26-10-10

AR World championship Tasmania 2011?

Dromen wil je uit laten komen. Een droom van ons Ultrasport team is meedoen aan het Wereld kampioenschap adventure racen in Tasmanië 2011.
Oktober 2011 lijkt nog ver weg maar 1 jaar op voorhand moet je al veel doen en vooral beslissen. Zo hebben wij al besloten dat we graag mee willen doen, er voor 200 % voor gaan ondanks dat het een heel heftig trainingsjaar zal worden en het ons geld gaat kosten.
Maar alles begint met inschrijven en mee mogen doen.
Volgende week maandag begint de inschrijving. Er mogen 70 teams meedoen en men verwacht dat het binnen een dag vol zal zijn.
Een race op Tasmanië is bijzonder, racen in een verlaten gebied waar 70 % beschermd natuur gebied is wil iedere adventure racer wel. Zelfs 5 dagen non stop.
Dat maakt ons wat onrustig en zenuwachtig.
Maar hoe werkt zo`n inschrijving?
Het is simpel. Men heeft 20 plaatsen voor topteams. Teams die grote wedstrijden hebben gewonnen. Simpel en duidelijk, daar horen wij niet bij.
De volgende 30 plaatsen zijn voor teams die zich kunnen kwalificeren. Dat kun je door bv al eens eerder mee gedaan te hebben aan een grote internationale wedstrijd. Of doordat je media bekendheid kunt geven (denk aan pers, blogs, tv) . Maar ook doordat je uit een land komt die weinig of geen deelnemers heeft.
Deze plaatsen zijn dus interessant voor ons. Nico en Wim hebben verleden jaar meegedaan aan het WK in Portugal. We hebben via onze blogs media aandacht. We doen mee namens België en zullen ws het enige team van België zijn.
Deze punten pleitten dus voor ons. Maar ja, als er veel teams zijn die aan dezelfde eisen voldoen kan het nog wel eens heel spannend gaan worden.
De laatste 20 plaatsen zijn voor alle overige teams die mee willen doen en niet aan die eisen voldoen.
1 November is de eerste fase en mogen de eerste 50 teams zich inschrijven. 1 December gaan de laatste 20 plaatsen weg.
We gaan ons best doen om onszelf goed te verkopen op 1 november en houden ondertussen our fingers crossed!

00:13 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.