07-07-11

1ère Féminine in de Méga Ardenne Trail

1ère Féminine in de Méga Ardenne Trail

Een trailloop die georganiseerd wordt door lopers is vaak top georganiseerd.
Ook nu weer, de Mega Ardennen Trail georganiseerd door een groep lokale traillopers.
Op zich al een kunst om een grote ronde van 80 km uit te zetten, waar waarschijnlijk niet meer dan 2 km asfalt in zat om een dorp door te rennen.
Een veld bij een sportcomplex waar je je tent kunt neerzetten, pasta, ontbijt, het klopte allemaal. En dat voor 40 Euro inclusief shirt en als je finisht een finisher sporttrui.

Met Ingrid, Ritchie en Leonie hadden we allemaal onze redenen om te lopen. Ingrid als training voor de CCC. Leonie was op zoek naar wraak voor haar dnf verleden jaar, Ritchie vond het verleden jaar zo leuk dat die nog een rondje wilde. En ik, ik zag het als training, een niet geplande trail.
De start was in de vroege morgen om 5 uur. De eerste 18 km liep ik al kletsend met Wim, maar plots waren we elkaar kwijt na plaspauzes.
Wim bleek later uitgestapt te zijn na 5 uur ivm geïrriteerde achillespees.
Vanaf daar heb ik alleen gelopen. Volledig mijn eigen tempo en ritme. Gek genoeg ging het vrij rap, dat voelde niet perse zo. Ondertussen haalde ik aardig wat vrouwen in. Tot ik ergens rond de 25 km mensen met enige regelmaat hoorde zeggen dat ik 4de vrouw liep.
Ik was niet van plan om anders te gaan lopen en liep dus gewoon door zoals ik al deed.
Een ontzettend zwaar parcours. Hele steile beklimmingen en even zware afdalingen die ontzettend veel vragen van je knieën en je bovenbenen. Erg technisch parcours ook, mn het eerste deel. Er waren met enige regelmaat geen paden, gewoon recht omhoog.
Maar oh zo mooi uitgezet!! Veel singletracks door de bossen. Alles perfect aangegeven zodat fout lopen eigenlijk niet kon.
De km`s vlogen voorbij en ik haalde de derde vrouw in. Als ik nu ergens niet mee bezig was, was het het klassement. Maar steeds als er ergens mensen stonden werd het geroepen.
Toen verscheen er voor me een roze shirt. Vrouw nummer 2. Ik bleef er een tijdje achter lopen. Ging nog even plassen maar haalde haar snel weer bij. Toen ik er voorbij ging poogde ze nog om mee te gaan maar ze moest het snel opgeven.
Toen liep ik plots als tweede vrouw. Het idee was leuk maar er volgde nog een dikke 40 km.
De rest lees je hier.
Martine

01:39 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.