22-06-10

De VeluweZoom Trail

Zijn inspiratie kwam uit de Transalpine Run. Na 7 dagen in de bergen gelopen te hebben dacht Jan Strijker dat kan ook in NL. Wel met wat minder hoogtemeters, maar een ultratrail moet kunnen ipv die lullige 12 km crossjes
Zo ontstond het idee voor de eerste editie van de Veluwezoom Trail 2010. Jan maakte een route van 51,4 km over de Veluwe die zo goed als onverhard is. Met natuurmomenten kwam hij overeen dat er gelopen mocht worden door bepaalde stukken als er een limiet van 150 lopers zou zijn.
Er waren 90 voorinschrijvingen. 81 lopers stonden aan de start.
Met 2 drink posten wist iedereen dat je selfsupporting moest zijn. Op 25 en 42 km kon je bijtanken. Het was een mooi gezicht om bij de start iedereen met een rugzakje te zien. Dat is voor het eerst dat ik dat zie in NL.
Het was een prachtige trailloop. Ik heb genoten van de route! Het hele verhaal kun je hier lezen.
Martine
 

 

20:29 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-06-10

Nieuwtjes & update'tjes...

Bosmarathon

Zoals eerder al gemeld hebben Nico en ik besloten om te stoppen met de organisatie van de Bosmarathon wegens "veel te druk".  Ook volgend jaar wordt het moeilijk met het WK in Tasmanië enkele weken later. 

Maar enkele gedreven lopers uit Buggenhout en Londerzeel vonden het zo jammer dat  zo'n gezellige  organisatie en zo'n mooi parcours het al na  één jaar voor bekeken zou houden.  Vandaar dat zij zo goed als zeker de organisatie op hun schouders zullen nemen.  Ik hou jullie op de hoogte,  maar  in elk geval, wacht nog om 19 september in jullie agenda  te vervangen door iets anders...

Raid XL

Ondertussen zijn er reeds meer dan 20 teams ingeschreven voor de editie van 2011.  Een lijst met de eerste inschrijvingen volgt volgende week.  Dus wacht niet te lang op jullie plaats te reserveren als je volgend  jaar er zeker wil bij zijn.

De foto's die jullie reeds  konden bekijken via  Flickr waren nogal van slechte kwaliteit.  Ondertussen hebben we ze  op een ander  platform geplaatst en zijn er  nog heel wat nieuwe foto's bijgekomen.

Klik hier voor meer en betere foto's.

Muriel, Wim & Nico

09:49 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-06-10

RAID XL "kids & parents" 2011

DSC05381


Na alle voor- en nadelen eens tegen over elkaar te zetten in verband met  de late datum waarop het pinksterweekend valt,  hebben we uiteindelijk besloten om de Raid XL traditie-getrouw op het pinksterweekend te behouden.  Namelijk 11 en 12 juni 2011.  Zo hebben zowel de  deelnemers als de organisatie de maandag  als "uitslaapdag".  Wat betreft de examens zijn we van mening dat het voor de  leeftijdscategorie van de wedstrijd niet echt een groot probleem is mits de kids op voorhand of de maandag een extra inspanning leveren.

De lokatie blijft opnieuw de Relais de Verlaine in Treignes, maar  we beloven een  volledig ander  parcours (er bestaat gelukkig meer dan één windstreek) .  Ook hebben we voor dit jaar  het volledige gebouw afgehuurd...inclusief alle docuhes en de gangen waar we zo graag doorliepen...

We zijn helaas wel genoodzaakt om het  inschrijvingsgeld op te trekken tot 150 eur per team gezien we  dit jaar nauwelijks uit de  kosten zijn geraakt.  We hadden ons gebaseerd op de grote Raid XL wat betreft de kosten,  maar domweg over het hoofd  gezien dat er twee warme maaltijden voorzien waren.  Dit was zo een beetje de reden waarom we enkel de kids een T-shirt hebben kunnen aanbieden.

Het  goede nieuws is dat we in 2011 het aantal teams kunnen optrekken tot 50.  Maar ik vrees dat we hiermee nog teams zullen moeten weigeren...daarom wees er  snel bij.  Zie op onze website voor de  inschrijvingscriteria en formaliteiten.

Ook de categoriëen hebben we tot vier beperkt gezien we de leeftijdsgrens hebben opgetrokken tot 7 jaar (basis geboortejaar, maw vanaf het eerste leerjaar i.p.v. 3de kleuterklasje).

Dus hopelijk opnieuw tot volgend jaar !

Muriel & Wim

10:43 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Malheur Raid XL | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |