30-07-09

Op weg naar de CCC The North Face Ultratrail

28 augustus zullen Malheur Ultrasport teamleden Roel, Wim en Nico en Martine meedoen aan de 4de editie van The North Face Ultra-Trail Du Mont Blanc CCC, een 98 km trail.
De race start in Courmayeur, Italië. Via Champex kom je uiteindelijk uit in Chamonix en dat betekent dat je 3 landen doorkruist namelijk Italië, Zwitserland en Frankrijk.
De weg die je volgt is het merendeel het bekende internationale wandelpad “Grande Randonnée du Tour du Mont-Blanc (GR TMB)”. Onderweg kom je aardig wat bergen tegen die totaal zorgen voor 5500 hoogtemeters. Over de route zal ik later nog een blog wijden.
De tijd die je hebt is 26 uur. Met die verstanden dat er steeds sluitingstijden zijn bij de posten. Haal je die niet wordt je dus uit de wedstrijd gehaald. De start is om 10 uur en dus zal ik heel de nacht aan het lopen zijn.
Het principe van de wedstrijd is semi-self sufficiency. Er zijn onderweg 10 posten met drinken en/of eten en de rest moet je dus zelf meenemen. Dat geldt ook voor kleding en ander materiaal. Zo heeft men een opgelegde lijst van materiaal gemaakt. Wordt je gecontroleerd en heb je dit niet bij je dan kan men je uit de wedstrijd halen.
Zo moet je rugzak bij de start en het vertrek van de posten minimaal 2 kg wegen. Daarvan moet 1 kg/liter water zijn. Maar ook moet je een bidon of een beker bij je hebben zodat men niet de troep van bekertjes heeft maar iedere loper zijn eigen beker heeft. Een goed initiatief.

Afgelopen week heb ik de site uitgebreid gelezen. Uiteraard heb ik dat al vaker gedaan maar nu het dichter bij komt leest het toch weer anders.
Zo las ik dat de eerste dame verleden jaar na 14 uur en 33 minuten binnenkwam. De derde vrouw na 16 uur en 44 minuten. De eerste man na 12.26 uur.
Er waren in 2008 2033 lopers gestart waarvan er 1318 de finish hebben gehaald.
Die cijfers zeggen genoeg over de zwaarte van de wedstrijd.
Dat er hard getraind wordt is wel duidelijk. Ik ben net terug uit Spanje na een 250 km week. Wim heeft vele km`s gemaakt tijdens zijn verlof, Roel gaat Italie nog hardlopend onveilig maken binnenkort en Nico probeert tussen de verbouwingsperikelen km`s te maken.
Voorzichtig begint de wedstrijd in ons systeem neer te dalen en in het bloed te kruipen. Steeds gaat je bloed een beetje sneller stromen en weet je waarvoor je aan het trainen bent. Nog 27 dagen.......

11:42 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.