20-12-10

De UTMB of de HARZ

Soms kan het vreemd lopen. Verleden jaar was ik uitgeloot om mee te doen aan de UTMB. (ik liep daarom de TDS)
Daarna was er nog een kans om via het The North Face Team NL mee te doen maar dat lukte uiteindelijk ook niet. Ik baalde stevig en het plan moest verzet worden naar 2011.
Want als je het ene jaar uitgeloot wordt dan mag je het volgende jaar meedoen indien je de 5 punten bij elkaar hebt gelopen.
Binnenkort begint de inschrijving voor de editie van 2011. Via de organisatie kreeg ik al bericht dat ik een startnummer kan claimen obv de uitloting van verleden jaar.
Maar ja....
2011 zal in het teken staan van de WK Adventure Racen eind oktober. De UTMB past daar niet helemaal in. Daar zijn verschillende redenen voor.
1- we willen met z`n 4en lopen als training voor het WK. Alleen Wim en ik hebben een gegarandeerd startnummer. Nico en Francis gaan de loting in. Kans op afwijzing dus.
2- een 166 km wedstrijd heeft in dat stadium van de training niet een hele grote meerwaarde.
3- Misschien wel de grootste reden, dat weekend is in Duitsland The Harz. Een mooie adventure race van 40 uur (rond de 250 km). Dat is voor ons als team een hele goede training.

Kortom, wel een kleine dilemma. Maar in onderling overleg hebben we uiteindelijk gekozen om toch niet de UTMB te gaan doen maar The Harz.
Het past gewoon super in onze aanloop. Dus blijft de UTMB op het wenslijstje staan en komt vast nog wel ergens. De 5 punten blijven staan dus voor 2012 zijn die in ieder gewaarborgd.
Als alternatief hebben we wel een 100 km trailrun uitgekozen eind juli.
Zo past alles mooi in het trainingsschema en doen we en een prachtige trailrun, en een mooie AR.

22:39 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race, Trailrunning | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Fijn dan zijn we niet de enigste Belgen volgend jaar.
Tot dan
Team Far

Gepost door: van spitaels | 21-12-10

De commentaren zijn gesloten.