mij het klotsen van de melk klonk die regelrecht uit de koe werd gemolken stopte ik mijn hoofd in het teiltje. Ingrid stond ietwat verbaasd te kijken toen ze aan kwam lopen op zoek naar een douche en mij in mijn blote kont zag staan met een teiltje voor mijn neus. De boer had een topdag, 8 naakte vrouwen in zijn stal zag hij niet vaak.

 

Daarna was het tijd voor de pasta. De tafels stonden klaar en we konden aanschuiven in de andere stal die vol met jonge kalveren stond. Terwijl wij varkensvlees aten wat in de pasta zat leken al de kalveren ons aan te kijken met de vraag `waarom wordt je geen vegetariër`. In goed gezelschap van Wim, Nico, andere lopers en veel vliegen smaakte de pasta heerlijk.Ondertussen was het kampvuur aangestoken en werden de banken erom heen gezet. De groep die muziek zou maken waren zich aan het installeren en wij namen nog maar een biertje. Muzikanten met 5 djembees, een gitaar en een viool zorgden voor een sfeervol geheel. Veel Franstalige liedjes volgden.Wij waren toch wel ernstig toe aan een goede nachtrust en kropen rond een uur of 10 in de tent. Niet iedereen was moe want het bleef nog lang onrustig. Tot 3 uur klonken de djembees alsof ze in je tent zaten. We sliepen onrustig maar het hoorde erbij.
Het ontbijt was prima geregeld, weer gezellig met de kalveren en nu ook wat koeien.

De benen voelden goed en het viel ons erg mee. Geen spierpijn alleen een lichte stijfheid. Maar na 5 minuten lopen was alles weer soepel. De weg terug was makkelijk. Gewoon de andere kant op weer terug naar de start.
Wim kwam binnen in 4uur 30, Roel en Nico in 5 uur en ik in 5 uur 50.
De cijfers, Wim werd 17de, Nico 22ste, Roel 23ste en ik 42ste. 
92 km in 2 dagen met veel hoogtemeters, een ideale training op weg naar de CCC 98 km in augustus.
Mijn hele verhaal kun je hier lezen inclusief foto`s.
Martine

 

 

13:26 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.