29-10-09

Ride Shots

show_image_in_imgtag

Een dagje adventure racen kost al snel 5 tot 10 maal meer energie dan een gewone werkdag.  Op een normale werkdag verbruik je zo'n 2.000 tot 2.500 kCal terwijl 24 uur racen al gemakkelijk oploopt tot 15.000 à 20.000 kCal.  De boodschap is dus eten, eten, eten en eten.   Op meerdaagse races betekent dit op de  grote wisselen je zo vol mogelijk proppen.  Persoonlijk verkiezen wij lekkere  en hartige spullen,  deze produkten hebben misschien minder voedingswaarde dan gespecialiseerde voeding,  maar  het doet je tenminste eten.  Aiki noedels, instant pasta en puree gerechten, tonijnsalades, zwanworstjes, sandwiches met beleg, ... keuze  genoeg.  Tijdens het "racen" zelf moet je uiteraard rekenign houden met gewicht en volume,  en zo ben je al snel gewezen op sportrepen en gels.   Maar ik ken maar weinig atleten die dit met veel plezier binnenspelen.  meestal is het hard, droog, te zoet, te plakkerig,... en is het eerder een opdracht dan een plezier. 

Maar nu is er  iets leuks op de markt.  Ride shots van Power Bar.  Lekkere kleine snoepjes handig verpakt in een hersluitbaar zakje.  De PowerBar Ride Shots hebben een unieke samenstelling: een vloeibare vulling van binnen voor snelle energie en een zachte gum van buiten. Een zakje bevat 9 gummetjes en bevat evenveel energie als 2 gels.  Ze zijn verkrijgbaar in 2 heerlijke smaken: cola (met  75 mg cafeïne) en lemon (met vitamine C).  Hou er wel rekening mee dat 75 mg redelijk veel is  (een Red Bull bevat 33 mg cafëine).  Beide smaken zijn erg lekker, zeker niet te zoet.  De lemon smaakt zelfs vrij fris.

Elke Ride Shot bevat de speciale C2MAX koolhydratenmix, een speciale combinatie van glucose en fructose. Deze zorgt ervoor dat de koolhydraten tot 55% beter worden opgenomen door de spieren. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond: tot 8% betere sportprestaties door extra energie voor de spieren.

Een zakje kost net iets minder dan 2 eur...dus goedkoper dan 2 Red Bulls of 2 repen of gels. 

Ik ben ervan overtuigd dat Nico,  Roel en Jacqueline nu enkel niet meer zullen smeken naar een stukje biltong maar ook naar mijn "ride shots".

 

Wim

16:30 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.