05-09-09

Toverhesjes

In Frankrijk had Roel en heel vaag verhaal over Nederlandse toverhesjes. Wij begrepen er niets van en Roel eindigde dan ook met `ja , je moet het zelf maar lezen`.
Na een artikel in de Telegraaf is het mij ineens duidelijk. Ik zeg, geef Team Malheur 4 van die hesjes tijdens de AR wereldkampioenschap!

Twee Nederlandse broers hebben een opmerkelijk voorcontract binnengesleept met Panathinaikos, de Griekse voetbalclub van trainer Henk ten Cate. De Atheense topclub mag tien dagen lang gebruikmaken van hun mysterieuze ’toverhesjes’, die voor meer lichamelijke balans en uithoudingsvermogen zouden zorgen.

De effecten van het textielproduct lijken te mooi om waar te zijn. Tal van internationale topsporters hebben het de afgelopen maanden getest. De resultaten zijn verbluffend, aldus de broers.

Het hesje bevat volgens de beschrijving mineralen die infrarood uit het zonlicht filteren en doorstralen naar het lichaam. Door de vibrerende en roterende effecten van deze straling zou de bloedmicrocirculatie worden gestimuleerd, wat tot een betere opname van zuurstof en snellere afvoer van melkzuren en andere afvalstoffen leidt. Daardoor blijft het lichaam beter in balans en kan de sporter langer zijn niveau vasthouden en na de prestatie ook sneller herstellen, aldus de productbeschrijving.

Wetenschappelijk is het product nog niet onderzocht. „Maar de statistieken van de topsporters spreken voor zich. Wielrenner Samuel Sanchez werd twee keer dertig minuten fietsend bergopwaarts gestuurd. Zonder hesje reed hij 8,5 kilometer, met hesje 9,5. Zo zouden er meer voorbeeld zijn, ook van geblesseerde sporters die dankzij het hesje minder pijnklachten hebben.

Fysiotherapeut van de Nederlandse Handbalbond Maarten Groeneveld heeft het hesje getest en beaamt dat het werkt. „Het is bizar. Als je dit probeert uit te leggen, staan mensen je aan te kijken alsof je niet goed bij je hoofd bent, tot ze het resultaat zien. Ik weet niet hoe het werkt, maar wel dát het werkt. Ik heb allerlei testjes gedaan bij handballers. Ze springen gewoon hoger. Ik ben erg benieuwd wat dit gaat doen in de sportwereld. Wanneer het eerste wereldrecord sneuvelt.”

Het volledige artikel in De Telegraaf, lees je hier.
Martine

14:10 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Gear | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Aha Zie je wel, Roelie niet dom? Roelie iets lezen, Roelie onthouden...

Roelie niet alleen pudding in kop

Gepost door: Roel | 07-09-09

Toch mis ik bij Roelie de kritische blik van de ware wetenschapper... Als er staat: "De effecten van het textielproduct lijken te mooi om waar te zijn", dan is het niet waar... (Harm zoekt even naar een verkooppunt in de buurt ;-))

Gepost door: Harm | 07-09-09

Ik denk dat Roelie al ééntje aanhad in Courmayeur met als resultaat zjn ploegmaatjes meer dan 2 u actherhem. Ik hoop dat hij drie rekkers voorziet in Portugal...

Gepost door: wim | 07-09-09

De commentaren zijn gesloten.