06-08-09

CCC, de route en andere weetjes

De route van The North Face Ultratrail Du Mont Blanc is er een met veel hoogtepunten, letterlijk en figuurlijk.
De start van de 98 km is in Courmayeur, Italië. Eigenlijk begin je gelijk naar 2500 meter te klimmen, naar de Tete de La Tronche (2584m) waar je getrakteerd wordt op een van de mooiste uitzichten die je je kan voorstellen. Met uitzicht op de Mont Blanc en de Grand Jorasses moet je wel stil worden.
Hierna volgt de Grand Col Ferret (2537m) waarna je Zwitserland in loopt via 17 km dalen.
Champex (1477m) is een plaats in Zwitserland waar een grote post is en het ligt op 55 km. Daar moet ik voor 23.20 uur zijn. Daarna ligt een er een lange nacht voor je.
Hierna gaat het weer omhoog. Via Bovigne (1987m) en Cologne (2011m). De afdaling die daarop volgt brengt je naar Vallorcine (1260m) en daar moet ik voor 7 uur zijn. Dat is op het 80 km punt.
We zijn dan al in Frankrijk en Chamonix komt dan ook in zicht. Maar eerst nog de Tete Aux Vents (2130)m) op. Dan volgt er een hele zware afdaling van 10 km met nog een klimmetje van 500 meter op 90 km voor je in Chamonix aan komt. Na 98 km en 5600 hoogtemeters ligt daar de finishlijn......

De organisatie zelf omschrijft de zware punten als volgt;
Het klimmen van de Tête de la Tronche (2584m) dan de  Grand col Ferret (2537m) in het eerste 1/3 deel van de race. Het 2de deel leidt je over 3 zware beklimmingen, Bovine, Tseppes en La Tête au vents. De lange afdalingen na iedere klim zal steeds een beproeving voor knieën en spieren zijn.

Arjan, een loper van DRR heeft mij veel tips gegeven die hij verleden jaar heeft opgedaan tijdens de CCC. Oa dat je niet uitgebreid moet gaan zitten eten op de 2 eetposten. Veel lopers zijn daardoor gestrand omdat ze in tijdnood kwamen.
Het Malheur team zal zeer waarschijnlijk wel voordeel hebben aan de nachtelijke adventure race avonturen. We hebben ervaring met nachtlopen. Er zitten lange rechte afdalingen in maar ook technische stukken. Kortom, je moet constant geconcentreerd blijven wat niet mee zal vallen, zeker niet in de nacht.

Verder zijn wij te volgen via een sms service. In totaal kost dat 8 E en daar krijg je ongeveer 20 sms-jes voor. Als je daar interesse in hebt kun je dat hier regelen.  
Onze start nummer zijn;

Martine; 8379.
Roel; 8366
Nico; 8464
Wim; 8364
Ingrid gaat als supporter mee en zal mij onderweg op de hoogte houden via de sms hoe wij het alle 4 van Team Malheur Ultrasport doen.
Overigens zijn in totaal maar 13 Nederlanders die mee doen aan alle 3 de races. In tegenstelling tot de Belgen die zo`n 165 deelnemers hebben.
Hier zie je nog een mooie 3D virtuele tour. En dit filmpje moet je echt even bekijken, wat is dat prachtig! Het gaat een ongelooflijke reis worden.
Martine

15:06 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.