07-09-09

Nabeschouwingen Malheur Bosmarathon

Bedankt voor jullie deelname.  Wij hopen dat jullie genoten hebben van de wedstrijd en het parcours.  Je mag zeker rekenen op een 2de editie volgend jaar ( 1ste of 2 de weekend september).

Wij zijn ons bgewust van enkele "kinderziektes" (wachtrij inschrijvingen en bar, duidelijkere  bepijling,....) maar beloven hier zeker aan te werken.

Wij hopen ook dat we  volgend jaar toestemming  krijgen van het Agenschap voor Natuur en Bos om  meer bospaden  te mogen  opnemen in ons parcours, o.a. de  grote paden rond de Konijnenberg die we dit jaar door één of andere onbegrijpelijke reden niet  mochten gebruiken.

We overwegen eventueel ook om de wedstrijd op zaterdag late  namiddag  (start rond 15.00 u ) te organiseren i.p.v. op zondag...het bos bij valavond is heel mooi.

Jullie reacties zijn uiteraard meer dan welkom op dit  forum.

09:19 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (27) |  Facebook |

Commentaren

fijne (halve)marathon . mijn puntjes : een drankstand met sportdrank en water voor de halve marathonlopers bij hun aankomst. Dat was wel welkom geweest. Een sportdrankje tussendoor heb ik ook niet gezien. misschien de bevoorrading iets uitbreiden. Voor de rest een goede eerste organisatie vond ik. Wij waren vroeg , dus geen wacht rijen. De malheur en het broodje hebben ons gesmaakt. zeker houden. iets meer parcours door de bossen zou inderdaad nog mooier zijn. Maar dat heb je uiteraard niet zelf in de hand. toch een proficiat aan de organisatie

Gepost door: veerle hofman | 07-09-09

Proficiat met deze eerste Marathon organisatie.
Parking OK /Enthousiasme van medewerkers OK / Sporthalfaciliteiteiten OK /Weer OK
Laatste 3km - niet zo leuk - nog meer boswegen welkom. Ik ben ook voorstander van Zaterdagmiddag 14:00 hr aanvang marathon
Tot volgend jaar
Jan The Marathon Man

Gepost door: Jan Claereboudt | 07-09-09

'k vond het fijn om er langs de zijlijn bij te zijn, maar hoop ook wel volgend jaar hem zelf te kunnen meelopen ;-)

à Veerle: we hadden sportdrank, maar er was amper vraag naar, zeker bij de halve marathoners. Enkel de marathonlopers vroegen uitdrukkelijk naar sportdrank. Dus we hadden water vast als we mensen met een startnummer van de HM zagen aankomen en verwezen naar de tafel voor sportdrank. Dat heb je als je maar twee handen hebt om bekerkes vast te houden natuurlijk ;-)

Gepost door: Ruthje | 07-09-09

Proficiat Heel mooi parcours. Schrijf me alvast maar op voor volgend jaar. Proficiat!

Gepost door: Koenraad De bisschop | 07-09-09

was mijn eerste marathon en heb er van genoten en afgezien zoals de meeste denk ik . mooie parcour , goed georganiseerd voor jullie eerste wedstrijd . Proficiat

Gepost door: robert everaert | 07-09-09

estafette marathon Proficiat aan al de lopers maar vooral aan de organisatie.
De estafette was goed georganiseerd. Niet eenvoudig met die verspreidde wisselpunten.
Wij komen volgend jaar zeker terug.

Achilles-RUN4FUN Nijverseel.

Gepost door: Stephan | 07-09-09

kan alleen maar beamen dat het inderdaad een mooie eerste editie was, en ook mijn suggestie is meer bos en minder kronkeltjes op het einde, maar zo te lezen zijn jullie dit al van plan, belooft een nog mooiere 2de editie te worden !

Gepost door: bénédicte | 07-09-09

bosmara Als ultraloper ga ik reeds meer dan 10 jaar wekelijks trainen in dit bos. Uiteraard was het aanbod boswegen wat beperkt. De wandelaars waren op sommige ogenblikken storend. Deze wandelaars vroeger laten starten behoort tot de mogelijkheden. De verzorgingstafel was toereikend. Bij aankomst wat water en halve appelsienen is zeer welkom. Bij temperaturen hoger dan 20° is het aangewezen nog een extra watervoorziening in te lassen op 18 km. De "sponzen" heb ik gemist, niet alleen om af te koelen, maar om het stof en zout uit het gezicht te verwijderen. Een controle in het bos zou ik toch overwegen, want ik zag meermaals(ingeschreven) lopers uit andere dan aangegeven pospaden komen, was wijst op parcourskennis en oneerlijkheid.
Voor een eerste organisatie op deze afstand, was dit zeer goed. Een pluim voor de organisatie en volgend jaar de kleine onhebbelijkheden wat wegwerken.
Met Sportieve Groeten,
Marc

Gepost door: Marc Blyaert | 07-09-09

Hoewel ik toch wat bang was dat de omloop niet verkeervrij was, is dit toch super meegevallen. Bij deze ook een dankwoordje aan de vrijwilligers en politie die de oversteekplaatsen vrij maakten! Ook nen dikke merci voor de extra koolhydraten aan de bevoorradingen, ze waren welkom. Dikke pluim, je ziet ons zeker met meer volk van AC Opwijk terug.

Gepost door: Glenn De Block | 07-09-09

Bosmarathon Misschien inderdaad best een controle uitvoeren op het parcours. Ik passeerde een wandelende deelnemer op km 27 en ik passeerde hem opnieuw op km 41 opnieuw wandelend. Toen de man mij na de finish zag keek hij verveeld weg, maar hij staat wel netjes in de uitslag en nog wel vrij vooraan. Lamentabele mentaliteit voor een lange afstandsloper. Zijn rugnummer zal ik maar voor mij houden zeker...

Voor de rest een dikke pluim voor een eerste organisatie. De kleine onvolkomenheden nemen we er graag bij. Zijn door anderen reeds voldoen opgesomd.

Tot volgend jaar

Gepost door: Marc | 07-09-09

halve marathon Niettegenstaande de meeste reacties positief zijn en de "organisatie" zich er terdege van bewust is dat er nog héél wat kinderziektes weg te werken zijn wil ik toch de aandacht trekken op enkele feiten . Zo vindt ik de deelnameprijs zéér fors ! Ter vergelijking : 10km run te Knokke met electronische chip 10 Euro ; 15km Dwars door Brugge met electronische chip 11 Euro ! Verder vond ik ook dat er bij de aankomst zéker een beetje water of iets dergelijks mocht voorzien geweest zijn ; nu viel het nog mee met de temperatuur maar wat indien het 25°C of meer had geweest ! Waar de organisatie misschien niets mee te maken had maar zéker erg ergerlijk was , was de ondermaatse bediening in de cafetaria . Het kan niet dat je na een kleine 2 uur gelopen te hebben gewoon in de wachtrij moet gaan staan op de 35ste plaats ! Waarom had men niet een afzonderlijk tafeltje voorzien waar de deelnemers hun broodje en drankje konden gaan afhalen ! Dit was werkelijk ondermaats . Zelfde bemerking voor het afhalen van de nummers van de vooringeschrevenen ; waarom geen afzonderlijke desk ? Ik weet dat mijn reactie misschien hard klinkt maar ik ben reeds verschillende malen bij véél kleinere joggingclubs gaan deelnemen zoals de Roadjoggers Haaltert of JC Erwetegem , waar ook 600 deelnemers en zelfs méér van de partij zijn ,en waar alles ieder jaar weer vlekkeloos verloopt . Ik zou zeggen nog héél wat werk aan de winkel en misschien eerst eens gaan kijken op enkele andere plaatsen om perfect in te schatten waar het allemaal om draait !

Gepost door: Georges De Smedt | 07-09-09

Proficiat met de organisatie van de Bosmarathon. Het parcours was super (als Buggenhoutenaar heb ik zelfs enkele nieuwe baantjes ontdekt!).
Eén minpuntje was inderdaad de bevoorrading. Een (half) bekertje water elke 5 km is echt iets te weinig, zeker als je de marathon loopt.
Ik kijk al uit naar de 2de editie!

Gepost door: Kwinten | 07-09-09

Heb mijn eerste marathon-ervaring achter de rug, 't was (op maagproblemen onderweg na) de moeite en voor herhaling vatbaar!
Wel jammer dat de spreuken op de bordjes van de km aanduiding klein gedrukt waren, ik had er graag meer van willen lezen tijdens 't lopen :-)
Zijn er foto's gemaakt door de organisatie, en komen die op de/een website?

Gepost door: Ilse | 08-09-09

Beste George,
We zijn ons inderdaad bewust van de "kinderziektes", maar toch wil ik opmerken dat wat betreft de prijs, een deel naar vzw Eindelijk gaat zoals duidelijk vermeld op de website. Wat betreft de wachtrij om in te schrijven, we hadden niet zo veel daginschrijvingen verwacht, vandaar die onverwachte rij. Bij aankomst waren er wel water, druivensuiker en bananen ter beschikking. Maar waarschijnlijk werden de meesten onmiddellijk aangetrokken tot de Malheur...

Gepost door: wim | 08-09-09

Ik wou je gewoon vertellen dat we écht hebben genoten van het initiatief. Zelf vond ik het parcours écht aangenaam met een goede afwisseling tussen bos, weiveld en bebouwde kom. Mocht ietsje meer bos kunnen, 't ware nog beter maar dit is écht niet bedoeld als opmerking.
Ik duim alvast dat dit initiatief herhaling krijgt en zal dan blijven trainen om een volledige marathon te halen.
Bedankt !

Gepost door: N | 08-09-09

Vooreerst proficiat met jullie eerste bosmarathon. Ik heb ervan genoten. Het was een mooi landelijk en gevarieerd parcours. een klein minpuntje is het laatste bochtige deel van het parcours. Personnlijk zou ik proberen iets langer in het bos te blijven, alhoewel de paadjes tussen de velden ook afwisselend zijn.De bereikbaarheid en parking voor lopers was zeer goed georganiseerd.Voor een eersteling bijna 10 op 10!
Doe zo voort...

Gepost door: H | 08-09-09

Wij hadden zondag een hele leuke dag met de ganse familie. Waren van plan om met 8 te lopen, maar uiteindelijke zijn het er maar 6 geworden. Ikzelf vanaf vrijdag een blessure en daardoor hebben we opnieuw wat moeten indelen, maar heb dan maar iedereen gevolgd met de fiets en zelfs meer dan een marathon gefietst.

Het weer was goed, de sfeer was OK en iedereen was tevreden.Mijn dochters zijn van plan om verder te trainen voor een halve marathon en mss tegen volgend jaar een volledige !!!Gepost door: CB | 09-09-09

Foto's Proficiat met jullie eerste organisatie.
Zijn er door de organisatoren foto's genomen?
Of iemand die foto's genomen heeft van de eerste dame op de halve marathon? Ik liep namelijk met haar een groot stuk van de omloop mee.
Alvast bedankt en tot volgend jaar!

Gepost door: Geert | 09-09-09

Er zijn foto's genomen door een super amateurfotograaf. Van zodra ze de foto's doorgeeft, zetten we ze op de website.

Gepost door: Muriel | 09-09-09

proficiat als sponser van deze ploeg,zeggen wij waaaaw wat kunnen deze jongens van ons toch nog en stukske lopen.Dus bij deze van harte proficiat met de behaalde EERSTE plaats op de estafette marathon.
groetjes frituur Hans&Petra!!!!!

Gepost door: hans | 09-09-09

Bosmarathon Een mooie marathon, goede organisatie met wat schoonheidsfoutjes, de wandelaars, wat veel wagens op parcours, geen drank aan aankomst.
Veel meer pluspunten dus als ik kan kom ik terug.

Gepost door: paul van hiel | 09-09-09

Katrien...Muriel bedoelde waarschijnlijk een super goede amateurfotograaf want "een super amateurfotograaf" komt nogal negatief over.

Gepost door: wim | 10-09-09

Leuke marathon. Heb genoten onderweg. Veel heuvel en onverhard. Had wel een vermoedde dat het zo'n soort parkoers zou worden. Dat vele verkeer was debet aan die wandelmars. Het lijkt mij stug dat in een dorp als Buggenhout normaal zoveel auto's rijden, Al stoor ik me daar totaal niet aan. Wandeleaars liepen mij niet in de weg. Had wel wat electrolyten tekort aan het einde van de marathon, maar dat schrijf ik mezelf toe als ultraloper. Verheug me op de trail van begin 2010 en volgend jaar als het kan weer hier op de marathon. Ook ik hoop nog wat foto te kunnen bemachtigen. Startnr 26

Gepost door: hennie van velzen | 10-09-09

Bosmarathon Ik heb deelgenomen aan de halve marathon en sluit mij aan bij de opmerkingen die reeds vermeld werden. Ook een correcte tijd is belangrijk (verschil van meer dan 1 minuut in het voordeel van de lopers met de werkelijke tijd).

Voor het overige een prima sfeer en een zeer leuke omgeving.
Ik zou het op prijs stellen dat deze Bosmarathon tijdens het eerste weekend van september op de kalender blijft aangezien wij in Malderen (naburige gemeente) tijdens het 2de weekend de Molenloop organiseren en dit al voor de 16de editie dit jaar met bijna 500 deelnemers. Het zou jammer zijn dat de lopers zouden moeten kiezen tss beide fantastische evenementen.

Eric Berghman (organisator Molenloop, WWW.MOLENLOOP.BE)

Gepost door: Eric Berghman | 10-09-09

Uitslag Als ik op 'uitslag' klik, krijg ik enkel die van de aflossingsmarathon te zien. Ben ik weer zo verstrooid of is er iets anders mis?

Gepost door: Marc Van den Bossche | 12-09-09

@mark , klik links onder op maratho of halve marathon dan zie je de rest vd uitslagen.

Gepost door: martine | 12-09-09

Foto's Nog geen foto's?
Jammer!
Mvg

Gepost door: Geert | 25-09-09

De commentaren zijn gesloten.