26-10-09

WK Portugal : we zijn er klaar voor !

184

De laatste dagen heb ik geregeld de vraag gekregen hoe het eigenlijk nog is  met ons,  hoe het was op de Veluwe Classic, of we klaar zijn voor het WK,... "want het is nogal stil de laatste weken op jullie weblog."  Maar ja,  iedere minuut die we vrij hebben gebruiken we nu ook om te trainen of ons klaar te maken voor het WK.  Hoewel - om Roel zijn wijze woorden te citeren - "je  nooit klaar bent   voor een adventure race" .  Maar anderzijds, meer kunnen we niet  meer  doen.  Ons materiaal is vorige week met de  vrachtwagen vertrokken richting Portugal, we hebben allemaal enkele pittige trainingsweken achter de rug en 2 weken geleden hebben we de Veluwe Classic goed overleefd.
Deze wedstrijd was in de eerste plaats een laatste doorgedreven teamtraining en het was dan ook de bedoeling om zo veel mogelijk kilometers af te leggen.   We hebben dan ook het meeste cp's en bp's gevonden...maar  daardoor zijn we veel te laat binnen gekomen en hebben we op die manier heel wat straf cp's aan ons been gekregen.  Maar uiteindelijk waren we nog vierde en moesten we het een beetje tactischer hebben aangepakt (en iemand een uurwerk had meegenomen)  waren we  waarschijnlijk eerste geworden.  Maar  we  kijken wel tevreden terug.  De sfeer zat goed, iedereen wist zijn taken,  we  gingen als een trein (met de onklopbare Roel als locomotief !) en niemand was bekaf.  Ook 's anderdaags was iedereen gespaard van stijfheid of  vermoeidheid.   Ook de wedstrijd zelf was ronduit schitterend.  Een aanrader !

Ook vorig weekend hebben Nico en ik heel wat kilometers door  het Pajottenland en Scheldeland gefietst.  Zo hebben we gisteren de MTB toertocht in St. Amands meegereden en hadden na 80 km een gemiddelde van 24 km/u ondanks heel wat single tracks.   We hadden gepland om nog eens lekker voluit te gaan en niets was plezanter dan de  ene na de andere in te halen of toppers  te volgen aan meer dan 30 km/u door de modder.  Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat  we  wel blij waren om de aankomstlijn voorbij de fietsen.   's Namiddags dan nog 2 uurtjes los gelopen in Buggenhoutbos vooraleer ik van mijn laatste wekelijkse portie friet-met-stoofvlees  voor het WK  kon genieten.   Deze week voorzie ik nog 2 mtb tochten van 80 tot 100 km,  een drietal looptrainingen en een zwemtraining en dan begint een weekje met vooral veel slapen en eten op het  programma.

Tijdens de race zul je  www.sleepmonsters.nl ons en de 2 Nederlandse  teams op de voet kunnen volgen en de orgnaisatie voorziet eveneens live-tracking op www.arwc2009.com .

Wim

11:39 Gepost door Belgium Adventure Race Team in XPD Portugal | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

heel veel succes in Portugal!!

Gepost door: Ruthje | 26-10-09

he kanjers, ik ga heel veel aan jullie denken hier in de woestijn en veel energie sturen. Ik geloof in jullie dus knallen met die hap!!!

Gepost door: martine | 26-10-09

Heel veel succes ook ik ga jullie volgen.. het zit dus gelukkig allemaal goed, had niet anders verwacht!

Gepost door: ingrid | 28-10-09

Succes Hoi Malheurkes,

Ik denk een beetje te weten wat jullie te wachten staat en das niet niks! Hopelijk is het nu wel lekker nazomer weer in Portugal, dat zal het genieten veel makkelijker maken. Heel veel succes en zorg voor een mooi resultaat, voor jullie zelf, maar ook voor al die racers die thuis met jullie meeleven!

Groeten,
Sven

PS. Ik snap jullie Veluwe Classic enthousiasme, maar die race hadden jullie natuurlijk nooit gewonnen ;-)!

Gepost door: Sven | 30-10-09

komaan he maleurekes,

doet goe ulle best hé want ik ga elke dag naar de website kijken!!!

komaan hé wim roel jacqeline en papa
ik zal blij zijn als jullie terug zijn

groetjes
Yana

Gepost door: Yana(dochterke van nico) | 05-11-09

De commentaren zijn gesloten.