26-05-10

De foto's en uitslag...

DSC05869

Hierbij dan een eerste reeks foto's en de uitslag.  Een tweede reeks foto's volgt dit weekend. 

Nogmaals aan iedereen, hartelijk bedankt  voor jullie enthousiasme !  We hebben er in elk geval van genoten.  Het was echt een plezier om zowel de kids als de parents door de  aankomst boog te zien komen.  Er komt in elk geval zeker een vervolg.  Enkel de datum is nog een vraagteken gezien het  Pinksterweekend volgend jaar  pas op 11 en 12 juni valt.  Dus net voor de examens.  Maar anderzijds denk ik  dat het voor ons  doelpubliek (6 tot 14 jaar)   volstaat om de  maandag de  boeken open te slaan.  We geven de voorkeur aan het Pinksterweekend omdat we de maandag dan nog een extra dagje hebben om op te ruimen en de week ervoor een lang weekend hebben om de laatste voorbereidingen te treffen en cp's  uit te hangen.  Laat jullie mening maar weten !

PS : als er  kandidaten (kids,  ouders of beide) zin hebben om een wedstrijdverslagje te schrijven,  dit zou meer dan welkom zijn.  Deze zou zowel op de weblog,  onze website als ook op sleepmonsters.nl (overkoepelende website over AR in België en Nederland).

Muriel & Wim

09:53 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-05-10

De hardloop4daagse op de Veluwe in NL

Terwijl de kids met de ouders aan het spelen waren in de Ardennen begon ik aan de hardloop4daagse in Nederland. In 4 dagen 6 prachtige maar zware etappes over de veluwe. Een totaal van 100 km.
Het was vooral genieten maar ook afzien maar uiteindelijk werd ik 2de dame in mijn categorie en 3de in het algemeen dames klassement.
Het hele verhaal kun je hier lezen.
Dit was het startschot voor de echte km`s op weg naar de TDS .

22:12 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-05-10

We zijn er klaar voor...

Alle materiaal overal opgepikt (inclusief Malheur...) en geladen, de roadbooks en kaarten afgedrukt, de bekers en de medailles opggeblonken en nog de laatste  kaarsjes onder Sabine Haegedoren haar  poster gebrand.   Met andere woorden we zijn er  klaar voor !  Vrijdag vroege  ochtend vertrek ik richting Ardennen om er de knijpers  uit te hangen, nog enkele punten van de roadbook dubbel checken. 

En dan kunnen de 32 teams zaterdagochtend starten met een leuke proloog, om vervolgens te  kayakken,  lopen, mountainbiken, skaten, klimmen, boogschieten, klauteren, ploeteren,...

Helaas hebben we heel wat teams moeten weigeren omdat 32 het uiterste maximum was voor het  aantal kayaks, logistiek en wat betreft accomodatie.  Maar als het een succes wordt dit jaar beloof ik om volgende jaar voor een grotere  locatie te zien zodat ik geen teams meer  hoef te  weigeren en ik wat meer reclame kan maken.

Maar eerst dit weekend en dan zien we wel...

Voor de deelnemertjes : nog twee dagen lekker rusten, super veel eten en drinken en voor de rest wens ik jullie alvast veel succes.

 

17:54 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-05-10

Raid XL nieuws : doorzettertjes gevraagd

Vandaag heb ik het  parcours nog eens afgelopen en -gefietst onder een Ardeense blauwe hemel...en wat  is het  parcours mooi en uitdagend : half-verharde wegen tussen  gele bloemenweides, prachtige  uitzichten,  single tracks door de bossen, enkele  pittige beklimmingen voor de BP's,...m.a.w. een serieuze portie doorzettingsvermogen en een zak vol snoep en andere beloningen zal waarschijnlijk nodig zijn om het  parcours te overwinnen.  Maar ik geloof wel dat het  alle kids zal lukken.  Voor categorie 1 en 2 ( de jongsten) heb ik enkele kilometers laten vallen en voor categorie 4 en 5  zijn er een paar mooie maar pittige BP's bijgekomen.

De camping is al voorzien voor een gezellig kampvuur op zaterdagavond, het stoofvlees en de frietjes zijn al besteld en het recept voor de lasagne  ligt  ook al klaar.  Jullie zijn al vanaf vrijdag avond welkom (mits toeslag van 4 eur / pers - idem voor de andere dagen voor de niet-deelnemers).  Ook  de eventuele niet-deelnemers kunnen meegenieten van de maaltijden (12 eur / maaltijd - 8 eur / ontbijt).  Gelieve ons hiervan wel op voor 16 mei van te verwittigen (zowel voor extra  overnachtingen als maaltijden).  Het saldo kan dan zaterdag betaald worden. 

Om de afvalberg van bekertjes aan de bevoorradingen te vermijden,  voorzien wij per team een beker van hard plastiek die  gans de wedstrijd moet worden bijgehouden.  Hou er  ook rekening mee dat je de "small-wheels"  een 20 tal km's moet meesleuren met  de fiets.  Daarentegen zal de  fiets niet moeten worden meegenomen met de kayak.

Niet verplicht maar zeker aangeraden : een kaarthouder, want bepaalde  kaarten moeten gans het weekend gebruikt worden...dus enige bescherming (regen, kayak,...) is niet oninteressant.  Er is ook een etappe met de  fiets  per roadbook, het lukt zeker zonder kilometerteller  maar  overbodig is het zeker  niet.

Geniet nog van de laatste twee voorbereidingsweken en vergeet ons tegen 16 mei niet te informeren indien u extra overnachtingen of maaltijden wenst.

Tot vrijdag of zaterdag,
Muriel & Wim

20:42 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

De TDS, 111 km en 7000 hoogtemeters

Nico, de geluksvogel gaat de UTMB lopen. Wim en ik zijn uitgeloot en volgend jaar mogen wij. Nu gaan wij de TDS lopen, ook niet te onderschatten! De TDS is dit jaar van route veranderd. Nu loop je van Courmayeur (IT) naar Chamonix (Fr). De vorige edities was het andersom. Wel zo gezellig want daar finishen ook de CCC en de UTMB.
Het parcours is daardoor iets langer geworden (111 ipv 106) en wat meer hoogtemeters.
Voor de TDS heb je 2 punten nodig om mee te mogen doen. Dat zegt genoeg over de zwaarte.
De tijdslimiet is 32 uur. Wat deze race extra zwaar maakt is dat je om 24 uur nachts vertrekt en dus zal de gemiddelde loper 2 nachten onderweg zijn. In de nacht lopen in de bergen is zwaar.
Verleden jaar was de start om half 5 in de ochtend en was het dus al snel licht.
Nu zal je als je de tijdslimiet haalt maximaal om 8 uur in de ochtend binnen moeten zijn (32 uur later). Stel dat je wat sneller bent dan zul je nog tussen 24 en 6 uur finishen.
Hoe de route precies loopt kun je hier zien. De zwaarste collen zijn volgens de organisatie; Col du Petit Saint-Bernard (2,188m), Passeur de Pralognan (2,567m), Col du Bonhomme (2,329m) enMont-Joly (2,525m).
Hoe dan ook, er moet nog hard getraind worden. Maar ik zie er wel al naar uit! Martine

 

16:04 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-05-10

Raid XL kids & parents

rapid2

De inschrijvingen zijn afgesloten...helaas hebben we teams moeten weigeren gezien we  ons moeten beperken tot 30 teams (slaaplokatie, kayaks, logistiek,...).  De defintieve  inschrijvingslijst vind je hier.

Er zijn 5 categoriën volgens  leeftijd.  Categorie 3, 4 en 5 zijn ouder dan 10 jaar en dienen wat  extra  kilometertjes te lopen, fietsen, skaten of kayakken aan de hand van bonuspunten.  Bij categorie 1 en 2 zullen ze met 7 teams strijden.  De jongste deelnemer is 6 jaar.

De wedstrijd loopt over 2 dagen.  De zaterdag zullen de teams na een oriëntatieloop en wat klauterproeven de Viroin afvaren waarna ze op kaart en kompas hun fietsen zoeken.  Per MTB gaan ze  naar de start van de "small wheels & run" waar de  papa's of mama's mogen lopen terwijl de kids hen proberen los te rijden op hun skates, step of skateboard.  Daarna wacht nog een pittige klim per fiets vooraleer ze de frieten kunnen aanvallen.  De oudsten eten best niet te veel,  want voor hen staat er nog een oriëntatieloopje te wachten (zonder  hun papa of mama...). 

De zondag wordt wat minder zwaar maar technischer : klimmen, boogschieten, touwenparcours, run & bike, speleo,...

Zaterdag gaan we ter plaatse nog wat puntjes op de "i" zetten, dan volgt er nog het  vele drukwerk,...en dan is het aan jullie.

ps: kijk zeker  nog eens op de website www.adventurerace.be voor het laatste nieuws i.v.m. fairplay.

 

11:54 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |