30-07-09

Terug naar Viroinval...

Vandaag (30/07/20009) terug naar Viroinval geweest, de uitvalbasis voor de voorbije twee Raid XLs, en het voelde een beetje als thuiskomen.

De bedoeling was tweevoudig: ten eerste wou ik nog eens een laatste ultralange training doen als voorbereiding op de CCC (zie elders in deze blog), en ten tweede ging ik nog wat nieuwe vaste knijpers zoeken voor de Malheur (Trail  du Viroinvalloise) van ergens volgend jaar..

In het eerste doel ben ik zeker geslaagd... een hele dag op pad geweest, en naar schatting een 70-tal kilometers gelopen. Want je weet wel op welke wandelingen de vaste knijpers staan, maar niet waar ze op die wandeling staan. Dus om één punt op de kaart te vinden, moet je dikwijls 7-8 km lopen. Maar het is een prachtige omgeving, het weer was perfect (niet te warm, beetje wind, zonnetje...), gewoon genieten. Zo simpel kan lopen zijn. Onze franstalige vrienden noemen dit "Courir pour le plaisir".

Ook het tweede doel is goed gelukt. In totaal nog 8 nieuwe vaste knijpers gevonden (en vreemd genoeg ook 3 vaste knijpers gemist). Leuk is zeker dat de vaste knijpers langsheen heel de vallei liggen, zodat we op de Trail du Viroinvalloise de hele vallei (en omliggende dorpen) zullen doorkruisen. Het wordt een zware, maar prachtige uitdaging...

Wat oriëntatie betreft, wordt het makkelijker dan een adventure race, omdat alle knijpers op een wandeling liggen (met duidelijke merktekens). Maar het probleem is dat voor zover ik kan nagaan, wandelingen alleen in wijzerzin aangeduid zijn, en dat het dus niet zo eenvoudig gaat zijn om alle CPs snel en eenvoudig te vinden. Maar het is een spelletje, dus moeten we gewoon een dagje spelen, zeker.

Hoe en wanneer we de verdere informatie over de Trail du Viroinvalloise zullen meedelen, zullen wim en ik nog wel uitvoerig bespreken op weg naar Chamonix, en in de eerste 5 km van de CCC (daarna demareert Wim, zeker weten). Maar voor wie zin heeft in een nieuwe uitdaging, in een dagje buiten spelen van het puurste kaliber, begint deze winter best te lopen, want het wordt een mooie, maar zware en lange dag.

Toedeloe,

Roel

 

 

22:41 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.