29-10-09

Ride Shots

show_image_in_imgtag

Een dagje adventure racen kost al snel 5 tot 10 maal meer energie dan een gewone werkdag.  Op een normale werkdag verbruik je zo'n 2.000 tot 2.500 kCal terwijl 24 uur racen al gemakkelijk oploopt tot 15.000 à 20.000 kCal.  De boodschap is dus eten, eten, eten en eten.   Op meerdaagse races betekent dit op de  grote wisselen je zo vol mogelijk proppen.  Persoonlijk verkiezen wij lekkere  en hartige spullen,  deze produkten hebben misschien minder voedingswaarde dan gespecialiseerde voeding,  maar  het doet je tenminste eten.  Aiki noedels, instant pasta en puree gerechten, tonijnsalades, zwanworstjes, sandwiches met beleg, ... keuze  genoeg.  Tijdens het "racen" zelf moet je uiteraard rekenign houden met gewicht en volume,  en zo ben je al snel gewezen op sportrepen en gels.   Maar ik ken maar weinig atleten die dit met veel plezier binnenspelen.  meestal is het hard, droog, te zoet, te plakkerig,... en is het eerder een opdracht dan een plezier. 

Maar nu is er  iets leuks op de markt.  Ride shots van Power Bar.  Lekkere kleine snoepjes handig verpakt in een hersluitbaar zakje.  De PowerBar Ride Shots hebben een unieke samenstelling: een vloeibare vulling van binnen voor snelle energie en een zachte gum van buiten. Een zakje bevat 9 gummetjes en bevat evenveel energie als 2 gels.  Ze zijn verkrijgbaar in 2 heerlijke smaken: cola (met  75 mg cafeïne) en lemon (met vitamine C).  Hou er wel rekening mee dat 75 mg redelijk veel is  (een Red Bull bevat 33 mg cafëine).  Beide smaken zijn erg lekker, zeker niet te zoet.  De lemon smaakt zelfs vrij fris.

Elke Ride Shot bevat de speciale C2MAX koolhydratenmix, een speciale combinatie van glucose en fructose. Deze zorgt ervoor dat de koolhydraten tot 55% beter worden opgenomen door de spieren. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond: tot 8% betere sportprestaties door extra energie voor de spieren.

Een zakje kost net iets minder dan 2 eur...dus goedkoper dan 2 Red Bulls of 2 repen of gels. 

Ik ben ervan overtuigd dat Nico,  Roel en Jacqueline nu enkel niet meer zullen smeken naar een stukje biltong maar ook naar mijn "ride shots".

 

Wim

16:30 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-10-09

WK Portugal : we zijn er klaar voor !

184

De laatste dagen heb ik geregeld de vraag gekregen hoe het eigenlijk nog is  met ons,  hoe het was op de Veluwe Classic, of we klaar zijn voor het WK,... "want het is nogal stil de laatste weken op jullie weblog."  Maar ja,  iedere minuut die we vrij hebben gebruiken we nu ook om te trainen of ons klaar te maken voor het WK.  Hoewel - om Roel zijn wijze woorden te citeren - "je  nooit klaar bent   voor een adventure race" .  Maar anderzijds, meer kunnen we niet  meer  doen.  Ons materiaal is vorige week met de  vrachtwagen vertrokken richting Portugal, we hebben allemaal enkele pittige trainingsweken achter de rug en 2 weken geleden hebben we de Veluwe Classic goed overleefd.
Deze wedstrijd was in de eerste plaats een laatste doorgedreven teamtraining en het was dan ook de bedoeling om zo veel mogelijk kilometers af te leggen.   We hebben dan ook het meeste cp's en bp's gevonden...maar  daardoor zijn we veel te laat binnen gekomen en hebben we op die manier heel wat straf cp's aan ons been gekregen.  Maar uiteindelijk waren we nog vierde en moesten we het een beetje tactischer hebben aangepakt (en iemand een uurwerk had meegenomen)  waren we  waarschijnlijk eerste geworden.  Maar  we  kijken wel tevreden terug.  De sfeer zat goed, iedereen wist zijn taken,  we  gingen als een trein (met de onklopbare Roel als locomotief !) en niemand was bekaf.  Ook 's anderdaags was iedereen gespaard van stijfheid of  vermoeidheid.   Ook de wedstrijd zelf was ronduit schitterend.  Een aanrader !

Ook vorig weekend hebben Nico en ik heel wat kilometers door  het Pajottenland en Scheldeland gefietst.  Zo hebben we gisteren de MTB toertocht in St. Amands meegereden en hadden na 80 km een gemiddelde van 24 km/u ondanks heel wat single tracks.   We hadden gepland om nog eens lekker voluit te gaan en niets was plezanter dan de  ene na de andere in te halen of toppers  te volgen aan meer dan 30 km/u door de modder.  Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat  we  wel blij waren om de aankomstlijn voorbij de fietsen.   's Namiddags dan nog 2 uurtjes los gelopen in Buggenhoutbos vooraleer ik van mijn laatste wekelijkse portie friet-met-stoofvlees  voor het WK  kon genieten.   Deze week voorzie ik nog 2 mtb tochten van 80 tot 100 km,  een drietal looptrainingen en een zwemtraining en dan begint een weekje met vooral veel slapen en eten op het  programma.

Tijdens de race zul je  www.sleepmonsters.nl ons en de 2 Nederlandse  teams op de voet kunnen volgen en de orgnaisatie voorziet eveneens live-tracking op www.arwc2009.com .

Wim

11:39 Gepost door Belgium Adventure Race Team in XPD Portugal | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

07-10-09

A small step for man...

Dat het aankomende WK Adventure Racing in Portugal een enorme opdracht zal worden, werd al in eerdere stukjes op deze blog besproken...

Maar met Skins™ heeft het Malheur Ultrasport Team heeft een nieuwe partner, die ons geen windeieren zal leggen tijdens de 907 km lopen, fietsen, kayakken en inline-skaten. Skins™ staat voor hoogtechnologische kleding waarvan het wetenschappelijk bewezen is dat het dragen ervan de uithouding verbetert en recuperatie versnelt. De `gradient compression’ van Skinsversnelt de bloeddoorstroming en de toevoer van zuurstof naar actieve spieren. Het verbeteren van de circulatie helpt bovendien om melkzuur en andere metabolische afvalstoffen te elimineren. Hierdoor kunnen we langer en sneller blijven presteren, en zullen we sneller recupereren. Ook gaat de compressie-technologie het zwellen van de spieren en gewrichten tegen, een fenomeen waar ik (Roel) verleden jaar in Portugal op het einde van de race fel mee te kampen had. Skins™wordt onder andere gebruikt door de professionele wielerploegen Rabobank en Milram, en nu dus ook door het Skins Malheur Ultasport Team...  

Omdat we geloven in de bijdrage die Skins voor ons kan leveren op het WK in Portugal, en omdat we ook nadien deze kledij zullen blijven gebruiken in trailruns, adventure races, en alle andere aktiviteiten waaraan we zullen deelnemen, hebben we onszelf dan ook omgedoopt tot het Skins-Malheur Ultrasport Team... En daar hoort uiteraard een nieuw logo bij !

SMUT

Op de Veluwe Classic van volgend weekend zullen we voor de eerste keer in onze nieuwe team-kleuren verschijnen als ultieme voorbereiding voor Portugal. We zullen er strak en snel uitzien, en zo willen we ook racen. Skins en Malheur zorgt voor de perfecte balans, Skins steunt ons tijdens de race, Malheur ervoor en erna...

Roel

 

 

 

22:10 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |