22-12-10

Planning 2011

De basisconditie is er zeker en vast al...dat heeft Olne-Spa-Olne (64 km trailrun) enkele weken geleden bewezen. Maar na de feestdagen wordt het tijd om gericht te beginnen trainen voor het WK (november 2011).  Gericht trainen betekent niet enkel meer en langer trainen maar ook specifieke vaardigheden trainen (gps, touwtechnieken, kayakken op zee met o.a. boten legen op volle zee,...) mentale trainingen, teamtrainingen, wedstrijden,...

Het lopen zit bij iedereen goed maar het mountainbiken is voorlopig ons zwakke broertje...dus de klassieke zondagochtend looptraining zal vervangen worden door lange mountainbike tochten al dan niet gecombineerd met nog wat loopkilometers.  Vanaf de lente zullen we ook wekelijks proberen te kayakken en geregeld wat lengtes  trekken in het zwembad.   Voor zover we weten is er geen inline skaten...dus jammergenoeg mogen we de skates nog in onze gearbox van Portugal laten zitten. 

Gezien we niet echt dicht bij elkaar wonen trainen we vooral individueel maar toch voorzien we minstens één maal per maand samen te trainen  of samen aan een wedstrijd deel te nemen.  Rechts zie je onze trainings- en  wedstrijdkalender.  Enkele blikvangers zijn de  Eco Trail in Parijs ( 80 km trail run met aankomst op de Eiffeltoren), The Harz (een 48 uren adventure race) en onze kust training begin juli.  Hier zouden we  's avonds in Knokke willen starten en de Belgische kust aflopen tot in de Panne om daar vervolgens terug te kayakken naar Knokke.  Ik schat hierbij dat dit 10 uur lopen wordt en 12 uur varen...vooral dit laatste wordt zwaar.  Niet enkel fysisch maar vooral mentaal.

Op 12 maart organiseren we ook een nachtelijke oriëntatietocht om wat centen te verzamelen want ondanks dat we waarschijnlijk meer uren zullen trainen dan prof voetballers moeten we alles zelf bekostigen.  Daarom voorzien we binnenkort ook bandana's te verkopen en is Martine er al volop in geslaagd  om heel wat produkten en kledij gesponsord te krijgen.

Hou eveneens onze facebook pagina in het oog voor updates.

09:47 Gepost door Belgium Adventure Race Team in ARWC 2011 | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Meer dan geweldig dat jullie naar Tasmania gaan. Heel veel succes, maar vooral heel veel plezier.

groet,
rene

Gepost door: Rene | 22-12-10

De commentaren zijn gesloten.