14-09-09

Grootste sleepmonster ooit

Na de Ultra Trail du Mont Blanc werd het dringend tijd om opnieuw te beginnen fietsen.  Zo besloot ik  vrijdag om vanuit Buggenhout naar het verre Limburg te fietsen waar we  een familiefeest hadden.  
Gewapend met een lijst van een 40tal knooppunten vertrok ik om 09.00 u voor een tocht van 148 km op de MTB (uiteindelijk werden er 172).

Na 100 km zag ik plots iets vreemds in de verte ...een sleepmosnter ?  Waarschijnlijk niet want ik voelde me nog behoorlijk fris en had net een gezellige  lunch met Roel achter de rug.    Het leek me te surrealistisch om waar te zijn, maar toch was ik ervan overtuigd dat dit grote gele ding op het water een badeend was.  En niet zo maar een eendje...fier keek ze over de verschillende pleziervaartuigen en omliggende huizen heen...

Picture 021

Deze reuzen badeend van de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman, die enkele weken geleden door onbekenden moedwillig beschadigd werd op haar doorreis in Limburg, is het startproject van Z-out, een project dat hedendaagse kunst in de openbare ruimte in Limburg wil brengen tegen 2012. De initiatiefnemer van het project is het Hasseltse kunstencentrum Z33.

De badeend raakte op 21 juli tijdens een storm al zwaar beschadigd en kon haar trip doorheen Limburg pas drie weken nadien voortzetten. Midden augustus werd de eend gelost aan het outletcenter in Maasmechelen, waar onbekenden haar uiteenreten.

Een gespecialiseerde Nederlandse firma slaagde erin om de eend te herstellen. De eend werd vrijdag op een ponton van De Scheepvaart aangevoerd en daarna met een hefkraan op het kanaalwater gelost. Het duurde ruim drie uur vooraleer de eend volledig opgeblazen was.

Wim

13:56 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Other | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.