08-11-09

nieuwsdienst verslag proloog

De eerste dag zit erop. Ze hebben het al goed overleefd.

Deze morgen zijn ze uiteindelijk toch niet aan de 100punten spelletjes begonnen. Dit diende enkel om een BP te krijgen. En aangezien hun doel is om de race uit te lopen met zoveel mogelijk CP's; is het nemen van een extra BP in het begin van de race zeker geen goed idee.  Aan de ene kant vonden ze het wel jammer, er waren wel leuke dingen bij, maar het idee om in de sterke branding met de kajaks in het koud water te moeten ploeteren en afzien, heeft dat triest gevoel snel weggewerkt.Uiteindelijk zijn er maar 8 ploegen die voor deze BP gegaan zijn, allen topploegen.

De rest is direct begonnen met het skaten, lopen en MTB'en. Onze Malheurkes hebben het rustig aan gedaan, zonder zich te forceren en zijn waarschijnlijk bij de eerste 20-25 aangekomen. Helemaal niet slecht dus. Vóór hen is het nederlandse team for-X-treme en na hen team Falke uit Nederland.

Vooral het skaten ging hen heel goed af, ze waren 6 des na het skaten. Het MTB ging eveneens heel vlot. De trekking is volgens hen hun zwakste punt. Daar zouden ze waarschijnlijk telkens wel wat plaatsen kunnen verliezen. Maar het is een lange wedstrijd en uiteindelijk zal snelheid waarschijnlijk toch niet de bepalende factor zijn.

Vanavond rond 18uur plaatselijke tijd zijn ze dan met de bus richting bergen vertrokken. Daar gaan ze de nacht doorbrengen en morgenvroeg starten voor een zware en lange 5daagse...

 

Muriel

20:01 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

de kop is eraf!! En soms moet je slim zijn ipv de leuke dingen te doen! knap werk geleverd!

Gepost door: ingrid | 09-11-09

zet hem op `jongens`

Gepost door: martine | 09-11-09

bericht om 19uur belgische tijd:

ze zijn deze morgen om 8u10 vertrokken en hebben ze ondertussen nog niet gezien. Ze hebben ongeveer 6/7 uur kunnen slapen in een sporthal. Iedereen had er zin in ondanks dat de organisatie kwam meedelen dat het heel slecht weer zou worden. Maar tot nu toe amper een paar druppels regen.


Telefoon om 19u22:

Tanja meldt dat ze van plan zijn om deze nacht door te trekken aangezien ze vorige nacht redelijk veel hebben kunnen slapen. Morgenavond zouden ze dan waarschijnlijk een uur of 2/3 slapen om fris de volgende nacht in te gaan. Dit om de eerste tijdslimiet van 68uur te halen. Als ze dit niet halen moeten ze heel veel kajakken en dat zien ze niet zitten.

De begeleides ter plaatse hebben wel geen idee waar de teams zich bevinden. Ze moeten tussen bepaalde uren materiaal oppikken en afzetten, deze uren zijn zo bepaald dat ze hun ploeg zeker niet zouden tegenkomen en dus ook niet kunnen helpen. Ze mogen wel droge kleren nalaten maar de teams moeten hun nat gerief wel meedragen dan. Enkel afval mag achterblijven en opgehaald worden door de begeleiders.

Ondertussen geraak ik zelf ook niet meer op de website van de organisatie. Dus geen nieuws over posities en behaalde Cp's...

Muriel

Gepost door: muriel | 09-11-09

Goed begonnen is half gewonnen Godspeed

Gepost door: Christophe | 09-11-09

vanuit Portugal Het is nu half 2 Portugese tijd en zitten nog steeds in een 4-sterren hotel te wachten op onze Malheurkes. Aangezien hun website niet goed werkt, kunnen we moeilijk inschatten wanneer ze hier gaa arriveren. Bij het begin van de trekking heeft Nico gebeld: we proberen rond 2u bij jullie te zijn. Iedereen stelt het goed en ze klinken ook goed. Ze waren nog aan het lachen. Roel is beresterk tot hiertoe, hij heeft Jacqueline de hele tijd getrokken tijdens het mountainbiken. Ik hoop ze hier elk moment te zien toekomen, ze zijn verplicht om hier een half uur te blijven en wij mogen ze voor de eerste keer in deze race helpen. Als zij dan vertrekken met de mountainbike voor 25km downhill moeten wij hier nog verplicht anderhalf uur wachten eer wij kunnen vertrekken naar een punt langs de kayakroute om een blik van hen op te werpen. Ik probeer als ze terug vertrokken zijn nog een berichtje met het laatste nieuws te sturen. Al jullie berichtjes vertellen we door aan hen, dat geeft hen meer moed. And by the way; we hebben kunnen slapen in een vergaderzaal van dat 4sterren hotel, op de grond en niet in een luxe suite zoals jullie misschien dachten!!

Gepost door: Tanja | 10-11-09

Hi dit gaat echt super! En Tanja, ik weet wat wachten is!! En hoe belangrijk het is dat jij bij hun bent.. ook jij heel veel succes!!

Gepost door: ingrid | 10-11-09

De commentaren zijn gesloten.