07-09-08

De laatste tijd

De laatste tijd of zeg liever het afgelopen jaar zit het niet echt mee op sportief vlak. Na mijn skiblessure eerder dit jaar, die langer duurde dan me lief was, had ik opnieuw "prijs".

Dit weekend stond er de Grand Raid Godefroy op het programma. Om de adventure race gedachte in ere te houden kies je dan automatisch voor de langste afstand namelijk 160km. Maar afgelopen woensdag voelde ik mij in de loop van de dag maar slapkes en 's avonds lag ik met koorts te bibberen in bed. Donderdag de ganse dag in bed, gaan werken was niet mogelijk. 's Avonds naar de dokter, verdict buikgriep. Tja die rit van zondag mag ik op mijn buik schrijven....

De afgelopen weken had ik mijn fietskilometers stelselmatig opgedreven. Daarbij heb ik de mtb marathons "Chouffe Marathon" en "Houffamarathon" gereden, respectievelijk 90 en 125km. Zodoende was ik met het fietsen geleidelijk op dreef aan het komen. Jammer maar helaas, niets meer aan te veranderen.

Ik zal mijn gedachten de komende weken wat zetten op het lopen, want eind december gaat de hel van Kasterlee terug open...

Christophe

18:52 Gepost door Belgium Adventure Race Team in De Teamleden | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-05-08

Martine in Afghanistan

bh5es1
Voor mijn werk verblijf ik bijna 11 weken in Uruzgan, een zuidelijke provincie in Afghanistan.
Dat betekent dat ik zo goed en zo kwaad mij hier moet voorbereiden op mijn eerste meerdaagse adventure race met Malheur Ultrasport Team.
Dat is op zich al een heel adventure . Want trainen in deze omstandigheden vraagt wel wat creativiteit en wat geregel voor bijvoorbeeld een fiets.
Het is hier zomer en dat is in de woestijn erg heet. De dagtemperaturen liggen in de schaduw rond de 36/40 graden. In de zon boven de 50 graden. Daar begint de grootste uitdaging.
Trainen in extreme hitte is een opgave. Had ik al respect voor bv de deelnemers van de Marathon Des sables, dat is gestegen tot ongekende hoogte.
Als je hier 20 km hebt gelopen voelt dat als 2 marathons.
Om toch wat uitdagingen te behouden heb ik verleden week tegelijkertijd met de 100 km hardloop4daagse in Apeldoorn mijn hardloop4daagse in uruzgan gelopen. Dat is 100 km in 4 dagen verdeeld over 6 etappes. apeuh0

Die 100 km zijn vooral een mentale uitdaging geweest. Maar het is wel gelukt.
Een aantal trainingen gaan vanzelf. Zo moet ik als ik in de buitenring loop altijd een wapen bij mij hebben en dus draag ik altijd een rugzak met water en wapen. Dus een rugzak is nu vertrouwd.
Een nadeel van de hitte en beperkte tijd is dat ik geen lange duurloop van bv 4 uur kan doen. Maar gemakshalve reken ik een 20 km maar voor een 40. Een voordeel is ook dat het hier niet vlak is, dus of ik klim of ik daal. Bovendien is de ondergrond zand, stenen en altijd ongelijk.
Mijn slaappatroon kan hier erg kort zijn, soms werk ik een erg lange dag.
wij zijn namelijk met 2 intensive care/spoedeisende hulp verpleegkundige. Dus zodra wij een patiënt op de intensive care hebben draaien wij 8 uur op en af. Als er in die 8 uur af nog een trauma op de spoedeisende hulp komt dan blijft er niet zo veel tijd `af` meer over.
Sinds ik hier ben is er ook een nieuwe trend gezet. Men ziet regelmatig mensen voorbij komen op een mountainbike. Wij hebben namelijk vrienden gemaakt met de luchtmacht. En die jongens hebben fietsen. Wij hebben een deal kunnen maken dat we op bepaalde tijden 3 fietsen mogen lenen. Een soort rent a bike in Afghanistan.
Dus ik probeer een paar keer per week wat km`s te maken. Een parcours met veel zand en wat heuvels die met enige regelmaat genomen worden.
Water is hier schaars, dus roeien en zwemmen lukt niet echt in open water. Het enigste water wat ik hier aan ben tegen gekomen zijn de dixie meertjes (toiletten stortplaats) .
Maar we hebben wel een fitness ruimte waar een aantal roeiapparaten staan. Dus probeer ik 3 keer per week 6 km te roeien en daarnaast gelijk een rondje armspieren te trainen middels verschillende apparaten.
Afgelopen week heb ik een uurtje klimvaardigheden getraind met de fysiotherapeut die aan survival running doet. Met touwen, netten en een ladder tussen 2 containers kom je een heel eind.
Overigens vergt dat nog wel aardig wat training, hoe soepel hij overal over heen en omhoog gaat kost dat mij erg veel moeite en inspanning.
Inline skating is hier echt niet mogelijk maar dat kan ik nog wel trainen als ik weer in Nederland ben begin juni. Kortom, ik doe mijn best met de mogelijkheden en tijd die ik heb.
We zullen zien hoe het in slovenie gaat. Aan mijn inzet zal het niet liggen. En mocht het daar erg heet qua temperatuur zijn dan zou ik wel eens ingezet kunnen worden als de joker.

Martinep5140093dk3

11:03 Gepost door Belgium Adventure Race Team in De Teamleden | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-03-08

Voorstelling Malheur Ultrasport Team: Christophe

Malheur-ChristopheWaarom? Waarom zo willen 'afzien'? Dat is een vraag die mensen mij dikwijls stellen. Hoewel ik er zelf nog niet helemaal uit ben, denk ik dat het veel te maken heeft met de uitdaging, het avontuur, het verkennen van eigen kunnen, overschrijden van grenzen, ontmoeten van gelijkgestemden, genieten en vooral voelen dat je leeft...

Als jong gastje was ik altijd in de weer, stilzitten was er niet bij. Chiro, zwemmen, voetbal, fietsen om rond mijn 16de te beginnen koersen op de weg. Wielrennen heb ik gedaan tot het einde van mijn hogere studies om dan een aantal jaren niet meer te sporten. Maar eenmaal gebeten van de sportmicrobe breekt de sportkoorts vroeg of laat toch weer uit. Aangezien ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging ben ik begonnen met survivalrun bij Survivalrun Meetjesland om datzelfde jaar, we spreken 2005, mijn eerste adventure race te doen. Dat was de toenmalige Raid XL nu de Malheur Raid XL . Datzelfde jaar nam ik ook nog deel aan het NKAR en mijn eerste stappen in het adventure race gebeuren waren gezet. Het daaropvolgende jaar 2006 neem ik slechts deel aan een 3 tal races waaronder Terra Incognita. Het is daar dat ik de smaak voor meerdaagse wedstrijden te pakken kreeg. Wat je allemaal meemaakt en doormaakt tijdens zo'n meerdaagse race is nauwelijks te beschrijven. Alle zintuigen op scherp!! Vanaf 2007 maak ik deel uit van het Malheur Ultrasport Team en streed ik voornamelijk samen met Wim in aantal adventure races. 2008 wordt een belangrijk jaar in aanloop naar het grotere werk. Om een beetje allround te zijn/worden vul ik mijn dagen met zwemmen, lopen, mtb'n, kajakken, survivalrun, toerskiën, trekking, ...

Christophe

22:00 Gepost door Belgium Adventure Race Team in De Teamleden | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-08

Voorstelling Malheur Ultrasport Team; Roel

Copy of roel2
Onder milde dwang van Wim toch ook maar even mezelf voorstellen, zeker. Ik ben het tweede fotootje (net onder Ton, zo hoort het ook), en ik ben sinds een jaar of 5 bezig met Adventure Racen. Eigenlijk per toeval ben ik daarin terecht gekomen, nadat ik zonder enige specifieke voorbereiding had deelgenomen aan de preselecties voor de Landrover G4 Challenge 2003. Groot was mijn verbazing toen ik na een weekend lopen, fietsen, kayakken,... als tweede eindigde, en een weekje mocht gaan "spelen met dure oranje autootjes" in Eastnor Castle, het hobbygebied van van de Landrover Experience. Meer dan de helft van de deelnemers uit de 18 verschillende landen had een achtergrond in Adventure Racen, en de rest is geschiedenis...

Voorheen had ik ook wel op redelijk hoog niveau atletiek gedaan (tienkamp) en aan oriëntatielopen. Vooral kaartlezen fascineert me mateloos, en ik geef dan ook niet graag de kaart uit handen tijdens races. Erg hard kunnen rennen of fietsen is natuurlijk erg cool, maar als je de verkeerde kant op rent, win je er ook niks mee.

De eerste 2-3 jaar heb ik vooral solo-races gedaan, omdat het niet makkelijk was om een teammaatje te vinden. Puur op geluk heb ik dan in 2006 Ton ontmoet, omdat we allebei op zoek waren naar een teammaat voor de Raid XL, en toen we meteen tweede werden en mekaar niet de strot hadden overgebeten, wist ik dat ik een topmaatje gevonden had. En het werd pas helemaal fantastisch toen Wim vroeg of ik geen zin had om bij het Malheur Ultrasport Team te komen. Aangezien ik me in de toekomst liever wil toeleggen op de langere races waarvoor je met z'n vieren moet zijn, was dat natuurlijk een gedroomde mogelijkheid. Ondertussen heb ik al races meegedaan in België, Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Slovenië en Croatië, en ik hoop toch nog een paar landen aan m'n lijstje toe te voegen.

Omdat Ton en ik verleden jaar de Malheur Raid XL 2007 gewonnen hebben, sta ik dit jaar mee aan de kant van de organisatie. En zoals ik al eerder blogde, als "parcoursbouwer" beleef je ook menige slapeloze nacht. Maar het belooft groots te worden, echt waar.

In de toekomst wil ik me vooral bezig houden met meerdaagse races, en staat dit jaar zeker en vast Slovenië op het programma. In het najaar wordt het allemaal een beetje meer puzzelen, omdat dan het grootste avontuur van allemaal begint. Ik wordt namelijk in Oktober voor de eerste keer papa. Benieuwd wat dat allemaal gaat geven !!!  

Groetjes,

Roel

10:10 Gepost door Belgium Adventure Race Team in De Teamleden | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-03-08

Voorstelling Malheur Ultra Sport Team: Ton.

Copy of DSC00265
Zo, mijn eerste schreden in de wereld van het 'bloggen'. Ik ben op 6 personen na de jongste van het team. De eerste foto, links boven in het rijtje in uw scherm, is een (incognito) foto van mij. Gestructureerd trainen is er al heel lang niet meer bij voor mij. Fietsen (voornamelijk woon-werk verkeer), lopen, zwemmen, varen, klimmen, enz. doe ik alleen maar als de zin/behoefte hiertoe er is. Dit is gelukkig regelmatig, waardoor ik nog redelijk mee kan met de andere teamleden. In Slovenië en Portugal ben ik dit jaar dan ook van de partij. Daarnaast doe ik jaarlijks mee aan de zeeuwse kustmarathon.

De afgelopen dagen heb ik besteed aan het afleggen van de Malheur Raid XL (www.adventurerace.be), zoals door Wim en Roel in elkaar gezet. Over het parcours en de race ga ik niets schrijven, maar ik heb het zelf als uitdagend en mooi ervaren. De Raid vindt plaats in een, voor mij, onbekende regio met veel variatie: glooiend tot licht heuvelachtig, bossen, (stuw)meren, kleine woongemeenschappen en veel ruimte.

 

Sportieve groeten,

Ton 

13:00 Gepost door Belgium Adventure Race Team in De Teamleden | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-03-08

voorstelling Malheur Ultrasport Team; Martine

Adventure race was een tak van sport waar ik 3 maanden geleden niet meer van wist dan wat ik op tv gezien had, namelijk de Eco Challenge.
Tot Wim mij mailde en vroeg of ik interesse had om lid te worden van het Malheur Ultrasport team. Men bleek mij namelijk al te bespioneren via mijn website en dacht dat ik wel aardig in het profiel paste.
Mijn achtergrond is hardlopen, veel en vaak. Ik hou van trails en bergen en kan goed afzien. Ook mountainbike ik graag alhoewel dat er de laatste jaren bij in is geschoten door het lopen. Deze combinatie zorgde ervoor dat ik het Malheur team terecht ben gekomen. Na een groeptraining mee te hebben gedaan was er wederzijds een goed gevoel.
Afgelopen januari heb ik samen met Wim meegedaan aan mijn eerste Adventure race, de 8e Voshaar - Salomon FOX Raid. Waar we overigens netjes 3de werden.
Na deze race heb ik volmondig ja gezegd en ben ik het team gestapt. Ik wil de uitdaging graag aangaan en mij in ieder geval 2 jaar commiteren en trainen om eventueel mee te doen aan het WK. Maar de uitdaging ligt bij mij al in de races die nu komen.
Na 23 marathons gelopen te hebben was ik mij grenzen al aan het verleggen door aan de Transalpine Run mee te doen in 2007. Maar, zo heb ik al gemerkt, met Adventure racen verleg je veel meer grenzen. Komend jaar ga ik meedoen aan de Transrockies en zullen mijn eerste meerdaagse AR races volgen. Dan zullen we echt zien of ik geschikt ben voor deze tak van sport. Aan het team zal het niet liggen, dat zit wel goed. Het is een leuke groep mensen met een passie voor Adventure Racen waar ik mij volledig in thuis voel. Eens kijken of ik dat na de eerste 3 daagse race in Slovenie nog zeg......

Martine 

21:49 Gepost door Belgium Adventure Race Team in De Teamleden | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-03-08

voorstelling Malheur Ultrasport Team; Wim

Het Malheur Ultrasport Team bestaat momenteel een drietal jaar.  Het team is oorspronkelijk ontstaan rond mezelf  en Tom van den Buverie.  Tom en mezelf zijn in 2003 samen beginnen adventure racen, eerst onder Maximize Avventura Team samen met Heidi Vermaut en Francis Kerckhof, en hebben een 15tal  één- en tweedaagse races in Frankrijk en Nederland gedaan (met enkele podium plaatsen) evenals tweemaal de Raid du Lézard Rouge, een 5 daagse AR in Tunisië, de Adventure Race Slovenia (3 dagen) en de Terra Incognita in Kroatië (5dagen). 
Na de Terra Incognita in 2006 besloot Tom zich toe te leggen op de volle triathlon (en heeft  ondertussen al 2 volle Iron Man's onder de 10 uur weten te beëindigen).  Gezien ik zeker verder wou blijven doen met AR en  ooit eens het WK wou doen, ben ik  onmiddelijk beginnen zoeken naar  andere adventure racers met de zelfde  ambitie.  Ton en Jacqueline van Os, Roel Smolders en Christophe Vande Voorde, kende  ik reeds van verschillende trainingsweekends en wedstrijden.  Alle drie hadden ze al heel wat AR ervaring maar behoorden niet (meer) tot een vast team...en gezien ze ook de ambitie hadden om ooit eens aan het WK deel te nemen was er al snel een nieuw team gevormd.  Het WK gebeurt in teams van vier  personen, waarvan minstens één dame.  Gezien het deelnemen en trainen voor een WK een grote investering is voor iedereen in zowel tijd als centen, is  het belangrijk om over reserve teamleden te beschikken.  Gezien we reeds met vier mannen zijn was het  probleem van een "reserve-man" al snel opgelost.  Maar gokken op slechts één dame is te riskant, daarom zijn we  onmiddelijk op zoek gegaan naar een reserve dame.  Na een zoektocht van meer dan een jaar hebben  we uiteindelijk Martine Hofstede ontmoet als tweede vrouwelijk teamlid.  Welke vier van deze zes naar het WK gaan is absoluut nog niet beslist...de bedoeling is in elk geval dat we met  het sterkste en meest gemotiveerde team willen deelnemen.  Nico Vermeiren, is er enkele maanden geleden bijgekomen gezien hij mijn vaste trainingspartner is (hij woont op nauwelijks 2 km van bij mij thuis) en in nauwelijks twee jaar tijd gegroeid is van een "zondagssporter" tot een ware ultrasporter.  Nico is een perfecte aanvulling in ons team om in de voorbereiding van het WK geregeld met 2  of 3 teams te kunnen deelnemen aan voorbereidende wedstrijden. 

 

De trainingen gebeuren hoofdzakelijk op individuele basis maar om de  twee maanden organiseren wij een gezamelijke weekendtraining waar we zowel kilometertjes malen als gezellig bijpraten met een Malheur biertje...

 

Wim

18:15 Gepost door Belgium Adventure Race Team in De Teamleden | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |